29 / 03 / 2024

Çin konut fiyatlarında artış

Çin konut fiyatlarında artış

Yüksek arzdan dolayı hızlı bir yükselişin olması beklenmezken, inşaat firmalarının ellerindeki nakit miktarını koruyabilmek adına yeni konut yapımını yavaşlatması ve hatta durdurması anlamına gelebilir.

Konut fiyatlarında rekor yükseliş! En çok hangi şehirler değerlendi?

Konut fiyatlarında yaşanan artışlar beraberinde de birçok şehri etkiledi. Hal böyle olunca, İstanbul, Ankara, İzmir geriledi ve yerini küçük şehirlere bıraktılar ve bu küçük şehirler de zirveye yerleşmiş oldu. Buna göre, konut fiyatlarının en çok arttığı şehirler.

Konut piyasasında tehlike çanları çalıyor! 56 ülke arasında konut fiyatlarında en çok artış Türkiye'de oldu!

İnşaat Mühendisi Turgut Hamzaçebi, ülke genelinde inşaat sektörünün önemine değinerek 56 ülke içinde konut fiyatlarının en çok arttığı ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı. 

Konut fiyatlarında düşüş olmayacak! Sektör temsilcileri uyarıyor! Vatandaşlara yönelik teşvikler sağlanmalı!

Yapı sektöründe girdi maliyetindeki yükselişler müteahhit firmaları zorluyor. Son yıllarda hem inşaat malzemelerinde hem de arsadaki fiyatlarında yüzde 100'ün üzerinde yaşanan artışlar konut arzını azaltarak piyasanın durağanlaşmasına neden oldu.  

Gayrimenkul krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatlarındaki düşüş yavaşladı!

Son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle sık sık gündeme gelen Çin'de konut fiyatlarında yaşanan düşüş 2023 yılının Aralık ayında bir yavaşlama kaydederek son 10 aydaki ilk pozitif gelişme şeklinde gerçekleşti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konut fiyatları yılın ikinci yarısında yüzde 35 artacak! Kredi faizleri ne olacak? Satışlar artacak mı?

2024 yılının ikinci yarısına odaklanan gayrimenkul sektörü, konut fiyatlarında yüzde 35 yükseliş olmasını öngörüyor. Gündemde ise kredi faiz oranlarındaki düşüş ile sektörün canlanması ve alternatif modeller bulunuyor. İşte ayrıntılar ve sektör temsilcilerinin beklentileri...

Ankara’da konut fiyatları yüzde 20 düştü! Konut piyasasında balon patladı mı?

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam 2024 yılının ilk döneminde konut fiyatlarının nasıl seyrettiğini değerlendirdi. Akçam, “Konut fiyatlarında yüzde 20 oranındaki suni düşüş stabil bir seviyede devam ediyor” dedi.

Çin'de konut fiyatlarında son 9 yılın en hızlı düşüşü yaşandı...

Çin'de konut fiyatlarında azalma devam ediyor. Bu kapsamda, yeni konut fiyatları, Şubat 2015 yılından bu yana en hızlı aylık düşüşü kaydettiği açıklandı.

Konut fiyatlarında artış hızı geriliyor mu? Vatandaşlar 'Öyle değil' dedi!

Konut fiyatlarında reel artış hızı geriliyor. Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, rakamları X sosyal medya hesabından paylaştı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Emlak krizinden kurtulamayan Çin'de konut fiyatları yine düştü! Son dokuz yılın en sert düşüşü!

Çin ekonomisi 2023 yılında yüzde 5,2 büyüyerek resmi hedefi aşsa da son dönemlerde gündemden düşmeyen gayrimenkul sektörü yeni bir olumsuz eşiği daha geçti. Ülkede konut fiyatlarında son 9 yılın en sert düşüşü görüldü.

Konut fiyatlarında reel artış hızı düşüyor! Gerçekten öyle mi? Vatandaşlar ne diyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamasında konut fiyatlarında reel artış hızı gerilemeye devam ettiğini belirtti. İşte Erdoğdu'nun o paylaşımı ve vatandaşlardan gelen yorumlar...

Konutta son 5 yıl bilançosu! Konut fiyatlarında balon var mı? 

Dünya konut fiyatlarında son 4 yıldır rekor kırıyor. Peki, Türkiye'deki konutlarda balon var mı? İşte son 5 yıl konut bilançosu...

Konut fiyatlarında düşüş bekleyenlerin umudu kırdı!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun inşaat maliyet endeksini açıklamasıyla birlikte konut fiyatlarının düşmesini bekleyenlerin umudu kırıldı. 

Sahte ilanları engelleyen düzenlemenin devreye girmesi Bursa'da konut fiyatlarını düşürdü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ticaret Bakanlığının sahte ilanlarla spekülatif fiyat oluşumlarını engellemek için getirmiş olduğu ilan yasağının uygulanmaya başlamasıyla Bursa'da konut fiyatlarında gerileme görüldüğü kaydedildi.

Çin konut fiyatlarında artış Haberi

Çin konut fiyatlarında artış


Çin'de konut fiyatları ekimde yükselerek toparlanma sinyali verdi. Yüksek arzdan dolayı hızlı bir yükselişin olması beklenmezken, inşaat firmalarının ellerindeki nakit miktarını koruyabilmek adına yeni konut yapımını yavaşlatması ve hatta durdurması anlamına gelebilir. 



EKİM'DE 0,1 ARTTI

Ortalama yeni konut fiyatları ekim ayında bir ay öncesine göre yüzde 0.1 yükselirken, eylül ayının yüzde 0.9'luk düşüşünden dönüş sağladı. Böylelikle fiyatlar Ağustos 2014'ten bu yana ilk defa yükselmiş...