19 / 04 / 2024

çin FAST teleskobu

çin FAST teleskobu

Çin'in inşaası beş yıl süren ve 30 futbol sahası genişliğindeki radyo teleskobu FAST'ın Eylül ayında faaliyete geçeceği açıklandı.

5yıldız Fast İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

5yıldız Fast İnşaat Ve Gayrimenkul Limited Şirketi Sultangazi'de Mücahit Yıldız tarafından kuruldu.

2022 FAST işlem limiti değişti! Peki yeni FAST limiti ne kadar oldu? Kaç TL'ye yükseldi?

Farklı bankalar arasında para göndermek ve almak isteyen vatandaşlar için saat ve gün sınırlamasını ortadan kaldırarak büyük bir kolaylık sağlayan FAST işlemi için limitler yeniden gözden geçirildi.

FAST işlem limitine güncelleme geldi! İşte 2022 FAST işlem limiti

Çeşitli bankalar transferleriyle para göndermek ya da almak isteyen kişilere özel saat kısıtlandırılmasının ortadan kaldırması sebebiyle büyük avantaj elde eden FAST işlemi için limitler yeniden oluşturuldu. Peki FAST yeni limiti ne kadar?

Ebru Özdemir: İnşaat sektörü istihdam açısından önemli!

Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye Finans'ın Fast Company Türkiye iş birliğiyle düzenlediği "Üretime Dönüş - Holdinglerin Yeni Ajandası" isimli webinarda inşaat sektörünün önemine dair açıklamalarda bulundu.

Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yeşilyaprak, ‘DAG’ın teleskobu Avrupa’da konumlanmış en büyük teleskoplardan biri olacak’ diye konuştu...

Özgür Karabat: İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum edildi!

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde 18 inşaat firmasının 20 bini aşkın vatandaşı mağdur ettiğini öne süren CHP İstanbul Milletvekili Karabat, "İstanbul 'fast konut' zincirlerine mahkum olmuş durumda." dedi...

Çin'deki Küresel Diyafram Radyo Teleskobu ziyarete açıldı!

Çin'in güneybatısındaki Küresel Diyafram Radyo Teleskobu, turistlerin ziyaretine açıldı. Dünyanın en büyük radyo teleskobunu günde iki bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

30 futbol sahası genişliğindeki FAST, Eylül'de tamamlanacak!

Çin'in inşaası beş yıl süren ve 30 futbol sahası genişliğindeki radyo teleskobu FAST'ın Eylül ayında faaliyete geçeceği açıklandı.

Çin'de inşa edilen 500 metrelik teleskobun inşaatında son durum!

Çin'in Guizhou eyaletinde bir vadide yükselen teleskobun çanağı 500 metre genişliğe ulaştı. Çin, FAST teleskobuyla Porto Rico'daki 305 metre genişliğindeki Arecibo Gözlemevi'ni geride bırakmayı planlıyor.

Çin'de inşa edilen radyo teleskobu 9 bin kişinin yerini değiştirecek!

Çin'in Guicou eyaletindeki bir vadide inşası devam eden radyo teleskobunun tamamlandığında oluşturacağı elektromanyetik ses dalgası nedeniyle teleskoba 5 kilometrelik alandaki yerleşim yerlerinin boşaltılması gerektiği belirtildi.

Kaşıbeyaz fast food markası Kaşıbeyaz Food Point ile büyüyecek!

41 yıllık geçmişe sahip Kaşıbeyaz'ın üçüncü kuşak patronu Murat Kaşıbeyaz, fast food restoran zinciri kurmak için kolları sıvadı. Kaşıbeyaz, "Dışarıda yemek alışkanlığımız artıyor. Bu alanda da büyüyeceğiz" dedi

3M FAST sızdırma bantları yapılarda su ve nemi geçirmiyor!

3M’in inovatif ve çözüm odaklı ürün geliştirme anlayışının bir sonucu olan FAST yüksek performanslı sızdırmazlık bantları, yapılarda su ve nem bariyeri oluştururken, inşaat sektöründe iş yapış süreçlerine yeni bir soluk getiriyor.

A101'in sahibi fast food sektörüne giriyor!

A101'in sahibi Turgut Aydın Holding, fast food sektörüne adım atıyor. Şimdilik İstanbul Anadolu Yakası ve Sakarya’da hizmet veren PizzaLazza ve Saloon Burger markaları, buralardan verim alması halinde yaygınlaşmayı hedefliyor

çin FAST teleskobu Haberi

çin FAST teleskobu

Çin'in inşaası beş yıl süren ve 30 futbol sahası genişliğindeki radyo teleskobu FAST'ın eylül ayında faaliyete geçeceği açıklandı.



BBC Türkçe'nin habeirne göre ABD ise, Çin'in kriz durumlarında düşmanlarının uygularını devreden çıkarmak için çalışmalar yaptığından şüpheleniyor.



Çin’in güney batısında bulunan Guizhou köyünde dağların arasında bir düzlüğe kurulan FAST, 500 metre çapıyla Rus RATAN-600 teleskobundan sonra dünyanın en büyük radyo teleskopu.



Çin'in resmi haberi ajansı Xinhua'ya göre, Ulusal Astronomik İnceleme bölümü başkanı Zheng Xiaonian “Projenin; ilginç nesneleri bulma, evreni daha iyi anlama ve uzayda hayat araştırmalarını hızlandırma potansiyeli var” dedi.



Çin, uzay programının barışçıl olduğunu belirtti.



Ancak Reuters haber ajansı ABD Savunma Bakanlığı’nın, Çin’in “kriz anında düşmanlarının uydularını kullanamamaları için çalıştığını” düşündüğünü bildirdi.



Çin’in planlarında 2036 yılına kadar uzaya astronot göndermek...