29 / 03 / 2024

çimento fabrikası nerede

çimento fabrikası nerede

Milliyet Ege Gazetesi köşe yazarı olan Hamdi Türkmen bugünkü yazısında İzmir'e kurulacak olan çimento fabrikasını anlattı. İşte o yazı...

O ildeki çimento fabrikasının inşaatına vatandaşlardan 'dur' emri sonuç verdi! İnşaat mühürlendi!

Muğla Deştin’deki tamamı orman ve tarım arazilerinden oluşan 7 bin 751 dönümlük alanda yapımı devam çimento fabrikasına karşı vatandaşların çabaları karşılık buldu ve inşaat mühürlendi.

Yozgat Boğazlıyan'da 21 milyon TL'ye icradan satılık çimento fabrikası!

T.C. Boğazlıyan İcra Dairesi, Yozgat ili, Boğazlıyan ilçesi, Aşağı Mahallesinde yer alan çimento fabrikasını 21 milyon TL'ye satıyor...

Ankara Çimento Fabrikası'nın yerine konut mu yapılacak?

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki Ankara Çimento Fabrikası'nın yer aldığı arazide imar tartışması gündeme geldi. Peki arazide neler oluyor? İşte ayrıntılar...

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Partner Teknik, Irak'ta iki çimento fabrikası işletecek!

Yurtdışında fabrika ve santral kurulumu yapan Partner Teknik, Irak'ta 25 yıllığına iki çimento fabrikasının rehabilite ve işletme ihalesini aldı. 70 milyon dolar yatırım yapılacak iki fabrikadan 25 yılda 700 milyon dolarlık gelir bekleniyor.

Ankara'da çimento bilgilendirme toplantısı düzenlendi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), şeffaf yönetim anlayışına uygun olarak kamu görevlileri için “Kamu Kurumları için Çimento Sektörü Brifingi ve Saha Ziyareti” adıyla Limak Anka Çimento Fabrikası’na bir ziyaret düzenledi.

Sabancı Holding çimento devini satın aldı!

Sabancı Holding iştiraki olan Çimsa'nın satın almak için görüşmeler yaptığı Meksikalı Cemex Espana S.A.'nın sahip olduğu Bunol Beyaz Çimento Fabrikası için imzalar atıldı. 

Türkiye’de ilk beton ve çimento sürdürülebilirlik belgelendirmeleri yapıldı!

Beton Sürdürülebilirlik Konseyi Bölgesel Sistem Operatörü olan Türkiye Hazır Beton Birliği tarafından ülkemize tanıtılan “Kaynakların Sorumlu Kullanımı Belgelendirme Sistemi” kapsamında ilk hazır beton tesisi ile çimento fabrikasının belgelendirilmesi yapıldı. 

Yasemin Açık 250 milyon dolarlık çimento tesisi kurdu!

Fırat Üniversitesi’nde profesör olan ve TÜRKONFED’de yönetim kurulu başkan yardımcılığı görevini de yürüten Elazığlı Yasemin Açık, memleketinde çimento fabrikası kurdu. 250 milyon dolara kurulan fabrikada yeni ürünler de geliştiriliyor. 

Çevreyi koruyan çimento fabrikası!

Son 10 yılda 14 proje hayata geçirerek 66 milyon dolar değerinde çevre ve enerji yatırımları gerçekleştirdiklerini söyleyen Nuh Çimento Grubu CEO’su Kamil Gökhan Bozkurt, “Enerji verimliliği anlamında sektörde öncü olarak yeni yatırımlara yön veriyoruz” diyor.

Mimar Ricardo Bofill çimento fabrikasını eve dönüştürdü!

Mimar Ricardo Bofill, çimento fabrikasından dünyada eşi benzeri olmayan bir ev yarattı.

Düzce Yığılca'daki çimento fabrikası inşaatına ilişkin 7 sorun mecliste!

Düzce Yığılca'da inşaatı süren çimento fabrikasının çevreye ve üreticilere etkileri meclis gündemine taşındı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Batısöke Çimento Fabrikası'ndan 680 milyon liralık yatırım!

Batı Anadolu Grubu, Batısöke Çimento Fabrikası'nı 680 milyon liralık yatırımla dev bir entegre tesisine dönüştürdü. Tesis, 2018 yılının ilk aylarında üretime başlayacak.

çimento fabrikası nerede Haberi

çimento fabrikası nerede

Betona fahiş zam yapanlara kötü bir haberim var; İzmir'in üçüncü çimento fabrikası yakında kuruluyor. Yeri belli, ÇED süreci bitmiş... Hazırlık tamam izmir'deki çimento kartelinin betona yaptığı büyük zam sonrası, önemli bir gelişme oldu. İsmi bende saklı bir grup, İzmir'de üçüncü çimento fabrikasını kuruyor.Yatırım, son derece gizli tutuluyor. 


Dimyat'a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak bazen kaçınılmazdır. Bu, ellerindeki ile yetinmeyip, daha çok peşinde koşan çimentocular için de geçerlidir. 3. çimento fabrikası üretime başladığında, ellerindekini de yitireceklerini göreceklerdir. İnşaat sektöründen bir arkadaş kulağıma fısıldadı. İzmir'in çok ünlü bir işadamı, grup olarak uzun süredir bir çimento fabrikası kurmak için hazırlık yapıyormuş. Yatırım son derece gizli tutuluyor ve izinlerin alınma süreci "herkese kapalı" biçimde yürütülüyor. Çünkü İzmir'deki çimento kartelinin engel olmasından çekimliyor. ÇED süreci...