25 / 04 / 2024

Çevre dostu inşaatlar

Çevre dostu inşaatlar

Çevre dostu inşaatlar yeni iş olanakları yaratma potansiyeline sahip. ILO verilerine göre, çevre dostu yeni binaların inşası için 2030'a kadar 6,5 milyon istihdam yaratılması bekleniyor...

Deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı deprem bölgesindeki inşaatlar için yaklaşık 40 milyar lira hibe desteği verildiğini açıkladı.

Van İpekyolu'nda inşaatlar denetim altında! 

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri, ilçede devam eden inşaatları, çevre sağlığı ve güvenliği açışından denetlemeye aldı. 

Gökçeada'da sit alanındaki kaçak inşaatları bakanlık durdurdu!

Gökçeada Belediyesi tarafından arkeolojik sit alanı içinde yapılan kaçak inşaatları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı durdurdu. İnşaatların kaçak yapı muamelesi görmesi ve 3194 sayılı Yasa’nın 32 ve 42. maddelerine göre işlem uygulanması istendi.

Kamu inşaatlarındaki kalite çiple takip edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Savunma Sanayi Başkanlığı arasında imzalanan protokolle kamu inşaatlarında Elektronik Beton İzleme Sistemi zorunlu olacak

Kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşümle ilgili bugünkü Resmi Gazete'de yeni yönetmelik yayımlandığını belirterek, "Artık bu yönetmelik çerçevesinde, kentsel dönüşüm inşaatlarında yeterli olan firmalar iş yapabilecek'' dedi.

İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar tespit ediliyor!

Kağıthane’de çöken bina ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. İlçe ilçe yarım kalan inşaatlar ve risk oluşturan istinat duvarları tespit ediliyor. Yapılacak tespitler sonrası duvar güçlendirme ya da çukur doldurma çalışmaları başlayacak.

Yeşil binalar yeni istihdam olanakları yaratıyor!

Çevre dostu inşaatlar yeni iş olanakları yaratma potansiyeline sahip. ILO verilerine göre, çevre dostu yeni binaların inşası için 2030'a kadar 6,5 milyon istihdam yaratılması bekleniyor...

Erguvan Premium Residence Kurtköy'ün çevre dostu projesi!

Erguvan İnşaat, çevre dostu konut projesini Kurtköy'da inşa ediyor. Erguvan Premium Residence'ta yağmur suları toplanarak peyzajda kullanılırken, elektrikli araç şarj istasyonları ile alternatif ulaşım seçenekleri sunuyor.

Çevre dostu binalar için finansal destek verilmeli!

IMSIAD Ar-Ge Komisyonu Başkanı Mustafa Andıç, kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine 'çevre dostu yeşil binalar' inşa edilmesini gerektiğini belirtti. Andınç, finansal destek sağlanmasını istediğini söyledi.

Tahincoğlu İnşaat çevre dostu projelere odaklandı!

Tahincioğlu’nun patronu Özcan Tahincioğlu çevre dostu projelere odaklandıklarını belirterek LEED sertifika programıyla çevreye duyarlı duruşumuzu ortaya koyarken, gelecek nesillerin kaynaklardan faydalanmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Genç İnşaat Manisa'da çevre dostu konutlar inşa ediyor!

1975'te Hüseyin Genç tarafından kurulan Genç İnşaat, Ankara ve Manisa'da faaliyetlerini sürdürüyor. Hüseyin Genç, "İnşa ettirdiğmiz çevre dostu konutlar ile ilkleri Manisa'ya taşıdık." açıklamasında bulunuyor.

Moğolistan'da Çevre Dostu Yatırımcı Ödülü'nü Türk şirketi kazandı!

Moğolistan'da inşaat ve altyapı alanında faaliyet gösteren bir Türk firması, "En İyi Çevre Dostu Yatırımcı" ödülüne layık görüldü. Moğolistan Milli Ticaret ve Sanayi Odası'nın iki yılda bir verdiği "İpek Yolu" ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Çevre dostu kentler için kentsel dönüşüm fırsatı kaçırılmamalı!

Sadece binaların değil kentlerin de sürdürülebilirlik ve çevre dostu esaslara göre tasarlanması gerekiyor. Altensis Kurucu Ortaklarından Emre Ilıcalı, özellikle kentsel dönüşümde çevre dostu kentsel alanların tasarlanmasını istedi.

Çevre dostu inşaatlar Haberi

Çevre dostu inşaatlar

California Bilimler Akademisi dünyanın en çevre dostu binaları arasında yer almak üzere inşa edildi. Bir hektarlık alana kurulu binanın çatısı yerle neredeyse aynı seviyede ve 1,7 milyon adet bitkiyle kaplı. Bu canlı çatıyı çevreleyen güneş panelleri, binanın enerji ihtiyacının yüzde 5'ini karşılıyor. Banyoda borulardan akan su da enerji kaynağı olarak kullanılıyor. Otomatiğe bağlı tavan pencereleri doğal ışıktan sonuna kadar yararlanmayı sağlıyor.

BBC Dergi'de yer alan habere göre; Binanın tasarımı Scott Moran tarafından yapılmış. Şimdi de bu yeşil sistemin bakımını yapıyor ve gelecekte bu tür işlerin çok daha önem kazanacağına inanıyor.

15 yıldır akademide çalışan Moran, "Binaların enerji ve su tasarrufunu gözetecek şekilde tasarlanması gerektiği giderek daha net hale geliyor" diyor ve şöyle devam ediyor; "Bunun için ileri teknoloji gerekiyor ve bunu...