26 / 04 / 2024

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nin (ÇSAM) hazırladığı rapor Ankara’nın bazı bölgelerinin kirli hava soluduğunu ortaya koydu. Başkent’in hava kirliliği analizinde kritik seviyenin aşıldığı belirlendi. İşte ayrıntılar...

İmar barışındaki mağduriyetlerin giderilmesine ilişkin araştırma önergesi verildi!

İmar barışı uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak oluşan mağduriyetlerin giderilmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin araştırma önergesi verildi. 

Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılış için gün sayıyor!

Anadolu Yakası'nın büyük hastaneleri arasında yerini alan, bulunduğu bölgenin yanı sıra çevre ilçelerin de sağlık ihtiyaçlarını karşılayacak kapasitede yapılarak modern cihazlarla donatılan Sancaktepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi kısa süre içerisinde hizmete açılacak.

Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi yol planında son durum!

Trabzon Yomra'da mevcut sahil yolunu Güney Çevre Yolu ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlayacak olan bölgede yapılması düşünülen Kaşüstü köprülü kavşağı, Trabzon’da gündemin en önemli maddelerinden biri olarak yerini koruyor.

Bakan Sarı: Yapı Araştırma Merkezi kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Bakanlığının bütçesi ile ilgili görüşmelerde, çalışmalarla ilgili bilgi verdi, "Yapı Araştırma Merkezi" kurulmasının gündeme alındığını söyledi. İşte açıklama...

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi 19 Ekim'de açılacak!

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı "Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi" Pazartesi günü Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından açılacak.

Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi açılacak mı?

7 Haziran seçimleri öncesi Konak Tüneli'ni açan AKP iktidarı şimdi de Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni açacak. Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ise açılışı doğruladı.

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi kuruldu!

Emtest Araştırma Geliştirme ve Test Çözümleri Anonim Şirketi, Canan Karadeniz Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Semih Volkan Bayraktar Yönetim Kurulu Üyeliği'nde 50 bin TL sermaye ile 12 Ekim'de Tuzla'da kuruldu.

TÜİK gelir ve yaşam koşulları araştırma istatistiklerini açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumunca (TÜİK), Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırma İstatistiklerinde gelir dağılımı, yoksulluk veya ilgili göstergelerin karşılaştırılabilirliğinde herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Araştırma Danışmanlık Organizasyon Hizmetleri Limited Şirketi, Ömer Demir tarafından 10 bin TL sermaye ile 29 Eylül'de Şişli, Mecidiyeköy Mahallesi, Şehir Er Cihan Namlı Caddesi'nde kuruldu.

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi kuruldu!

SNS Elektronik Araştırma Geliştirme Danışmanlık Sanayi ve Limited Şirketi, Salim Yılmaz tarafından 10 bin TL sermaye ile 16 Eylül'de Avcılar, Merkez Mahallesi, Şamlı Sokak'ta kuruldu.

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

RMS Araştırma Geliştirme Mühendislik Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Sadullah Öztürk tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Avcılar, Üniversite Mahallesi, Sarıgül Sokak'ta kuruldu.

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Enhas Araştırma Geliştirme Enerji Sistemleri Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Nazenin Güre tarafından 10 bin TL sermaye ile 15 Eylül'de Maltepe, Yalı Mahallesi, Çiçekdağı Sokak'ta kuruldu.

Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Merkezi açıldı!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi bünyesinde bulunan Türkiye'nin YÖK onaylı ilk fitoterapi merkezi olan Bezmialem Fitoterapi Eğitim Araştırma Uygulama Merkezi'nin açılış töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi Haberi

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi

Çevre Sorunları Araştırma Merkezi’nin (ÇSAM) hazırladığı rapor Ankara’nın bazı bölgelerinin kirli hava soluduğunu ortaya koydu. Başkent’in hava kirliliği analizinde Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği kritik seviyenin aşıldığı belirlendi.


TMMOB’a bağlı ÇSAM’ın hazırladığı Hava Kirliliği Raporu, Ankara’da hava kirliliğinin kritik seviyeyi aştığını ortaya koydu. Sıhhiye, Cebeci, Dikmen, Demetevler, Sincan, Kayaş, Keçiören ve Bahçelievler’deki ölçüm istasyonlarının tamamının PM 10 kirleticisinde sınır değerlerini onlarca kat aştığı görüldü. Özellikle trafiğin yoğun olduğu Sıhhiye, Bahçelievler, Dikmen, Cebeci ve Keçiören’de kirlilik yoğunluğunun fazla olduğu belirlendi. Rapora göre bu bölgelerde kirlilik geniş bir insan kitlesini etkiledi. ÇSAM Başkanı Baran Bozoğlu hava kirliliğinin ulaştığı boyutu şöyle anlattı:


KANSERE YOL AÇIYOR


“Türkiye’deki sınır değerler Avrupa Birliği ve Dünya Sağlık Örgütü’nün belirlediği değerlerle uyumlu değil. PM 2,5 gibi akciğer hastalıklarına neden olan kirleticiye...