26 / 04 / 2024

Çin Blockchain

Çin Blockchain

Çin'in e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba'da 3,5 milyon şirket faaliyet gösteriyor. Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlattı. 

Blockchain yeni projeyle Türkiye'ye geliyor!

Çin hükümeti destekli Blockchain Tabanlı Hizmet Ağı, Türkiye ve Özbekistan'da yeni yatırımlara hazırlanıyor. 

İnşaat firmalarında dijital para dönemi!

Next Proptech Fonu Kurucusu Bekir Yener Yıldırım ve Blockchain Türkiye Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Barış Özistek, Türkiye’de tapu işlemlerinin online yapılması için yasal hazırlığın tamamlanması ve inşaat firmalarının dijital para ile ödeme kabul etmeye başlaması gibi önerilerde bulundu.

Blockchain teknolojisi tapu sistemine neler getirecek?

GİSP (Gayrimenkul İçin Strateji Platformu) tarafından düzenlenen ‘PROPTECH-Gayrimenkulün Teknolojik İnovasyonu’ konulu Yuvarlak Masa toplantısında, yeni teknolojilerin ve blockchain sisteminin tapu sistemine getireceği yenilikler ve bu yeniliklerin sektörü nasıl değiştireceği tartışıldı.    

Çin Blockchain tabanlı ev kiralama platformu başlattı!

Çin'in e-ticaret sitelerinden biri olan Alibaba'da 3,5 milyon şirket faaliyet gösteriyor. Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlattı. 

ECA'nın doğduğu yer kentsel dönüşüm için yıkılacak

Dragos'taki kentsel dönüşüm projesi, sanayicileri de bir araya getirdi. Bölgede fabrikası ya da yönetim binası bulunan şirketler ile şahıslar çalışmaları hızlandırmak ve itici güç olmak için bir dernek çatısı altında buluştu

Kırşehir'de kat karşılığı inşaat ihalesi

Kırşehir Belediye Başkanlığı Aşıkpaşa Mahallesi'nde bulunan taşınmazın üzerine kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale açtı.

DASK İçin azami tutar 120 bin YTL

Zorunlu Deprem Sigortası kapsamında, bir mesken için verilebilecek azami teminat tutarı, yapı tarzı ayrımı yapılmaksızın 120 bin YTL olarak belirlendi. Azami teminat tutarı daha önce 110 bin YTL idi..

Yabancı `bekle gör' tavrına giriyor, inşaatta sıkıntı var

Global likidite problemlerinin etkisi sürerken, iç siyasette yaşanan gerginlikler, iş dünyasını tedirgin etti. Bankacılar, işadamları, büyümesi ciddi biçimde hız kesen inşaat sektörü temsilcileri, Türkiye'nin sıkıntıları uzlaşarak aşması halinde, yatırımc

Gül, Cargill'in önünü açan yasayı onayladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Anayasa Mahkemesi'nin 19 Şubat 2007'de yürürlülüğünü durdurduğu, tarım arazileri üzerine yasadışı tesis kurduğu için faaliyetlerine son verilen şirketlere getirilen affın süresini uzatan kanunu onayladı. Böylece yıllardır bu ka

Konut ve inşaat alarm veriyor

Finans Enstitüsü Direktörü İktisatçı Cemil Ertem, küresel daralmanın sonuçlarını Türkiye'nin 2008'in son çeyreğinde çok keskin olarak göreceğini söyledi.

Dünyanın en uzun gökdeleni 10 milyar dolara inşa ediliyor

Dünyanın en zengin 16'ncı kişisi olan Suudi Arabistan Prensi el Velid Bin Talal, dünyanın en uzun gökdelenenini inşa ettiriyor.

Tasarım ödüllü Brener'in projesi uluslararası arenada

Brener Concept adıyla 1998 yılından itibaren iç mimari ve proje uygulama hizmetleri vererek sektöre adım atan Brener Yapı& Mimarlık,inşaat sektöründeki tasarımlarıyla adından söz ettiriyor.

Bosch'tan pratik ve hassas çalışmalar için yeni planya: PHO 3100

Bosch Elektrikli El Aletleri amatör kullanıcıları için yeni bir planya geliştirdi. PHO 3100, ufak tamirat işlerini kendisi yapmayı tercih eden kullanıcılar için yeni bir seçenek sunuyor.

Çin Blockchain Haberi

Çin Blockchain

200 ülkeyi aşkın 3,5 milyon şirketin faaliyet gösterdiği Alibaba'nın sahip olduğu Ant Financial, bir Çin Blockchain ev kiralama platformu başlatacak. Kripto Para Haber'in haberine göre, Ant Financial kuracağı Blockchain ev kiralama platformu için İnşaat Bankası ve çevrimiçi emlak ajansı Lianjia ile birlikte çalışıyor.

Kişilerin kiralama geçmişlerini kaydedecek olan platform, kiracıların adil konut tahsisi için bir puanlama sistemi sunmalarını sağlayacak.

Çin kiralama piyasasında bir çok sorun yaşanıyor. Çin'de sistematik olmayan kayıt tutma nedeniyle sahte kiralama bilgileri, yasadışı emlakçılar ve kiracılar ile ev sahipleri arasındaki güvensizlik gibi konular yaygın olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl, leasing dolandırıcılığına ilişkin ortalama mali kayıp 2,560 RMB’ye (404 ABD doları) ulaşıldığı bildirildi.

Blockchain, farklı tarafların merkezi bir yöneticiye ihtiyaç duymadan bilgi paylaşmalarına olanak tanıyor. Böylece, herkes aynı anda düzenlenemeyen veya...