25 / 04 / 2024

çeşme imar planları

çeşme imar planları

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Çeşme'de RES için yapılan imar planları iptal!

Çeşme'de, 1'inci derecede doğal sit alanına kurulan Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için yapılan koruma amaçlı imar planları, Danıştay 6'ncı Dairesi tarafından bozuldu. 

Faik Tütüncüoğlu: 21 yıldır Çeşme'nin imar planlarını bekliyoruz!

Faik Tütüncüoğlu Çeşme'nin bazı bölgeleri için Ankara'dan 21 yıldır imar planı bekledikleri belirtti

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Silivri imar planlarına vatandaşlardan yeni suç duyurusu: Evlerimizi elimizden alacaklar!

2013'te iptal edilen ancak geçen aralık ayında yeniden yürürlüğe alınan Silivri imar planlarına karşı vatandaşlardan suç duyurusu geldi. Bölge sakinleri "Evlerimizi elimizden alacaklar" endişesi yaşıyor...

Şehir plancısından imar planlarındaki sisteme isyan! Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı!

Şehir plancısı Feriha Binici Mazı, Kıbrıs'taki imar planlarının hazırlanmasından daha çok yürürlüğe girmesinde zorluklar yaşandığını belirterek ''Artık kazanan siyaset değil, planlama olmalı'' diyerek isyan etti.

Çeşme ve Güzelbahçe'deki imar planı askıda! Çiğli'deki Büyük Gül Parkı'nı da ilgilendiriyor... 

İzmir'in Çeşme ve Güzelbahçe ilçelerinde mülkiyeti Hazine'ye kayıtlı kimi parsellerin imar planı değişiklikleri Resmi Gazete ilanı ile birlikte askıya çıkarıldı.

İzmir'deki Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerinin imar planı askıya çıkarıldı!

Mülkiyeti Hazine’ye kayıtlı, İzmir’in Güzelbahçe ve Çeşme ilçelerindeki kimi parsellerin imar planları, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından değiştirilerek özelleştirme kapsamına alındı.

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Zeytinburnu Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı askıda!

Zeytinburnu ilçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 3339 ada, 21 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 16.03.2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım ve Uygulama Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Mahkeme Ümraniye'deki Limonlu Bahçe projesinin imar planlarını iptal etti

MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı'nın şirketi Ak Yapı'nın İstanbul Ümraniye'de yapımı süren Limonlu Bahçe Konaklarıyla ilgili açılan imar planlarıyla ilgili davada mahkeme imar planlarını iptal etti.

Zeytinburnu Kazlıçeşme imar uygulaması askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Zeytinburnu İlçesi Kazlıçeşme Mahallesinde 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Limonlu Bahçe Konakları projesinin inşa edileceği arazinin imar planları durduruldu!

İstanbul Anadolu Yakası Ümraniye’de eski Netaş arazi şeklinde bilinen yaklaşık 190 bin metrekarelik alanı konut ve ticaret imarına açan imar planlarının yürütmesi durduruldu. İşte detaylar...

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Kazlıçeşme 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Zeytinburnu İlçesi, Kazlıçeşme Mahallesi, 392 pafta 1629 ada 36 parsel ve bir kısım Park Alanına ilişkin Sur Tecrit Bandı Yenileme Alanı 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım Değ. ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Yenişehir’in imar planlarında değişiklik!

Kanal İstanbul’un çevresinde inşa edilmesi amaçlanan Yenişehir’in imar planlarında değişikliğe gidildi.

çeşme imar planları Haberi

çeşme imar planları

İzmir Çeşme Belediyesi, bir marketler zincirinin yer aldığı binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişikliğe gitti. Milliyet'te yer alan habere göre; binada ortaklığı bulunan şirket yetkilileri, belediyenin aldığı kararla zarara uğradıkları gerekçesiyle olayı yargıya taşıdı.

Sakarya Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan içinde bir marketler zincirinin bulunduğu yaklaşık 5 bin metrekarelik bir bina ile ilgili Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran'ın onayıyla imar değişikliğine gidildi. İmar planlarında ticaret-turizm-konut alanı olarak işli olan bina, ilçe meclisinin 15 Ekim 2019'daki kararı ile 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirildi. Bina ile ilgili imar planı değişikliği İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından da onaylandı. Bu karar üzerine, Çeşme Belediyesi ile bina üzerinde yarı yarıya ortaklığı bulunan şirket, yürütmenin durdurulması...