18 / 04 / 2024

çevre bilinci

çevre bilinci

Haliç’te uluslararası çevre kriterlerine uygun yaptığı Hilton otelinin ardından aynı bölgede konut inşa edecek olan Amplio şirketinin kurucu ortağı Babaoğlu, mahallelilerin mağdur olmayacağını ve evine geri döneceğini söyledi...

Çocuklar, çevre bilincini oyunlarla kazanacak!

" Temiz Toplum İçin Eğitim Seferberliği " çerçevesinde bilinçlendirme çalışmalarının bir adımı olarak ilk okul öğrencilerine yönelik " www.temizturkiyem.org " internet sitesi hazırlandı.

Çevre Şehircilik Bakanlığı çocuklara çevre bilinci kazandırıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çocuklara çevre bilincini, çevre çiçekleri tiyatro gösterileriyle kazandırıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bisiklet yoluna destek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yeni oluşan alanlarda bisiklet yolu projesini getiren belediyelere destek verilecek. Çevre bilincinin yerleştirilmesi için ise okul müfredatına ders eklenecek...

Ataşehir Belediyesi çöpten İstanbul manzarası yapacak!

Çocuklarımızın ellerinde at(t)ıklarımız tablolara dönüşüyor sloganı ile çevre bilincini oluşturma yönünde proje oluşturan Ataşehir Belediyesi, atık malzemelerin toplumsal sorunlarda kullanabileceğini göstermeyi hedefliyor

NEF’e Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci ödülü!

İş dünyasının Oscar'ı kabul edilen Londra merkezli European Business Awards tarafından NEF'e, ‘Sosyal Sorumluluk ve Çevre Bilinci’ kategorisinde ödülü layık görüldü.

Aydın Kuşadası'nda kentsel sorunlar çözülecek!

Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, alt yapı, yol yapımı ve çevre bilinci oluşturma konularında önemli kararlar alındı.

Fuzulev'den Dikili Ağacım Var kampanyasına destek!

Faizsiz, peşinatsız, vade farkı olmadan ev sahibi olmayı kolaylaştıran Fuzulev, çevre bilinci ile gelecek nesillere sizin adınıza en güzel hediyeyi veriyor. Fuzulev, ÇEKUD işbirliği yapıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Alo 181 ile okullarda çevre bilinci çalışması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı geri dönüştürülebilen atıkların yeniden ekonomiye kazandırılması ve sağlıklı bir çevre bilincinin oluşturulması için ilk ve ortaöğretim düzeyinde 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği, 1998 yılından beri düzenlediği “Yeşil Nokta Çevre Ödülleri” ile çevre bilinci yüksek bir sektör yaratmayı hedefliyor...

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri sahiplerini buluyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta düzenlenen törenle açıklanacak.

Yeşil Ekran Kısa Film Yarışması sonuçlandı!

Bakan Güllüce Yeşil Ekran Kısa Film Yarışmasının değerlendirme toplantısına katıldı. Güllüce; “121 Filmin yarıştığı bu yarışma üniversite gençliğinin çevre bilinci oluşturmasında büyük rol oynadı. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

5. Yeşil Nokta Çevre Ödülleri yarışma sonuçları 10 Mart'ta açıklanıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği, kurulduğu ilk yıllardan bu yana çevre bilinci yüksek bir sektör için çalışıyor. Bu sene 5’incisi düzenlenen yarışmanın sonuçları 10 Mart 2015 tarihinde düzenlenecek bir tören ile açıklanacak.

Osman Genç: Şehirlerimizi doğru inşa etmeliyiz!

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, şehirlerin doğru inşa edilmesi gerektiğine işaret ederek, "Eğer şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız." dedi..

Okullarda çevre bilinci eğitimi veriliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin talimatı ile 81 ilde çevre bilincini arttırmak amacıyla anaokulları ile ilk ve orta öğretim okullarında çevre eğitimleri başlatıldı.

Evlerden Evrene Çevre Bilinci projesi sertifika töreni düzenlendi!

Evlerden Evrene Çevre Bilinci projesi sertifika töreni düzenlendi. Zeytinburnu Belediyesinin projesi kapsamında olarak eğitim alarak " çevre koordinatörü " olan ev kadınları, törenle sertifikalarını aldı.

Ümraniye Belediyesi çocuklara çevre bilincini aşılıyor!

İstanbul Anadolu Yakası'nda bulunan Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçedeki ilk, orta, lise ve özel okullarda 110 bin öğrenciye çevre bilinci ve eğitimi veriliyor.

Alaeddin Babaoğlu: Yatırımcıların çevre bilinci yüksek olmalı!

Haliç’te uluslararası çevre kriterlerine uygun yaptığı Hilton otelinin ardından aynı bölgede konut inşa edecek olan Amplio şirketinin kurucu ortağı Babaoğlu, mahallelilerin mağdur olmayacağını ve evine geri döneceğini söyledi...

çevre bilinci Haberi

çevre bilinci

Kentsel dönüşüm ve çevreyle ilgili tartışmalı projeler, İstanbul’un son zamanlarda en çok konuşulan yerel sorunlarını oluşturuyor. Haliç’te inşa ettiği Hilton Garden Inn otelinin ardından aynı bölgede Beyoğlu Belediyesi’nin desteğiyle konut projelerini hayata geçirmeye hazırlanan Amplio ise kentsel dönüşümün çevreci politikalara uygun yapılması gerektiğini savunan bir şirket. Otel ve konut geliştirme konusunda uzman uluslararası yatırımcılar tarafından kurulan Amplio’nun kurucu ortağı ve yönetim kurulu başkanı olan Alaeddin Babaoğlu ile Haliç projelerini konuştuk.


‘Kanunlar uygulanmıyor’

Babaoğlu, dönüşüm çalışmalarının başlangıcını oluşturan Hilton otelinin Haliç’in tarihine ve siluetine uygun bir şekilde yapıldığını; bir otel için görünürlük önemli olsa da bu yapının silueti bozmadığı için “görünmez otel” olarak anıldığını anlattı. Babaoğlu’na göre bunun en iyi göstergesi ise otelin ABD merkezli “Enerji ve Çevreci Tasarımda Liderlik” alanında derecelendirme...