24 / 04 / 2024

çeşme toki projesi

çeşme toki projesi

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Arsu Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’na katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 400 sosyal konut müjdesini verdi. 

Veysel Eroğlu: Çeşme'de yeni konut alanları oluşturacağız!

Orman ve Su İşleri Bakanı, AK Parti İzmir Birinci Bölge Milletvekili Adayı Veysel Eroğlu, seçim çalışmaları kapsamında partisinin Çeşme İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti.

Toki Çeşme Konutları 4 kattan 2' ye indi!

Konutların inşa edildiği şantiyeyi gezen TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, "En yüksek binaları değil, bölgeye yakışan işleri yapacağız" dedi. Çeşme'de Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından hayata geçirilecek projede Çeşmelilerin istediği oldu.

Çeşme TOKİ'ye 871 talep geldi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce yaptığı açıklamada yargı engeline takılan Çeşme'deki konut projesinin, yöresel mimari öğeler dikkate alınarak, vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda hazırlandığını bildirdi

Çeşme TOKİ planı askıda!

İdare Mahkemesinin 1/25 binlik planların yürütmesini durdurmasına karşın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, süreci devam ettirme kararı aldı. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç konu ile ilgili açıklama yaptı.

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu!

TOKİ'nin Çeşme planı bozuldu. İzmir'de tartışma konusu olan TOKİ'nin Çeşme'ye yapacağı konutlarla ilgili Mimarlar Odası'nm açtığı davada, İzmir 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Çeşme TOKİ projesinde yürütme durduruldu!

İZMİR 3. idare Mahkemesi, Mimarlar Odası 'nın açmış olduğu iptal davasında, Toki'nin Çeşme Reisdere' de yapacağı yoğun yapılaşma içeren imar planlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

Çeşme TOKİ tartışması alevlendi!

TOKİ'nin Çeşme ilçesindeki projesine ÇED'e gerek yok raporu vermesi, tartışmaları yeniden alevlendirdi. TOKI'niıı Reisdere'deki yüzde 500 inşaat yoğunluğu artışıyla yapmak istediği dört katlı konut projesine onay çıktı.

Çeşme TOKİ projesine bakanlıktan onay çıktı!

14 ayda teslim edilmesi planlanan TOKİ'nin Çeşme Reisdere projesinin 1.etabında 550 konut, 2.etabında 603 konut yapılacak. Bakanlık onaylı projede bloklar 4 kattan oluşuyor.

Bilirkişi:Çeşme'ye TOKİ konutları yapılamaz!

Çeşme'ye yapılmak istenen projeye İzmir Büyükşehir Belediyesi, Çeşme Belediyesi ve meslek örgütlerinin, betonlaşma gerekçesiyle tepkileri ve konutların yapımına olanak sağlayan plan değişikliğine karşı açılan davalarla ilgili ilk somut bilgi ortaya çıktı.

Ertuğrul Günay: Çeşme Kuşadası'na benzemesin!

Kültür ve Turizm eski Bakanı, bağımsız İzmir Milletvekili Ertuğrul Günay, Çeşme’de tartışma konusu olan TOKİ evlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Günay, “Toplu konut gündeme seçimden önce gelmişti" dedi

Çeşme TOKİ projesi Meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, TOKİ tarafından Çeşme’ye yapılması planlanan evleri TBMM’ye taşıdı. Alaattin Yüksel yaptığı açıklamada TOKİ’nin Çeşme’de ev yapmasına karşı olmadıklarının altını çizdi...

TOKİ'nin Çeşme projesi ilgili imar düzenlemesi askıya çıktı!

TOKİ'nin Çeşme'de yapmayı planladığı toplu konut projesiyle ilgili imar düzenlemesi askıya çıktı...

Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem Projesi 26 Şubat'ta açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, modern altyapıyla yeniden hayata geçirilen toplamda 8.3 kilometrelik ‘Sirkeci-Kazlıçeşme Raylı Sistem ve Yaya Odaklı Yeni Nesil Ulaşım Projesi’nin 26 Şubat Pazartesi günü açılacağını müjdeledi.

Çeşme'nin mega projesi rafa mı kaldırılıyor? İzmir'in Kanal İstanbul'u olacaktı...

İzmir'in Kanal İstanbul'u olarak bilinen Çeşme Projesi ile ilgili flaş bir açıklama geldi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ söz konusu proje ile ilgili olarak projenin bakanlık tarafından da o kadar savunulduğunu görmediği

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin değeri 5.3 milyar TL!

Akfen GYO Bodrum Loft, Söğütlüçeşme Projesi ve Yalıkavak projelerinin 2023 yıl sonu pazar değerleri açıklandı. Peki hangi projenin değeri ne kadar oldu? İşte o rakamlar...

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

Çeşme Turizm Projesi'nde son durum ne? Mimarlar Odası: Çeşme'deki planlamalar yapı yapmak için olmamalı!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Uğur Yıldırım, Çeşme'deki planlamalar ile Çeşme Turizm Projesi'ne değinerek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, Çeşme'deki planlamaların yapı yapmak için olmaması gerektiğini vurguladı. 

TMMOB'un imar mücadelesinde sona gelindi! İzmir Çeşme Projesi'nde tarım alanları imara açılmayacak!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu (İKK), Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından imara açılmak istenen Çeşme Projesi iptal edildi.

Çeşme Belediyesi'nden müjde! 417 adet 'Toplu Konut Projesi geliyor! Başvurular temmuz ayında!

Çeşme Belediye'si 417 adet 'Toplu Konut Projesi'sini hayata geçirileceğinin müjdesini verdi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, başvuruların temmuz ayında başlayacağını belirtti.

TOKİ Uşak Eşme 2022 projesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi tüm detaylarıyla açıklandı. Peki, TOKİ Uşak Eşme’de kaç sosyal konut inşa edilecek? TOKİ Uşak Eşme’de inşa edilecek konutların fiyatları ne kadar? İşte tüm detayları 10 soruda TOKİ Uşak Eşme sosyal konut projesi...

Akfen GYO'dan Söğütlüçeşme projesi açıklaması!

Akfen GYO, geçtiğimiz günlerde basında yer alan, iştirakleri Fıratcan İnşaat çatısında hayata geçirilecek olan Söğütlüçeşme Projesi çerçevesinde AVM inşa edileceği iddialarının gerçeği yansıtmadığını duyurdu. 

Mehmet Nuri Ersoy'dan son dakika Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezi Çeşme Projesi kapsamındaki hedef yatak kapasitesinin, koruma talepleri sebebiyle 100 binden 55 bine indirildiğini dile getirdi. 

KİPTAŞ Pendik Çamçeşme projesi nerede?

KİPTAŞ Pendik Çamçeşme projesi nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte KİPTAŞ Pendik Çamçeşme projesi nerede sorusunun yanıtı ve proje detayları...

Çeşme Turizm Projesi'ne tepki! 

Türkiye Ormancılar Derneği, Orman Mühendisleri Odası, Tarım Orman-İş Sendikası ve Orman Teknikerleri Derneği’nin İzmir şubeleri, Kültür Bakanlığı tarafından Çeşme Yarımadası’na yapılacak “Çeşme Turizm Projesi”ne tepki gösterdi.

Çeşme Projesi 'emlak projesi' mi?

Çeşme Projesi'ni Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Emekli Öğretim Üyesi Dr. Engin Önen anlattı. Önen, projenin bir emlak projesi olduğunu belirtti.

çeşme toki projesi Haberi

çeşme toki projesi

İzmir’in Çeşme ilçesinde, Arsu Konut Yapı Kooperatifi Genel Kurulu’na katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, 400 sosyal konut müjdesi vererek, "Ama şunu belirtmek istiyorum; tapuyu elimize almadan ’her şey bitti’ diyemem" diye açıklama yaptı. 

70 ortağı bulunan Arsu Konut Yapı Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı, Amfi Tiyatro’nun altında bulunan düğün salonunda yapıldı. Çok sayıda konuğun da katıldığı genel kurul toplantısına ilgi oldukça fazlaydı. Genel kurul toplantısına katılan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, uzun süredir konuşulan sosyal konut projesine açıklık getirdi. 

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Çeşme Belediyesine ait, TOKİ konutlarının yakınındaki, 200 dönümün üzerindeki araziye 400 sosyal konut yapılacağını açıklayan Başkan Dalgıç, sosyal konut için toplam yedi kooperatif kurulacağını ve kooperatiflerden birisinin de Arsu Konut Kooperatifi olacağını dile getirdi. 

"250’şer metrekare arsa...