26 / 04 / 2024

çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce

çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce

İdris Güllüce: "Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye'ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Erenler kentsel dönüşümde çok hızlı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce Erenler Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili "Türkiye genelinde kentsel dönüşümü çok sayıda yerde yapıyoruz ama burası çok hızlı hareket etti" dedi.

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali açıldı!

Aksa Göynük Enerji Termik Santrali'nin açılışı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin katılımıyla gerçekleştirildi.

Pendik'te 126 konutun tapusu dağıtıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce: "Havaalanı, hızlı tren, metro, boğaz köprüsü yapıyoruz, muhalefet hepsine karşı çıkıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İmar mevzuatı sorunları nasıl aşılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar mevzuatı uygulamalarında karşılaşılan sorunların düzenlenmesine yönelik çalıştayların ilki bugün Ankara’da düzenlendi..

İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilecek!

İdris Güllüce, "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

İdris Güllüce Let’s do it etkinliğine destek verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, çocuklarla birlikte çevre temizliğine destek verdi.Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Dünyada çevre temizliği konusunda Pendik’te düzenlenen etkinlikte çöp topladı.

İdris Güllüce: İmar mevzuatı yeniden gözden geçirilmeli!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Dünya çok hızlı gelişti ama mevzuatta problemlerimiz, eksikliklerimiz var. Planlı alanların imar yönetmeliği başta olmak üzere, imar mevzuatımızın yeniden gözden geçirilmesi artık kaçınılmaz hale gelmiştir" dedi.

Yüreğir Belediyesi'nden yerinde kentsel dönüşüm!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce. Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da 'Kentsel Dönüşüm Aileleri'nin katılımıyla düzenlenen "Dönüşüm Devam Ediyor" programına katıldı.

Yüreği Kışla Mahallesi'nde kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul'da 'Kentsel Dönüşüm Aileleri'nin katılımıyla düzenlenen 'Dönüşüm Devam Ediyor' programına katıldı

Bakan Güllüce Konyalı aileye kentsel dönüşüm hediyesi verdi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 'Dönüşüm devam ediyor' başlıklı programda Meramlı aileye 'kentsel dönüşüm' hediyesi verdi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin yanı sıra Meram Belediye Başkanı Fatma Toru da katıldı.

İdris Güllüce: Kent bilgi sistemleriyle 400 milyon tasarruf sağlayacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce: "Hedefimiz, en küçük belediyemizi bile bilgi teknolojilerini kullanır hale getirmek, kent bilgi sistemleriyle 400 milyon liranın üzerinde bir tasarruf sağlamak" dedi.

Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Kadastronun ilişkisi vurgulandı!

93 ülkeden, 3100'ü aşkın delege ve ziyaretçinin katıldığı Dünya Kadastro Zirvesi'nde Değerleme ve Gayrimenkul Yatırım Danışmanlığı sektörünü temsilen Denge Değerleme A.Ş. yer aldı.

İdris Güllüce: Yeni bir imar planı hazırlayacağız!

Bakan İdris Güllüce, “ Herkesin ‘evet’ diyebileceği bir imar yönetmeliği ve ‘O’kilometrelik bir imar kanunu hazırlayıp toplumun huzuruna sunacağız ” ifadelerini kullandı.

Tapu Takası daha güvenli olacak!

TAPU ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında gayrimenkul alım satımlarında mülkiyet hakkı ve satış bedelinin el değiştirmesi sırasında yaşanan olumsuzlukların, Takasbank aracılığıyla transfer edilerek önlenmesi amacıyla yeni bir uygulama gelişt

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: Kanal İstanbul'un yeri henüz belirlenmedi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kanal İstanbul Projesi’nin yerinin ve çevresindeki yerleşim alanlarının henüz belirlenmediğini açıkladı...

Çevre ve şehircilik Bakanlığı: TMMOB’un yetkileri korunuyor!

Çevre ve şehircilik Bakanlığı Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin (TMMOB) harita, plan, etüt ve projelerine parasal bedel karşılığı verdiği vize yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geçtiği” şeklindeki haberlerine cevap verdi...

Akkuyu nükleer santral raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu!

Akkuyu'da yapılacak nükleer santrale İlişkin 3 bin sayfalık Çevre Etki Değerlendirmesi (CED) raporu, Akkuyu NGS tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. ..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapı malzemeleri yönetmeliğini yayınladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığından bugünkü resmi gazeteye yapılan açıklamaya göre Bakanlık, yapı malzemeleri yönetmeliğini yayınladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Ergene Havzası'nı denetliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ergene Havzası’ndaki kirliliği bitirmek için denetimlerini aralıksız sürdürüyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 11 gayrimenkul satıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü 11 gayrimenkulün satışı için ilan yayınladı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 firmaya ihalelere katılma yasağı verdi!

Bugünkü resmi gazete bilgilerine göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 1 firmaya ihalelere katılma yasağı verdi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi!

Çevre bilincini çocuklara erken yaşta kazandırmak isteyen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, “Temiz Türkiye’m Çevre Çiçekleri Projesi” kapsamında Mart ayından bu yana yaklaşık 76 bin öğrenciye tiyatro gösterisi düzenledi...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’daki boya fabrikalarını denetledi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevre denetimlerine İstanbul’daki boya fabrikaları da takıldı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Atık Getirme Merkezi uygulamasını başlatıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla, Atık Getirme Merkezi uygulamasını başlatıyor...

Emlak Konut 504 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na satıyor!

Emlak Konut İstanbul Hoşdere mevkiinde ihale edilmiş olan 1506 konut ve 282 ticari üniteden oluşan Bahçekent Emlak Konutları projesinden 504 konutu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na satıyor...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı belediyelere 5 milyon TL destek sağladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı atıksu arıtma, içme suyu, bisiklet yolu, çöp kamyonu gibi konularda belediyelere 5 milyon TL yardım yaptı...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan 9 firmaya durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğünden: Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 9 firma hakkında durdurma kararı verdi...

çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce Haberi

çevre ve şehircilik bakanı idris güllüce

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, tapu dairelerinde hizmete sunulan kioskların, işlemleri kolaylaştırdığını belirterek, "Kiosk zaman içerisinde tüm Türkiye'ye yayılacak. Bu uygulamanın dünyadaki tüm tapu dairelerine de örnek olacağını düşünüyorum" dedi.


Güllüce, Keçiören Kaymakamlığında düzenlenen "Kiosk" tanıtım programında yaptığı konuşmada, tapu idaresinin Türkiye'nin en eski kurumlarından biri olduğunu söyledi.


Bu köklü kurumun 26 ülkenin tapu kayıtlarını barındırdığını ifade eden Güllüce, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünde günde takriben 40 bin işlem yapıldığını bildirdi. 


 Güllüce, tapu idaresinin teknolojiyi çok iyi kullandığına ve işlemlerin çoğunu hızlılık prensibine göre yaptığına işaret ederek, teknolojiye ve ekonomik kalkınmaya ayak uydurmak için devlet kurumlarının, yatırımcıların ve vatandaşların çok daha hızlı hareket etmesi gerektiğini belirtti. Güllüce sözlerini şöyle sürdürdü: 


"Tapu harcı yatırma ve sonraki makbuz işlemleri için uzun kuyruklarda beklenirdi. Bunların...