27 / 04 / 2024

çin Pekin havayı temizleyen kule

çin Pekin havayı temizleyen kule

Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi. Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor.

Çin'den emlak sektörüne 148 milyar dolarlık kurtarma paketi geliyor!

Pekin'in, şirketler borç yükü altında ezilirken ve nakit sıkışıklığı yaşanması sebebiyle inşaatlar durmuşken emlak sektörünü canlandırmak amacıyla 148 milyar dolarlık bir paket üzerinde çalışma sürdürdüğü belirtildi. İşte paketle ilgili tüm ayrıntılar...

Bakır, alüminyum, çinko ve kalayda ABD-Çin hareketliliği

İngiltere’de bakır fiyatları, Çin’de korona virüs kapanmalarının gevşemesi ve ABD’nin tarifeleri kaldırma ihtimalinin Pekin’de güveni artırmasıyla bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. Üç ay vadeli bakır %2,1 artarak 9.695 dolar/tondan işlem gördü.

Moskova'daki tarihi Pekin Oteli satıldı!

Moskova’nın merkezinde bulunan, 1958 yılında Sovyet-Çin dostluğunun simgesi olarak yapılan tarihi Pekin Oteli, 4,8 milyar ruble bedelle, yani yaklaşık 65,5 milyon dolara satıldı.

Çin çekilişle dijital para dağıtacak!

Dijital paraların test edilmesi için çalışmalara başlayan Çin, Pekin'de vatandaşlara çekiliş yoluyla dijital para dağıtacak. 

Milyarder sayısında Pekin, New York'u solladı!

Çin ile ABD arasındaki ekonomik yarış milyarder sayılarında da kendini gösteriyor. 21 milyon nüfuslu Pekin'de ikamet eden dolar milyarderi sayısı son bir yılda 33 kişi yükselirken, 8,4 milyon nüfuslu New York'taki artış 7 kişiyle sınırlı oldu.

Türk iş ve inşaat makinelerine Çin'de büyük ilgi!

Türk iş ve inşaat makineleri sektörü, İMDER tarafından Çin'de hayata geçirilen 15. BICES Pekin Uluslararası İş, İnşaat ve Madencilik Makineleri Fuarı'na katılım gösterdi.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı uçuşa hazır!

Çin’in en büyük havalimanı olan Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı’nda ilk ticari uçuş bugün gerçekleştirilecek. 97 futbol sahası büyüklüğündeki havalimanı için 11.5 milyar dolar harcama yapıldı...

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı 15 Eylül'de açılıyor! 

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı Haziran ayında tamamlanmıştı. Havalimanının açılışı 30 Eylül olarak planlanıyordu ancak bu tarih 15 gün öne çekildi. Havalimanı 15 Eylül'de hizmet vermeye başlayacak. 

Çin demir yoluyla Tayvan'a bir adım daha yaklaştı!

Pekin yönetimi, Tayvan'a bağlanmak için son adım olarak belirtilen Fucou-Pingtan bağlantısının inşaatını tamamladı.

Pekin Daxing Uluslararası Havalimanı'nın inşaatı tamamlandı!

Çin'in başkenti Pekin ilçesinde üç yıldır devam eden dev havalimanının inşaatı tamamlandı. Resmi açılış Komünist yönetimin kuruluşunun 70'inci yıldönümünden bir önceki gün yani 30 Eylül'de büyük bir kutlamayla yapılacak.

Çin’den Hong Kong’a hızlı tren!

Hong Kong’u Çin’e bağlayan yeni hızlı tren hattı hizmete açıldı. Pekin ile Hong Kong arası yolculuk süresi 9 saate düşecek.

Ai Weiwei’nin Pekin'deki stüdyosu yıkıldı!

Çin Halk Cumhuriyeti’ni 2015 yılında terk eden sanatçı Ai Weiwei'nin Pekin'de bulunan stüdyosu yıkıldı.

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

çin Pekin havayı temizleyen kule Haberi

çin Pekin havayı temizleyen kule


Çin’in başkenti Pekin’de hava kirliliğine karşı mücadele edilen altı metrelik bir kule yerleştirildi.  Hollandalı sanatçı Daan Roosegaarde’ın ürettiği projede, kirli havayı emen altı metrelik metal bir kule dışarıya temiz hava salıyor. 


İçine yerleştirilen 45 gümüş plaka ile havayı temizleyen bir sisteme sahip olan kulenin, dünyanın en kirli havasına sahip kentlernden biri olan Pekin’e bir umut olması...