19 / 04 / 2024

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü

Çin açık denizde "yüzer" nükleer santral inşa edebileceğini duyurdu. Deniz kaynaklarından azami derecede faydalanmak istediğini açıklayan Çin, "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırmak istediğini belirtiyor.

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi kuruldu!

Atom Hafriyat İnşaat Ve Kimyasal Ürünler Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Ferdi Uyanık tarafından kuruldu.

Coinbase, 4 altcoin için geçici unstaking sınırlaması uygulayacak!

Tezos (XTZ), Cosmos (ATOM), Solana (SOL) ve Cardano (ADA), sınırlı bir süre için Coinbase'de unstake edilemeyecek.

Altını olanlara müjde! 50 gram altın kazanmak için sadece bunu yapmanız gerekiyor!

Yastık altındaki altını ekonomiye kazandırmak için kolları sıvayan Ahlatcı Metal Rafineri A.Ş., Maliye ve Maliye Bakanlığı ve Bankacılık Merkezi malları ortaklığında Altın Toplayıcı Tasarruf Modeli'ni (ATOM) geliştirdi. Bu sistemle 50 gram altın verilecek! 

Akkuyu Nükleer Santrali inşaat ve üretim lisansı için başvuru yapıldı!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşaat lisansı için 3 Mart'ta Türkiye Atom Enerjisi Kurumuna ve elektrik üretim lisansı için de 28 Şubat'ta Enerji Piyasası Düzenleme Kurumuna başvuru yapıldı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat raporuna onay!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu, Akkuyu Nükleer Güç Santrali için onay verdi. Santralin inşaat lisansı başvurusu ön şartı olan saha parametreleri raporu kabul edildi.

Akkuyu için 2017'de inşaat lisansı başvurusu planlanıyor!

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesi inşaat lisansı başvurusunun ardından öncelikle nükleer güvenlik dışındaki yapıların inşası için Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan (TAEK) sınırlı çalışma izni alınacak.

Çin, açık denizde nükleer santral inşa edecek!

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Şü Dacı, düzenlediği basın toplantısında, açık denizde nükleer santral inşasının "dikkatli ve bilimsel" değerlendirme süreci sonrası hayata geçirilebileceğini söyledi.

STUK Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için çalışacak!

Finlandiya Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Kurumu (STUK) Genel Müdürü Petteri Tiippana, Akkuyu ve Sinop nükleer enerji santrallerinin güvenliği için Türkiye Atom Enerjisi Kurumu'yla (TAEK) iş birliğine hazır olduklarını bildirdi.

Atom Gayrimenkul İnşaat Geliştirme Yatırım Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Atom Gayrimenkul İnşaat Geliştirme Yatırım Mimarlık Sanayi Ticaret Anonim Şirketi, Erdem Önder Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 50 bin TL sermaye ile 7 Ekim'de Sancaktepe, Yenidoğan Yunus Emre Mahallesi'nde kuruldu.

İran Buşehr'de 2 yeni nükleer santral inşa edecek!

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı Ali Ekber Salihi, ülkenin tek nükleer santraline ev sahipliği yapan Buşehr kentinde iki yeni nükleer santral inşa edileceğini açıkladı.

Taner Yıldız Akkuyu Nükleer'in ÇED raporu hakkında açıklama yaptı!

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı'nın (UAEA), Akkuyu nükleer santrali için hazırladığı raporun, bakanlık tarafından ÇED raporu ile ilgili mahkemeye verilmediği iddiaları üzerine Yıldız, "Bu rapor bir denetim raporu değildir. " dedi.

1962 yılında Küçükçekmece'de Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi işletmeye açılmış!

1962 yılında Küçükçekmece'de inşa edilen Atom Reaktörü ve Atom Araştırma Merkezi törenle işletmeye açılacakmış. İnşası iki yıl süren araştırma merkezi 26 milyon liraya mal olmuş.

Akkuyu NGS için teknik destek alınacak firma belli oldu!

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu ( TAEK ), UJV Rez AŞ' den, Akkuyu Nükleer Santrali inşaat lisansı başvuru belgelerinin değerlendirilmesine ilişkin teknik destek hizmeti alınacağını bildirdi...

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Haberi

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Şü Dacı açık denizde yüzer nükleer santral inşasının "dikkatli ve bilimsel" değerlendirme süreci sonrası hayata geçirilebileceğini söyledi.

Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi olan Çin başta hava kirliliği olmak üzere ciddi çevre sorunları yaşıyor.

Çinli yetkili ülkenin "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırması gerektiğini vurgulayarak, deniz kaynaklarından azami derecede yararlanılmasının önemine vurgu yaptı.

Çin'in toplam 28.3 milyon gigavat enerji üretim kapasitesine sahip aktif 30 nükleer santrali bulunuyor.

Ülkede toplam 26.7 gigavat kapasiteli 24 yeni nükleer santralin inşası ise devam ediliyor.

Çin, 2020 enerji hedefini tutturmak için de geçtiğimiz yıl 8 nükleer santralin inşa edilmesine yeşil ışık...