20 / 04 / 2024

Çin Türkiye nükleer santral ihalesine katılacak

Çin Türkiye nükleer santral ihalesine katılacak

Türkiye'nin 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor. Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin 3. nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında.

Büyükçekmece Tepecik'te imar planı krizi: Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı!

Büyükçekmece Tepecik'te İBB Meclis'inde görüşülmeyen imar planları tepkiye neden oldu. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, konuyu değerlendirdi ve "Tepecik’in, Türkoba’nın, Kumburgaz’ın imar planları çıkmalı" dedi. 

Türkiye inşaat malzemesi sanayisi 2024 yılında yüzde 5 büyüyecek!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) tarafından 56’ncı kez düzenlenen ‘Gündem Buluşmaları’nda önemli değerlendirmeler yapıldı. Söz konusu buluşmada Türkiye inşaat malzemesi sanayisinin 2024 yılında yüzde 5 büyüyeceği belirtildi.

Elon Musk, Türkiye'den arsa mı alacak? Tesla’nın 8. fabrikası Türkiye'de mi kurulacak?

Dünyanın en zenginleri arasında olan Elon Musk, Tesla’nın 8. fabrikası için harekete geçti. Bu kapsamda Musk yeni fabri için arsa arayışına başladı. Elon Musk'ın arsa için Türkiye'yi de düşündüğü belirtiliyor.

Son 4 yılda TL, Sterlin karşısında 4 kattan fazla eridi! İngilizler, akın akın Türkiye’ye geliyor!

Türk Lirası, Sterlin karşısında 4 kattan daha fazla değer kaybına uğrayınca, Türkiye İngiliz tatilcilerin gözde tatil yerlerinden biri oldu. 2019 yılına kıyasla tatil için Türkiye’yi tercih eden İngilizlerin sayısının arttığı belirtiliyor.

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

2023 Tofaş Şahin’in Türkiye fiyatı! Asgari ücretlilerin umut ışığı Tofaş olacak!

2023 model Tofaş Şahin’in Türkiye fiyatı bir süredir gündemde yer alıyor. Peki üretimi devam eden Tofaş Şahin’in fiyatı belli oldu mu? İşte detaylar!

BMW Motorrad'ın yeni iki modeli Türkiye'de satışa çıkıyor: R 18 Roctane ve R 12 nineT

Borusan Otomotiv’in Türkiye temsilciliğini üstlendiği BMW Motorrad, saf sürüşü merkeze aldığı modeli BMW R 18 Roctane ile BMW Motorrad'ın 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan R 12 nineT modelleri için bir lansman düzenledi.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

İşte 2023’te Netflix’in Türkiye’de yayımlayacağı filmler!

Netflix Türkiye, 2023’te yayımlayacağı filmleri duyurdu! İşte dünyanın en popüler dijital içerik platformu Netflix’in yayımlayacağı filmler…

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye’ye iadesine onay verildi!

Arnavutluk'taki Dıraç Temyiz Mahkemesi, kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in Türkiye'ye iade edilmesine ilişkin karara onay verdi.

Doğal gaz teklifi heyecanlandırdı! Dünyanın gözü Türkiye’ye çevrildi!

Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'ye doğal gaz merkezi kurulabilir" açıklaması Türk iş insanlarını heyecanlandırdı. Sanayiciler, "Dünyaya daha fazla ürün satabilir, ihracatımızı daha da artırabiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

The Verdean’ın ikinci etabı Türkiye'de satışta! 

Knight Frank’in Türkiye’deki resmi ortağı ve Türkiye’nin global emlak markaları arasında yer alan Gred, Londra’daki projesi The Verdean’ın ikinci etabını Türkiye’de satışa çıkardı. İşte ayrıntılar...

'Türkiye gaz fiyatlarını belirleyen ülke olabilir'

Putin'in "Türkiye'de gaz merkezi kurabiliriz" açıklamasının yankıları sürüyor. Türkiye ve Rusya tarafı çalışma yapılması için talimat verirken, AB konuyla ilgili bir değerlendirme yapmaktan kaçındı. Öneri iş dünyasında ise fırsat olarak görüldü. İşte konuyla ilgili son gelişmeler

Çin Türkiye nükleer santral ihalesine katılacak Haberi

Çin Türkiye nükleer santral ihalesine katılacak

Türkiye'nin açacağı 3. santral ihalesine Çin şirketinin de katılacağı konuşuluyor


China Daily'nin Dünya Enerji Kosneyi Türkiye Ulusal Komitesi Başkanı Mura Mercan'a dayandırdığı haberine göre Çin Devlet Nükleer Enerji Teknolojisi ve ABD merkezli Westinghouse Electric, Türkiye'nin üçüncü nükleer santralini kurmak için açılacak ihalede teklif verecek olası ülkeler arasında yer alıyor.


Söz konusu habere göre ihale bedeli 22 milyar dolar ile 25 milyar dolar arasında...