25 / 04 / 2024

Cihangir İstek kim

Cihangir İstek kim

Mimar Cihangir İstek kimdir? Mimar Cihangir İstek, bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Cihangir İstek, bugün hangi mimarlık şirketinde çalışmalarına devam ediyor? İşte Cihangir İstek...

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

1953 yılında Avcılar Cihangir Mahallesi'nde metrekaresi 7,5 liraya arsa!

Reşat Altın'ın 49 liraya satıldığı 1953 yılında Florya Koyu'nun batısında, Avcılar Cihangir Mahallesi'nde 300 - 400 metrekarelik ev arsalarını, metrekaresi 7,5 liradan satın almak mümkünmüş.

Cihangir'de 18 bin liradan satılık apartman arsası!

İstanbul Beyoğlu'ndaki Cihangir Mahallesi'nde 5 katlı apartman yapmaya müsait arsa, 18 bin liradan satışa çıkarılmış. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın o özel haberi...

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

1950 yılında Cihangir'de 18.000 liraya arsa satılacakmış!

Reşat Altın'ın 39 lira olduğu 1950 yılında Cihangir'de 5 katlı apartman yapmaya müsait arsa 462 adet altın parasına, 18 bin liraya satılacakmış. Topkapı'da 35 dönüm tarla ise ehven fiyata satılacakmış.

Beyoğlu Cihangir’de bahçe duvarı çöken iki binadan biri mühürlendi!

Cihangir Mahallesi Akyol Sokak’ta yapılan temel kazısı sokaktaki 2 binada tehlike yarattı. Bölgede gece boyu yağan yağmurla birlikte temel kazısına bitiş binaların bahçe duvarları çökünce bina sakinleri büyük panik yaşadı...

Çatı masrafını kim öder?

Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince, çatılar, bacalar, genel dam terasları, yağmur olukları ortak alanlar kapsamına giriyor. Peki, çatı masrafını kim öder? Kat maliklerinin hepsi çatı masraflarına katılmak zorunda mı?

Asansör bakımını kim öder?

Bir binada asansör bulunması halinde, yıllık olarak bakım ve onarımlarının yapılması gerekiyor. Peki, asansör bakım yönetmeliği gereğince asansör bakımını kim öder? Asansör bakım bedelinin ödenmesi ile ilgili esaslar...

Dask sigortasını kim yapar?

Diğer sigortaların aksine kar amacı gütmeyen bu sigorta biçiminde ortak bir sigorta havuzu oluşturuluyor. Olası bir afet durumunda zararlarınızı karşılayabilmek için konutunuza dask sigortası yaptırmanız gerekiyor. Peki, Dask sigortasını kim yapar?

Sit alanlarını kim belirler?

Tarih öncesinden günümüze kadar gelen çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik gibi özelliklerini yansıtan alanlara sit alanı deniyor. Peki, sit alanlarını kim belirler?

Kim Kardashian ve Kanye West, Los Angeles'taki malikanelerini satışa çıkardı!

Düğünü günlerce konuşulan Kim Kardashian ve Kanye West, ABD sevsin ya da sevmesin dünyanın en gözde sanatçılarından sayılıyor. 2013'te aldıkları Los Angeles'taki bu malikaneyi satışa çıkardıkları iddia ediliyor.

Köy yerleşik alan tespitini kim yapar?

Belediye alanları dışındaki, inşa edilmiş yapıların toplu olarak bulunduğu yerlerde mevcut binaların en dışta olanlarının dış kenarlarından geçirilen çizginin içinde kalan alan köy yerleşik alan tespiti kim yapar?

Valiyi kim atar?

Kanun, tüzük, yönetmelik ve Hükumet kararlarının neşir ve ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmekle görevli olan valiyi kim atar? Vali atamaları nasıl olur?

Cihangir İstek kim Haberi

Cihangir İstek kim

Cihangir İstek kimdir?

Cihangir İstek, 1964'de İstanbul'da doğdu. 1986'da İstanbul Teknik üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. Mimar Turgut Cansever'in bürosunda çalıştı. 1986-1990 yılları arasında Londra'daki Crighton Design Consultants'da mimar olarak çalıştı; Renzo Piano, Ove Arup gibi mimar ve firmalarla ortak projelerde görev aldı; aynı yıllarda Bartlett School of Architecture, Advanced Architectural Studies'de yüksek lisans eğitimini yaptı.


1991'den beri çalışmalarını Tokyo'da sürdürmekte; 1994-98 yılları arasında Japonya Hükümeti'nin “Monbusho özel Bursu”nu kazanarak Tokyo üniversitesi'nde mimarlık doktorasını tamamladı. 2001 ve 2002 yıllarında Japonya'da bilim ve mesleki alanda başarı gösterenlere verilen “Japan Society for the Promotion of Science Fellowship” ödülünü aldı. 


2003'den beri çalışmalarını Tokyo'da kurucu-ortağı olduğu, mimarlıktan medya tasarımı, insan bedeni ve hareketlerine kadar farklı yaratıcı disiplinlerarasında çalışmalar yapan “MO:DiU: modus operandi design unit” ile...