19 / 04 / 2024

çimento zam

çimento zam

Müteahhitler tarafından başlayan inşaat durdurma eylemi geçtiğimiz günlerde sona erdi. İnşaatın yeniden başladığını söyleyen sektör temsilcileri çimento fiyatları için çözüm beklediğini dile getirdi.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

Çimento üreticilerinden daire fiyatları için çağrı!

Müteahhitlerin yüksek tutardan fiyatlarla sattığı belirtildiği çimento fiyatları için tepki geldi. Üreticiler, müteahhitlerin daire fiyatlarını yüzde 50 indirmesi durumunda çimentoyu ücretsiz verileceğini dile getirdi. 

Çimentoculardan fiyat tepkisi: 2 milyon TL'lik eve etkimiz 7 bin TL!

Türkiye Çimento Sanayicileri Birliği (TÜRKÇİMENTO) Başkanı Fatih Yücelik, çimento sektörüyle ilgili eleştirilere ilişkin açıklamalar yaptı. Ev fiyatlarındaki yükselişten genellikle çimento sektörünün de sorumlu tutulduğunu vurgulayarak, 2 milyon TL'lik eve etkilerinin 7 bin TL olduğunu belirtti.

Rekabet Kurumu'ndan çimento fiyatları için öneri!

Son zamanlarda yükselen çimento fiyatlarına yönelik açıklama bulunan Rekabet Kurumu Kurucu Başkanı Prof. Dr. Aydın Ayaydın Rekabet Kurumu'nun konuyla ilgilenmesi gerektiğini dile getirdi. 

Çimentocuların zam isyanı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, dünyada en düşük çimento fiyatı olan ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Kamuoyunda hala çimentocular zam yaptıkları için konut fiyatları artıyor diye bir yanlış bir söylem var. Bu tamamen yanlış" dedi.

TÇMB’den çimento zammı açıklaması!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, basında son günlerde çıkan yüzde 40 oranında zam yapılacağı iddialarının aksine; 2018 yılının başından bu yana artan girdi maliyetlerinin çimento sektörüne olumsuz etkileri olduğunu belirtti.

2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi

İnşaat projeleri için temel malzemelerden biri olan çimento, yapıların dayanıklılığı ve sağlamlığı açısından büyük önem taşıyor. Peki 2023 çimento fiyatlarına zam geldi mi? 1 kg,3 kg,5 kg, 25 kg ve 50 kg çimento fiyatları ne kadar? 1 Temmuz çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları fırladı! 1 kg çimento fiyatına zam geldi! 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli malzemelerinden biri olan çimento fiyatları resmen fırladı. 1 KG çimento fiyatına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu? 27 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatlarına zam geldi! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 13 Mayıs 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat sektörünün vagzeçilmez malzemelerinden olan çimentonun fiyatı merak ediliyor. Çimento toorba fiyatı ne kadar? 50 KG torba çimento fiyatı en çok araştılanlar arasında yer alıyor. Edinilen bilgiye göre çimneto fiyatlarına zam geldi. Çimento fiyatları ne kadar oldu?

Deprem sonrası fırlayan çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL? 9 Nisan 2023 çimento fiyatları

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.7 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında oluşan büyük yıkımlar sonrasında çimento fiyatlarına zam geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Güncel çimento fiyatları kaç TL?

Çimento fiyatlarında ay sonu şoku! Zam üstüne zam gelmişti! Çimento fiyatları ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

İnşaat sektörünün olmazsa olmazı olan çimentonun fiyatları sık sık araştırılıyor. Çimento fiyatlarına geçtiğimiz günlerde zam üstüne zam gelmişti. Peki son dakika çimento fiyatları bugün ne kadar? 29 Mart 2023 fiyat listesi

Çimento fiyatları resmen fırladı! Çimento fiyatlarına büyük zam geldi! 25 Mart 2023 çimento fiyat listesi

İnşaat onarımının olmazsa olmazı olan çimentonun güncel fiyatları merak ediliyor. Depremin ardından çimento fiyatlarına büyük zam geldi, fiyatlar resmen fırladı. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? 25 Mart 2023 çimento fiyat listesi.

Çimento fiyatları resmen fırladı! Çimento fiyatları ne kadar oldu? Çimento 21 Mart 2023 fiyat listesi

Kahramanmaraş depreminin ardından inşaat malzemelerine gelen zam sektöre bomba gibi düştü. Çimento fiyatlarına büyük zam geldi. Çimento fiyatları resmen fırladı! Çimento fiyatları ne kadar oldu? 21 Mart 2023 fiyat listesi.

Çimento fiyatları resmen fırladı! Fiyatlar havada uçuşuyor! 50 kg çimento ne kadar? 26 Aralık 2022 çimento fiyatları

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan çimento fiyatlarına bugün yüzde 30 zam geldi. Gelen zamla birlikte çimento fiyatları resmen fırladı. Peki güncel çimento fiyatları ne kadar oldu? 2022 çimento fiyatları kaç lira? 26 Aralık 2022 çimento fiyat listesi.

Çimento, beton ve kiremit fiyatlarına zam geldi mi? Güncel çimento, beton ve kiremit 14 Kasım 2022 fiyat listesi 

İnşaat sektörünün en temel yapı malzemeleri arasında yer alan çimento, beton ve kiremit fiyatları merak ediliyor. İnşaat birim maliyetlerinin yükselmesi ile gözler inşaat malzemelerine çevrildi. Peki çimento, beton ve kiremit fiyatları ne kadar? 14 Kasım 2022 çimento, demir ve beton fiyat listesi...

Demir ve çimento fiyatlarında indirimler peş peşe geldi! Güncel demir ve çimento 11 Eylül 2022 fiyat listesi 

İnşaat denildiğinde ilk akla gelen malzemeler demir ve çimentodaki son durum son derece merak konusu. İnşaatın en temel yapı malzeme fiyatlarında düne göre herhangi bir zam ya da indirim yaşandı mı? Demir ve çimento fiyatları ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi..

Demir ve çimento fiyatları resmen uçtu! Demir ve çimento fiyatları bugün ne kadar? İşte demir ve çimento fiyat listesi

Demir ve çimento fiyatlarına bugün zam geldi. İnşaat sektörünün en önemli temel malzemeleri arasından yar alan demir ve çimento fiyatları bugün resmen uçtu. Peki demir ve çimento fiyatları güncel ne kadar? İşte güncel demir ve çimento fiyat listesi...

İnşaat sektöründe zam yağmuru devam ediyor! İşte güncel demir ve çimento fiyatları! 4 Eylül 2022 fiyat listesi

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden biri olan demir ve çimento fiyatlarına gelen zamların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki çimento fiyatları ne kadar oldu? Demir fiyatları kaç lira?

İnşaat sektöründe zam yağmuru başladı! Demir ve çimentoya büyük zam geldi! Demir ve çimento fiyatları ne kadar oldu?

İnşaat sektörünün en önemli yapı malzemelerinden olan demir ve çimento fiyatlarına zam gelmeye devam ediyor. Bugün demir ve çimentoya tekrar bir zam daha geldi. Peki Çimento fiyatları ne kadar? Demir fiyatları ne kadar?

çimento zam Haberi

çimento zam

2018 yılından itibaren hazır betona yüzde 97, çimentoya yüzde 85, demire ise yüzde 137 zam yapıldı. Milliyet'te yer alan habere göre; zamlarla beraber yapı inşaatlarında kullanılan 1 metreküp beton fiyatı KDV ve pompa bedeli dâhil olmak üzere 2018 yılında 180 lira iken bu sene355 liraya ulaştı. Diğer 79 kalemde de son zamanda yüzde 50’lik artış oldu. Torbalılı müteahhitler, zamlar karşısında yapı durdurma kararı aldı. Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı İsmail Kahraman da, 15 günlük eylemin sona erdiğini dile getirdi.

‘Çivi bile çakmayacağız’

Torbalı’da 200 sektör temsilcisinin bulunduğu ‘15 gün yapı durma’ kararı uygulanmaya başladı. Hafta boyunca sektör temsilcileriyle toplantılar yapan Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Yılda 15 bin konut üreten Torbalılı müteahhitler artan maliyetler sebebi ile konut yapamaz oldu. Hayatın...