19 / 04 / 2024

çin radyo teleskobu

çin radyo teleskobu

Çin'in güneybatısındaki Küresel Diyafram Radyo Teleskobu, turistlerin ziyaretine açıldı. Dünyanın en büyük radyo teleskobunu günde iki bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.

Çin, dünyanın en büyük radyo teleskobunu faaliyete geçirdi!

Çin, uzaydaki yaşamı araştırmak amacıyla yaptığı dünyanın en büyük radyo teleskobunun faaliyete başladığını bildirdi.

30 futbol sahası genişliğindeki FAST, Eylül'de tamamlanacak!

Çin'in inşaası beş yıl süren ve 30 futbol sahası genişliğindeki radyo teleskobu FAST'ın Eylül ayında faaliyete geçeceği açıklandı.

Çin'de inşa edilen radyo teleskobu 9 bin kişinin yerini değiştirecek!

Çin'in Guicou eyaletindeki bir vadide inşası devam eden radyo teleskobunun tamamlandığında oluşturacağı elektromanyetik ses dalgası nedeniyle teleskoba 5 kilometrelik alandaki yerleşim yerlerinin boşaltılması gerektiği belirtildi.

TRT duyurdu! 29 farklı kadro için alımlar başlıyor! İşte güncel TRT personel alımı ilanı detayları

Türkiye Radyo Ve Televizyon Kurumu (TRT) bünyesinde istihdam edilmek üzere 29 farklı kadro için güncel iş ilanını duyurdu. İşte detaylar...

Çanakkale'ye radyo kulesi inşa edilecek!

Küçük Çamlıca'da inşa edilen Televizyon ve Radyo Kulesi hakkında açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çanakkale'ye yakın zamanda radyo kulesi inşa edileceğini açıkladı.

Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi için geri sayım başladı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nin yayına başlamasının ardından işlevsizleşen ve görüntü kirliliği yaratan antenlerin kaldırılması için çalışmaların başladığını söyledi.

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi inşaatında sona geliniyor!

Bu yıl açılması planlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Tamamlandığında 388,5 metre yüksekliğinde olacak olan kule, 53 kattan oluşacak...

Çamlıca Radyo ve Televizyon Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin yapım çalışmalarında sona gelindi.

Çanakkale Karasal-Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi'nde sona yaklaşıldı!

Çanakkale Valiliği İl Özel İdaresi'nce yapımında sona yaklaşılan Karasal- Sayısal Radyo Televizyon Verici Kulesi inşaat alanını inceledi. 

Çamlıca Kulesi'nin inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi. Projenin bu yıl içerisinde açılması planlanıyor.

Doğu Anadolu Gözlemevi inşaatı 2021'de tamamlanacak!

Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Astrofizik Araştırma ve Uygulama Merkezi (ATASAM) bünyesindeki Doğu Anadolu Gözlemevi’nin inşaatının 2 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Prof. Dr. Yeşilyaprak, ‘DAG’ın teleskobu Avrupa’da konumlanmış en büyük teleskoplardan biri olacak’ diye konuştu...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliğine neden olan antenler ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için çalışmalarına devam edilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son parçalar yerleştiriliyor.

Bal satışıyla tanınan Ekrem İncel'in villasında soygun!

Radyo ve televizyonlarda bal satışıyla tanınan Ekrem İncel'in villası hırsızlar tarafından soyuldu. İncel, yaklaşık 1,5 milyon dolarının çalındığını söyledi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona yaklaşılıyor!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında restoran, seyir terası gibi sosyal alanların bulunacağı katlar tamamlandı. Kulenin yıl sonunda hizmete alınması planlanıyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona gelindi!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenler ve kuleleri tek bir noktada toplayacak Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona yaklaşılıyor. Projede restoran, seyir terası gibi sosyal alanların olacağı katların montajı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor. 388,5 metre yüksekliğindeki kulenin bu yıl içinde hizmete açılması planlanıyor.

çin radyo teleskobu Haberi

çin radyo teleskobu

China Daily gazetesinin haberine göre, Guicou eyaletinin Pingtang  kasabasında bulunan, "Gök Gözü (Tienyen)" adındaki dünyanın en büyük radyo  teleskobunu günde ortalama iki bin turistin ziyaret etmesi bekleniyor.


İşleyişini olumsuz etkileyebileceği gerekçesiyle akıllı telefonlar  dahil hiçbir elektronik cihaz, 500 metre çapındaki dev teleskoba 5 kilometreden  fazla yaklaştırılmayacak.


Yapımına 2011'de başlanan, 180 milyon dolara mal olan Gök Gözü,  uzaydaki yaşam bulgularını saptamak için çalışmalarına geçen yıl eylül ayında  başlamıştı.


Gök Gözü, Porto Riko'da 300 metre çapındaki Arecibo'yu geçerek  dünyanın en büyük radyo teleskobu olurken, daha sağlıklı ve doğru radyo sinyali  alabilmesi için bulunduğu bölgenin 5 kilometre civarında yaşayan yaklaşık sekiz  bin kişi tahliye...