20 / 04 / 2024

çin karayolları

çin karayolları

Çin, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak. Başbakan Li Kıçiang, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sundu.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

Arsa ve arazisi bedelsiz kamulaştırılanlar dikkat! AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi!

Sakarya'nın Karasu ilçesinde Karayolları Genel Müdürlüğü’nün (KGM) yol yapımı gerekçesiyle bir taşınmazı bedelsiz kamulaştırdığı belirlendi. AYM, bedelsiz kamulaştırma için 'mülkiyet hakkı ihlali' dedi. İşte ayrıntılar...

Karayolları o ilde arazi satacak! İhalesi 15 Ağustos'ta!

Karayolları Genel Müdürlüğü 10. Bölge Müdürlüğü, Rize Merkez'de yer alan arazi için satış ihalesi düzenliyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ihale ile ilgili detaylar...

Karayolları, Ankara'da konut imarlı arsa satacak! Sakın kaçırmayın!

Karayolları Genel Müdürlüğü 4. Bölge Müdürlüğü, Ankara Yenimahalle'de yer alan konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihale 22 Haziran 2023 tarihinde yapılacak.

Karayolları o ilde gayrimenkul satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü Tekirdağ İli Marmara Ereğlisi İlçesi, Çeşmeli Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Karayolları Bakırköy'de 3 gayrimenkul satacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Bakırköy Şenlikköy'de yer alan 3 adet gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor. İşte detaylar...

İki yeni otoyol için düğmeye basıldı! Bu illerde yaşayanlara müjde!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), iki yeni otoyol için düğmeye bastı. Söz konusu ihaleler bugünkü 31867 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karayolları Genel Müdürlüğü personel alacak! KPSS-2022/7 kılavuzu yayınlandı! Son Gün 21 Nisan!

Karayolları Genel Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı tercihleri için ÖSYM KPSS-2022/7 tercih kılavuzunu yayımladı. Peki, başvurular nasıl yapılacak, ne zaman bitecek ve başvuru yapmak için aranan koşullar nelerdir? İşte tüm ayrıntılar...

Karayolları Genel Müdürlüğü Pendik'te gayrimenkul satıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü 1. Bölge Müdürlüğü, Pendik Doğu Mahallesi'nde yer alan gayrimenkul için satış ihalesi düzenliyor.

Anamur için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Anamur ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Hatay İskenderun için acele kamulaştırma kararı!

Hatay ili İskenderun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Mersin Tarsus için acele kamulaştırma kararı!

Mersin ili, Tarsus ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Mersin Tarsus için verilen kamulaştırma kararı bugünkü 31537 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi için 25 milyon TL'lik yeni ihale!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü, Çeşmeli-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolu Projesi'nde Çeşmeli-Kızkalesi Kesimi için yapım ihalesi düzenliyor. İhalenin geçici teminat miktarı 25 milyon TL olarak belirlendi.

çin karayolları Haberi

çin karayolları

Li'nin sunduğu rapora göre, ülkede altyapı yatırımları yüzde 10,5 artacak. Çin, ekonomik yavaşlamayı önlemek için bu yıl karayolu altyapı yatırımlarına 1,65 trilyon yuan (253 milyar dolar), demiryolları için de yaklaşık 800 milyar yuan (122 milyar dolar) harcama yapacak. Ayrıca 20 su koruma projesi ve 50 yeni havalimanı yapılması da ekonomik planda yer aldı.    


Ulaşım sektörüne yönelik altyapı yatırımlarının açıklamasından sonra Hong Kong Borsası’nda işlem gören Çinli lojistik şirketlerinin hisse fiyatları yaklaşık yüzde 5 arttı.


Hürriyet



Bu haber Akşam Gazetesi'nde şöyle yer alıyor:



ÇİN, ekonomik büyümenin yavaşlamasını önlemek amacıyla 2016'da karayolu ve demiryolu yatırımlarına 375 milyar dolar harcayacak.


Başbakan Li Kıçiang, Çin Ulusal Kongresi'nin yıllık toplantısında, beş yıllık ekonomik kalkınma planı hakkında çalışma raporu sundu. Li'nin sunduğu kalkınma raporuna göre, ülkede altyapı yatırımları...