28 / 03 / 2024

Cevahir Holding kurucusu İbrahim Cevahir

Cevahir Holding kurucusu İbrahim Cevahir

Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Cevahir kimdir? Aynı zamanda Karadeniz Vakfı Başkanı olan İbrahim Cevahir Cevahir Holding'i ne zaman kurdu? İnşaat sektöründe neler yaptı?

İnan Kıraç: Galatasaray gayrimenkullerini değerlendirmenin yolunu bulmalı!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Vahap Munyar, bugünkü köşesinde Kıraça Holding kurucusu İnan Kıraç'ın Galasaray ile ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Vahap Munyar'ın 'Galatasaray’ın tam 800 milyon doları var' başlıklı yazısı...

Bera Holding'in acı günü! Haşim Bayram vefat etti!

Bera Holding Kurucusu ve ilk Yönetim Kurulu Başkanı Haşim Bayram, hayatını kaybetti. 

Mehmet Oğuz Gürsel kimdir?

The Marmara Grubu, Kireç ve Tuğla Kimya Sanayi A.Ş. ve Kiska Holding Kurucusu Mehmet Oğuz Gürsel kimdir? Mehmet Oğuz Gürsel daha önce hangi görevlerde bulundu? İşte Mehmet Oğuz Gürsel'in biyografisi...

Mehmet Oğuz Gürsel vefat etti!

The Marmara Grubu, Kireç ve Tuğla Kimya Sanayi A.Ş. ve Kiska Holding Kurucusu Mehmet Oğuz Gürsel hayatını kaybetti.

Şevket Sabancı kimdir?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı kimdir? Şevket Sabancı hangi görevlerde bulundu?

Esas Holding kurucusu Şevket Sabancı vefat etti!

Bir süredir tedavi gören Sabancı Holding'in önemli isimlerinden ve Esas Holding'in kurucusu Şevket Sabancı 85 yaşında vefat etti.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Fehmi Babacan adına yapılan cami ibadete açıldı!

Babacan Holding kurucusu Fehmi Babacan adına inşa edilen ve Babacan Premium Projesi içerisinde yer alan cami ibadete açıldı.

Babacan Holding'in kurucusu Fehmi Babacan vefat etti!

Babacan Holding’in kurucusu Fehmi Babacan vefaat etti. Fehmi Babacan’ın cenazesi bugün, ikindi namazında Florya Basınköy Cami’sinden kaldırılacak.

En çok iş kazası inşaat sektöründe yaşanıyor!

İş güvenliği konusunda Makedonya’da sayılı kişiler arasında yer alan Cevahir Holding’in “Sky City” Projesi İş Güvenliği Sorumlusu Nevzat Umer, ''En çok kaza inşaat sektöründe yaşanıyor. 2015 yılı içerisinde 24 kişi iş kazası yüzünden ölürken, bunların 11’i inşaat sektöründe meydana geldi.''dedi.

E1 Holding İstanbul'da hizmet verecek!

Almanya Merkezli E1 Holding’in kurucusu, genç ve başarılı yönetim kurulu başkanı Muharrem Erdoğdu şirketlerinin en son halkasını İstanbul’da kurdu. E1 Uluslararası Gayrimenkul yatırım Hizmetleri A.Ş. adıyla hizmet verecek.

Cevahir Holding'de başlayan miras kavgasında sular durulmuyor!

İbrahim Cevahir’in ölümü üzerine Cevahir Holding’de başlayan miras kavgası sürüyor. Aysun Cevahir Greenall’a karşı annesi ve dört kardeşi de Greenall’ın akıl sağlının yerinde olmadığı iddiasıyla vasi atanması için dava açtı.

İbrahim Cevahir'in mirası paylaştırıldı!

Cevahir Holding’in kurucusu müteahhit ve işadamı İbrahim Cevahir’in 21 Eylül 2015’te vefat etmesi sonrasında, çocukları arasında miras kavgası çıkmıştı.Vasiyetnamede Cevahir’in son arzusu olarak, varislerinin miras kavgasına girmemelerini istediği görüldü

Cevahir Holding kurucusu İbrahim Cevahir Haberi

Cevahir Holding kurucusu İbrahim Cevahir

İbrahim Cevahir kimdir?

İbrahim Cevahir, 1938 Trabzon Çaykara doğumlu. Cevahir Holding’in kurucusu olan İbrahim Cevahir İstanbul’da Grand Cevahir Hotel, Cevahir AVM gibi projelere imza atmıştır.


Cevahir Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Karadeniz Vakfı Başkanı İbrahim Cevahir, çocukluğundan itibaren, ailesine destek olmak için çalışmaya başladı. Daha sonra, amcasıyla birlikte Babaeski’ye gitti. Burada bakırcı ve kalaycı çırağı olarak çalıştı. 


Uzun süre bakırcı çırağı olarak çalıştıktan sonra kardeşi Reşad Bey’le birlikte İstanbul Karaköy’de işçilere ve küçük esnafa yönelik çalışan dört masalı bir lokanta açtı. İbrahim Cevahir’in, lokantasında yaptığı yemekler o kadar meşhur oldu ki, etrafta çalışan esnaf Cevahirlerin lokantasından evlerine de yemek götürmeye başladı. 1956 yılın da Kemeraltı’nda başlayan kamulaştırma faaliyetleri, İbrahim Cevahir ve kardeşinin işlettiği lokantayı da etkiledi.


1959 yılında Ankara’da inşaat taşeronluğu yaptı. Dışarıdan...