20 / 04 / 2024

Çin emlak piyasası

Çin emlak piyasası

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı.

Çin konut piyasasında daralma yavaşladı!

Çin konut piyasasındaki daralma uzun süredir devam eden gerilemeyi durdurma çabalarının da desteğiyle, yavaşladı.

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Enflasyon emlak piyasasını nasıl etkiledi? Konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? 

Konut fiyatlarındaki son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Peki konut fiyatlarındaki artış hızı yavaşladı mı? İşte emlak piyasasındaki son durum...

Emlak piyasasındaki duyarlılık kötüleşiyor! Küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor!

Gündemden düşmeyen emlak piyasasındaki duyarlılık daha da kötüleşirken, küresel bankalar daha fazla ofis kredisi kaybına hazırlanıyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ticari emlak piyasasında batık krediler sorun yaratıyor! Birçok sektör etkilenecek!

Ticari emlak piyasasında yaşanan sorunlar son günlerde sık sık gündem oluyor. St. Louis'deki Toberman Becker Wealth'in ortağı Michael Becker konuya ilişkin açıklamasında batık kredilerin sektörü sorunlarla karşılaştıdığının altını çizdi.

Kademeli konut satışı emlak piyasasını nasıl etkileyecek? ATEM Başkanı Akçam açıkladı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam kademeli konut satışının emlak piyasasının nasıl etkileyeceğini Türkiye'nin ilk ve tek Emlak Haber Sitesi Emlakkulisi.com'a açıkladı. İşte ATEM Başkanı Akçam'ın o değerlendirmesi...

Çin emlak krizine kredi desteğiyle önlem almaya başladı!

Çin, emlak piyasasını istikrara kavuşturmak için ülkenin "beyaz liste" mekanizması kapsamındaki ilk kalkınma kredisiyle birlikte yeni destek tedbirleri uygulamaya başladı.

Çin emlak sektörüne kredi dopingi! Hisseler yükseliyor...

Çin emlak hisseleri, zor durumdaki emlak sektörünü desteklemeyi amaçlayan yeni kredi tedbirlerinin uygulamaya konulmasının ardından yükselişe geçti.

Emlak piyasasındaki hareketlilik tarım arazilerini vurdu! Çiftçiler artık arazi alamıyor!

Menemen Ziraat Odası Başkanı Yücel Altıntaş, emlak piyasasında yaşanan hareketliliğin tarım arazilerini de etkilediğini belirterek çiftçilerin arazi almakta güçlük çektiğini açıkladı.

Kredi desteği Çin emlak piyasası için can suyu olacak!

Çin Halk Cumhuriyeti’nin ticari bankaları, borç batağındaki emlak piyasasını canlandırmak için  kredileri artırıyor.

Çin'in emlak piyasası, devlet firmaları tarafından desteklenecek!

Çin'in emlak piyasası, devlete ait ve devlete bağlı geliştiricilerin konut satışlarında ve arazi alımlarında başı çekmesiyle önemli bir konsolidasyona sahne oldu. 

Çin'de emlak piyasası daraldı!

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talep gibi faktörlerin bir araya gelmesi ile daralmaya başladı. 

Sidney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasındaki ünlü isimlerin satışlarıyla canlandı!

Sydney emlak piyasası spor, siyaset ve medya dünyasının önde gelen isimlerinin bulunduğu yüksek riskli işlemlerde bir artışa tanık oluyor. İşte detaylar...

Çin emlak piyasası Haberi

Çin emlak piyasası

Çin’in en üst düzey yasama organı Ulusal Halk Kongresi’nin (NPC) Daimi Komitesi, ülkenin belirli bölgelerinde uygulanacak olan emlak vergisi reformları kararını onayladı. Karara göre hareket, emlak vergisi mevzuatı ve reformunu aktif ve ihtiyatlı bir şekilde ilerletmeyi, rasyonel konut tüketimini ve arazi kaynaklarının ekonomik ve yoğun kullanımını yönlendirecek. Söz konusu karar, ülke emlak piyasasının istikrarlı ve sağlıklı gelişimini kolaylaştırmayı amaçlıyor.



Yeni uygulamaya göre, pilot bölgelerdeki her türlü konut ve konut dışı mülkten emlak vergisi alınacak. Yeni vergilerden kırsal çiftlikler ve üzerlerine inşa edilen evler hariç tutulacak. Kararda, Danıştay ve ilgili birimlerin yanı sıra yerel yönetimlerin vergi tahsilatı ve yönetimi için bilimsel ve uygulanabilir yaklaşımlar ve prosedürler oluşturması gerektiği belirtildi.

Devlet Konseyi, pilot programın hızlandırılması, birleşik mevzuatın...