20 / 04 / 2024

Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı üzerini kapatmayan gürültü ve emisyon kirliliğine sebep olan kırma eleme tesislerinin 1 Ocak’tan itibaren kapatılması için 81 il’e yazı gönderdi

Marmaris’te mermer ocağı projesinin ÇED süreci sonlandırıldı!

Muğla’nın Marmaris ilçesinde özel bir firma tarafından yapılması planlanan mermer ocağı işletmesi için başlatılan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, proje sahasının orman alanında yer alması ve aynı zamanda da yerleşim yerlerine yakın olması gerekçesi ile sonlandırıldığı açıklandı.

BMW 116D Mart zammı ne kadar oldu! 20 Mart 2023 fiyat listesi

BMW 116d sürücülerine yüksek yakıt verimliliği sağlayarak daha düşük yakıt maliyeti ve daha az çevresel etki sunar. BMW 116d, BMW'nin küçük sınıftaki modellerinden biri olan BMW 1 Serisi'nin bir parçası olarak üretildi. Bu araç, kompakt sınıftaki müşterilerin taleplerini karşılamak için tasarlanmışt

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği Resmi Gazete'de! İşte detaylar!

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugünkü 31907 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. İşte detaylar...

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Kanal İstanbul'daki adımlar ÇED raporu doğrultusunda atılacak!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul ile ilgili önemli açıklamalar yapan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kanal İstanbul'daki Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun, 200 bilim insanının desteğiyle hazırlandığını söyledi.

Akdeniz Su Ürünleri İhtisas OSB'nin ÇED sürecinde son aşamaya gelindi!

Adana'nın Karataş ilçesinde kurulacak proje hakkında bilgi veren Akdeniz Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Can Yamanyılmaz, Çevresel Etki Değerlendirme raporunun son aşamaya geldiğini belirtti.

Fethiye Körfezi’ne yapılacak marinaya çevrecilerden tepki!

Fethiye Körfezi’nde deniz dolgusu, alışveriş merkezi, restoran, otel ve yüzlerce tekne için bağlama yeri yapılmasını kapsayan marina projesi için çevresel etki değerlendirme (ÇED) toplantısı yapılması çevrecilerin tepkisini topladı. 

Deprem ivmesi hesaplandı, tsunami riski yok!

Kanal İstanbul Projesi, 2 yılda 200 bilim adamı tarafından 16 bin sayfa olarak hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu’nda tüm olası riskler ve tehditlere ilişkin incelendi.

Kanal İstanbul'un imar planları askıya çıkıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul projesinin Çevresel Etki Değerlendirme raporunu ve 1/100 bin ölçekli imar planını tamamladı. Temmuz başında proje kapsamında imar planlarının askıya çıkması bekleniyor.

TOKİ 50 proje için tanıtım dosyası hazırlatıyor! İhalesi bugün!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tarafından Yapılacak 50 Projenin Çevresel Etki Değerlendirmelerinin Yapılarak Proje Tanıtım Dosyalarının Hazırlanması Hizmet Alım İşi ihalesi bugün saat 11:00'de yapılacak.

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul'un ÇED raporunun iptali için dava açtı!

TEMA Vakfı, Kanal İstanbul Projesi’nin "Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu" kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle dava açtı...

Samsun Atakum'daki AVM’ye jet çed!

Samsun Atakum Mimarsinan Mahallesi'ndeki AVM ile ilgili 25 Aralık'ta başlayan 31 Aralık'ta Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sunulan Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci 2 Ocak 2020 tarihinde sona erdi.

Kanal İstanbul’da ÇED süreci tamamlanmadan planlar değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, çılgın proje Kanal İstanbul'un Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci tamamlanmadan projenin etrafına kurulacak “Yenişehir”i İstanbul’un anayasası kabul edilen Çevre Düzeni Planı’na işledi. 

Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Haberi

Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü

Kırma eleme tesisleri hem gürültü kirliliğine hem de hava kirliliğine sebep oluyor, yerleşim yerlerine yakın olanlar ise vatandaşı toz’a boğuyor. Bakanlık bu sorunların önüne geçmek için üzeri açık olan tesislerin üzerlerinin kapatılması gerektiğini tesislere bildirdi.



Kırma eleme tesisleri maden kanunu kapsamına alındı. Bu kapsamda tesislerde ki toz kaynağı olan her bir ünitenin kapalı ortama alınması gerekiyor. Bakanlığın 2009 yılında tesislere vermiş olduğu süre 1 Ocak itibariyle sona eriyor.



Tesisteki toz kaynağı olan her bir ünite (bunke, kırıcılar, elekler, bantlar) kapalı ortam içerisine alınmamış, toz indirgeme sistemi (torbalı filtre) kurulmamış ise kapatılacak. Bu kapsamda Çevresel Etki ve Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü 81 il müdürlüğüne yazı...