26 / 04 / 2024

cezayir de türklerin restore edeceği cami

cezayir de türklerin restore edeceği cami

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Cezayir'deki Keçiova Cami'sinin restorasyonunu yapacak. TİKA'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, kurum, Osmanlı dönemine ait eserlerin onarım ve yenilenmesi çalışmalarını sürdürüyor...

Yurt dışından konut alan Türklerin radarındaki 6 ülke!

Türk yatırımcılar yönünü yurt dışına çevirirken, Türklerin en çok konut aldığı 6 ülke de belli oldu. İşte o ülkeler...

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

İngiltere’de konut sahibi Türklerin sayısı 200 bini buldu!

İngiltere’de konut alan Türklerin sayısı 200 bine ulaştı. Yatırım amaçlı yeni model ise 25 sene kira getirisi teminatı verilen ve kiralama işlemlerinin İngiliz devletinin bütçesinin desteklediği bir vakıfça gerçekleşen “kullanım hakkı olmayan sahiplik” sistemi oldu.

Türkiye’de evler çok ucuz ama yabancıya! Dar ve orta gelirlilerin ev sahibi olması neredeyse imkânsız!

Türkiye'de yabancıların tatil semtlerine olan konut ilgisi devam ediyor. Bu durumu değerlendiren Alaattin Durmaz, Türkiye’deki yabancıların dövizdeki uçurum sayesinde çok rahat gayrimenkul sahibi olabildiklerini söyledi. Ancak Türklerin ise bir o kadar zorlandığını belirtti. 

ABD'de tüketici kredileri Nisan ayında beklentileri aştı!

ABD'de tüketici kredileri, Nisan ayında 23 milyar dolarlık artışla beklenenden daha yüksek bir seviyeye ulaştı. Tüketici harcamalarındaki bu artış, ekonomik toparlanmanın devam ettiğine dair olumlu bir işaret olarak görülüyor.

Türkiye’den 85 firmanın katıldığı Cezayir’deki uluslararası yapı fuarı Batimatec 2023 açıldı!

Cezayir'de 25.'si gerçekleştirilen uluslararası yapı ve inşaat malzemeleri fuarı “Batimatec 2023”, 85 Türk şirketinin de katılımıyla açıldı.

Et fiyatlarına hem yetiştirici hem de tüketiciyi ilgilendiren zam!

Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) hem üretici hem de tüketiciyi ilgilendiren bir son dakika haberi geldi. Et ve Süt Kurumu, yetiştiriciden aldığı etin fiyatın artırdığını açıkladı.

Fiat, Cezayir’de otomobil üretecek!

Cezayir’de yaklaşık 5 senedir ciddi bir araç ithalat krizi yaşanıyor; ülkeye 2017 yılından bu yana sıfır, 2005’ten beri de ikinci el araç girişi yasak.

Senegal'de Türk şirketlerin imzasını taşıyan stadyum açılıyor!

Senegal'de Türk şirketleri tarafından 267 milyon dolara mal olan 50 bin kişilik stadyumun inşaatı tamamlandı.  

Metaverse çılgınlığı tam gaz: Arsaların yarısı Türkler'de!

Türkiye’deki Metaverse ilgisinin şaşırtan boyutlara ulaştığına dikkat çekiliyor. TÜBİTAK Bilgem Başkan Yardımcısı Sadullah Uzun, Metaverse’de yaklaşık 25 bin kişiye parsel satıldığını, bunun yarısını da Türklerin aldığını belirtti.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Metaverse'teki 80 bin arazinin 20 bini Türklerin!

"İleride buralar değerlenir" mantığı Türklerin, Metaverse'teki arsalara akın etmesine neden oldu. Metaverse'te 80 bin arazi satıldıysa, 20 bininin Türkler tarafından alındığı belirtildi...

cezayir de türklerin restore edeceği cami Haberi

cezayir de türklerin restore edeceği cami


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Cezayir'de ülkenin Başbakanı Abdülmelik Sellal ile görüşmesi sırasında gündeme gelen Keçiova Cami'sinin restorasyonuna yönelik protokol görüşmelerinin ardından TİKA devreye girdi ve restorasyon çalışmalarına başladı. 


Söz konusu çalışmaya yönelik TİKA Başkanı Serdar Çam ve Cezayir İmar Konut ve Şehircilik Bakanlığı Genel Sekreteri Ali Boulares tarafından imzalandı.


Proje kapsamında Keçiova Cami'sinin özgün haline döndürülmesi planlanıyor. Camiye sonradan eklenmiş vaftiz odaları ve çanlar kaldırılacak, minarelere alem yerleştirilecek  ve restorasyon çalışmasının Türkiye tarafından yapıldığını gösteren bir kitabe konulacak.


Alt Casbah'taki Keçiova Cami 1209'da inşa edildi. 1612'de Osmanlılar tarafından onarılan cami 1792'de Hasan Paşa tarafından genişletildi. Fransız sömürgesi döneminde 130 yıl kilise olarak kullanılmasının ardından bağımsızlık sonrası yeniden camiye dönüştürüldü. İki minaresi bulunan camiye, yakındaki keçi pazarı nedeniyle "Keçiova" ismi verilmiş. Cami, 2007'de...