25 / 04 / 2024

çimsa yurtdışı yatırımları

çimsa yurtdışı yatırımları

Mehmet Hacıkamiloğlu, Çimsa'nın yurtdışı yatırım planları ile ilgili olarak şu anda gelişmekte olan ülkelerdeki ekonomik ve siyasi durumun yatırım için doğru zamanlamaya işaret etmediğini belirtti...

Titanic Otel yurtdışı yatırımlarına hazırlanıyor!

Türkiye'de 8, yurt dışında 3 otelle faaliyetlerini sürdüren Titanic, Avrupa yatırımlarına hazırlanıyor. Grubun şu anda Almanya'da otel inşaatları aralıksız devam ediyor. 

Türklerin yurtdışında doğrudan yatırımları artıyor!

Türk girişimciler başka ülkelerde yatırımlarını artıyorlar. Peki, Türk girişimcilerin yurtdışı yatırımlarının giderek artmasının nedenleri neler? 

Mağaza yatırımları yurt dışında devam edecek!

2018 yılında yüzde 9 büyüme yakalamayı hedefleyen perakende sektörünün gündeminde dijitalleşme ve yurtdışı yatırımları olacak..

Dış yatırımların yüzde 28’i gayrimenkul işlerine gitti!

Türk yatırımcıların dışarıda da gayrimenkule ilgisinde artış var. İlk 4 ayda yurtdışında yapılan doğrudan yatırımların yüzde 28’i gayrimenkule gitti.

Erol Tabanca otel yatırımlarında hız kesmeyecek!

Dünyanın en iyi 225 müteahhitlik firması sıralamasında 59'uncu sırada olan Polimeks'in sahibi Erol Tabanca yurtiçi ve yurtdışında otel yatırımlarına hız katacak.

Hasan Sever İnşaat'ın enerji yatırımları arttı!

İstanbul, Gaziantep ve yurtdışında birçok büyük inşaat projesine imza atan Hasan Sever İnşaat A.Ş. enerji yatırımlarını arttırma kararı aldı.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

Türkiye'nin yurtdışı yatırımları 10 milyar doları aşacak!

DEİK Yurtdışı Yatırımlar İş Konseyi Başkanı Kara, "Türkiye'nin yurtdışı yatırımları belirli sektörlerde ve yakın bölgelerde yoğunlaştı. 2023'te 10 milyar doları aşabiliriz" dedi.

Gayrimenkul yatırımları 2016'da öne çıkacak!

Anadolu Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, yurtdışında yatırım yapmaya dönük önerilerini Ekonomist için kaleme aldı. Özilhan, "Öne çıkacak sanayi yatırımları enerji, inşaat ve otomotiv sektörlerinde yaşanacak" diyor.

Yerli yatırımcının yurtdışı yatırımlarının yüzde 6,1'i inşaat!

Yerli yatırımcılar ise 2015 ocak-ağustos dönemindeki yurt dışı yatırımlarının yüzde 34,4'ünü madencilik, yüzde 20,4'ünü bilgi ve iletişim, yüzde 8,2'sini bankacılık ve yüzde 6,1'ini inşaat sektöründe yaptı.

Esas Gayrimenkul yurtdışı yatırımlarını hızlandırıyor!

Yurtiçinde ard arda alışveriş merkezi yatırımlarını açıklayan Esas Gayrimenkul yurtdışındaki yatırımlarına hız verdi. New York'taki otelini 2016'da bitirecek Esas Gayrimenkul Londra'nın en büyük AVM'sini alıyor.

Eczacıbaşı karo ürünlerinde yatırımlarına hız verdi!

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu, karo ürünlerinde yurtdışı yatırımlarına hız verdi. Yeni hat sonu rektifikasyon ve dijital baskı makineleri için 10 milyon Avro yatırım yaptı.

Ünlüler gayrimenkul yatırımlarını yurtdışında yapıyor!

Kazandıkaları paraları gayrimenkule yatıran ünlüler artık Türkiye sınırlarını aştı. İşte yatırımlarını, Amerika ve İngiltere'nin de aralarında bulunduğu ülkelere yapan sanatçılar ve yurtdışı adresleri...

çimsa yurtdışı yatırımları Haberi

çimsa yurtdışı yatırımları

ÇİMSA Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, çimento sektöründe bu yıl yüzde 11 civarı gerçekleşmesi beklenen büyümenin 2014'te düşeceğini açıkladı. 


Sabancı Holding'in çimento alanındaki iştiraki olan Çimsa'nın değerlendirme toplantısında konuşan Hacıkamiloğlu, "2013'te kentsel dönüşüm, büyük altyapı ve üstyapı projeleri çimento tüketiminde artış sağladı. Özellikle ilk çeyrekte uygun mevsim koşullarıyla çok yüksek büyüme yakalandı. Eylül itibarıyla yüzde 11 olan sektör büyümesinin 2013 tamamında da buna paralel olmasını bekliyoruz. Ancak 2014'te Türkiye ekonomisinde büyüme yavaşlayacak. 2013'teki baz etkisi de dikkate alındığında büyüme yüzde 5-6 seviyesinde gerçekleşebilir." Çift haneli büyüyecek Hacıkamiloğlu, 2014'te Çimsa özelinde beyaz çimento gibi özel ve kâr marjı daha yüksek ürünlere yönelmenin yanı sıra; ABD başta olmak üzere alternatif pazarlara daha fazla ağırlık vererek sektörün üzerinde, çift basamaklı bir büyüme hedeflediklerini söyledi....