28 / 03 / 2024

Çin denize yüzer nükleer santral inşa edecek

Çin denize yüzer nükleer santral inşa edecek

Çin açık denizde "yüzer" nükleer santral inşa edebileceğini duyurdu. Deniz kaynaklarından azami derecede faydalanmak istediğini açıklayan Çin, "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırmak istediğini belirtiyor.

Trabzon'daki cami ve külliyenin inşaatı yüzde 40 tamamlandı!

Trabzon Ortahisar'da denize hakim noktada, 182 dönüm rekreasyon alanındaki 26 dönüm arazide inşa edilen cami ve külliye inşaatı yüzde 40 tamamlandı.

Hasankeyf’teki yüzer liman tamamlandı!

Batman’ın antik kenti Hasankeyf’te sular altında kalmayacak tarihi yerlerin ziyaret edilebilmesi için inşa edilen Yüzer Liman tamamlandı..

Isparta'da inşaat yıkıntıları nereye dökülecek?

Isparta'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz devam ediyor. Kentte yıkılan binaların inşaat yıkıntı atıklarının düzenli olarak bertaraf edilmesi için bakanlık harekete geçti.

Bursa Ayyıldızspor tesislerinin inşaatı yüzde 90 bitti!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Ayyıldızspor için inşa edilen tesislerde sona gelindi. Kompleksin kaba inşaatı yüzde 90 tamamlandı.

Bahçeşehir Göleti için 2. yürütmeyi durdurma kararı!

Bahçeşehir Göleti'nde sular durulmuyor. Gölet'teki yapılaşmanın önünü açan imar planı mahkeme tarafından iptal edilmişti, gölette başlayan inşaat durmadı. CHP'li Meclis üyeleri, BADER ve Gölet Gönüllüleri'nin açtığı davayla gölet için 2. yürütmeyi durdurma kararı geldi.

Coordinat Bornova'nın inşaatı yüzde 60 tamam!

DRC Grup tarafından hayata geçirilen Coordinat Bornova projesinin inşaatı yüzde 60 tamamlandı. Projede anahtar teslimleri 1 Mart 2018 günü gerçekleşecek.

AND Pastel Kartal'da peşin ödemelere yüzde 12 indirim avantajı!

AND Gayrimenkul imzası taşıyan AND Pastel projesinde 1.200 konut, ofis ve ticari birimler yer alıyor. AND Pastel Kartal'da peşin ödemelere yüzde 12 indirim avantajı sunuluyor.

Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı!

Toplam 801 daire ve 80 ticari birimden meydana gelen Babacan Port Royal projesinde daireler 249 bin TL'den satışa sunuluyor. Babacan Port Royal'de peşin ödemelerde yüzde 15 indirim fırsatı sunuluyor.

Bakanlık binaları için 15 yılda 140.5 milyon TL kira ödendi!

Adalet, Ekonomi, Sağlık, Dışişleri, Çevre ve Şehircilik ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ve bağlı kuruluşları için kiralanan hizmet binaları için 15 yılda 140 milyon 514 bin 913 TL harcandı.

Lütfi Elvan: Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan yaptığı açıklamada , "Türkiye'ye, Türkiye ekonomisine güvenin ve yatırımlarınızı ertelemeyin. Bu yıl yatırım yapan yatırımcılara önemli avantajlar sağlıyoruz. Yatırımcı için 2017 yılı son derece cazip." dedi.

Veysel Bakgör: 2017 yılı Türkiye için büyüme yılı olacak!

İnşaat sektörünü değerlendiren Bakyapı Group Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bakgör : “2017 yılı Türkiye için büyüme yılı olacak” dedi.

Ataşehir’in 46 yıllık sebze-meyve hali, Tuzla yolcusu!

Ataşehir’in 46 yıllık sebze-meyve hali, Tuzla yolcusu. Tuzla Aydınlı’da 450 bin metrekarelik alana kurulacak yeni hal 2018 yılı sonunda hizmete alınacak.

Reina'nın kapatılması İstanbul turizmi için büyük kayıp!

Net Holding Yönetim Kurulu Başkanı Besim Tibuk, İstanbul’un ünlü eğlence mekanı Reina'nın kapatılmasının İstanbul turizmi için büyük bir kayıp olduğunu belirtti.

Çin denize yüzer nükleer santral inşa edecek Haberi

Çin denize yüzer nükleer santral inşa edecek

Çin Atom Enerjileri Kurumu Genel Müdürü Şü Dacı açık denizde yüzer nükleer santral inşasının "dikkatli ve bilimsel" değerlendirme süreci sonrası hayata geçirilebileceğini söyledi.

Dünyanın en çok enerji tüketen ülkesi olan Çin başta hava kirliliği olmak üzere ciddi çevre sorunları yaşıyor.

Çinli yetkili ülkenin "güvenli ve barışçıl" yollardan nükleer enerji kapasitesini artırması gerektiğini vurgulayarak, deniz kaynaklarından azami derecede yararlanılmasının önemine vurgu yaptı.

Çin'in toplam 28.3 milyon gigavat enerji üretim kapasitesine sahip aktif 30 nükleer santrali bulunuyor.

Ülkede toplam 26.7 gigavat kapasiteli 24 yeni nükleer santralin inşası ise devam ediliyor.

Çin, 2020 enerji hedefini tutturmak için de geçtiğimiz yıl 8 nükleer santralin inşa edilmesine yeşil ışık...