29 / 03 / 2024

Çin Yunanistan Pire Limanı

Çin Yunanistan Pire Limanı

Cosco’nun başkanı Hu Lirong, şimdiye kadar Pire Limanı’nın işletilmesi için kararlaştırılan 350 milyon Euroluk yatırım dışında 250 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı.

Yunanistan 'altın vize' için değişikliğe gidiyor! Yatırım tutarında sınır 800 bin euro olacak!

Yunanistan'da yatırım yapma karşılığında kişilere oturma izni sağlanmasını öngören 'altın vize' için gereken minimum tutarın 800 bin euroya çıkarılacağı söyleniyor. 

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Türkiye-Yunanistan sınırına 2. köprü için düğmeye basıldı!

Yunanistan ile 2. sınır köprüsü geliyor. Meriç nehri üzerinde ikinci bir sınır köprüsünün inşası konusunda mutabakat sağlandı.

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

AB ülkelerinde enflasyona Türk işi çözüm! Gıda fiyatlarını sabitlemek için hareke geçtiler!

Macaristan, Fransa, Belçika, Yunanistan, İtalya başta olmak üzere bir çok AB ülkesinde hükümetler fiyatların kontrol altına alınması için perakendecilerle masaya oturdu. Bazı ülkelerde fiyat kontrolleri başlatıldı.

Yunanistan depremi Marmara'yı tetikler mi?

Prof. Dr. Naci Görür, "Yunanistan’da olan deprem aynı fay zonu içinde olduğu için o faydan açığa çıkan dalgalar Marmara’ya doğru gelip stres değişimine neden olur. Bu stres değişimi ise Marmara’da deprem olmayı kolaylaştırıyor" dedi.

Yunanistan’da kaçak inşaat iddiası: Köy halkına para cezası verildi!

Yunanistan İskeçe'deki Küçükdavutlu köyü camisinin kaçak inşaatla genişletildiği iddiası nedeniyle köy halkına para cezası verildi.

Yunanistan yanan Moria kampı yerine kalıcı bir mülteci merkezi inşa edecek!

Yaklaşık olarak 13 bin kişinin kaldığı Moria kampında çıkan yangınlardan sonra sokaklarda sabahlayan mülteciler için yine Midilli Adası'nda kalıcı bir karşılama kampı yapılacak.

Rodos’tan kalma ata toprak için Türk mirasçılardan dava!

Türkiye ve Yunanistan arasında yapılan mübadele anlaşmasının dışında kaldıkları için Rodos’tan göç edenlere dedelerinden kalma topraklarını alabilecek. Emsal olacak ilk dava açıldı.

Yunanistan AEK'in yeni stadının kaba inşaatı bitti!

Yunanistan’ın önde gelen spor kulüplerinden olan AEK yeni stadının yapımında sona gelindi. İstanbul’dan Atina’ya göç eden Rumların kurduğu sarı-siyahlı kulübün başkentteki yeni stadının kaba inşaatı bitti.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Emre Ergül, 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı!

Sabah ve Habertürk gazetelerinin Yazıişleri Müdürlüğünü yapan Emre Ergül, medyadaki işlerini askıya aldı ve 22 yıllık gazetecilik deneyimini inşaat sektörüne taşıdı.. Emre Ergül, Yunanistan'da ilk Türk markalı projeyi yapıyor..

Yunanistan, üç FETÖ üyesini ülkeye almadı iddiası!

Yunan polisinin, Yunanistan'a kaçan FETÖ üyelerinin konaklaması için konut şebekesi kuracağı öne sürülen üç Türk asıllı ABD vatandaşının ülkeye almadıkları belirtildi. 

Çin Yunanistan Pire Limanı Haberi

Çin Yunanistan Pire Limanı

Cosco’nun başkanı Hu Lirong, şimdiye kadar Pire Limanı’nın işletilmesi için kararlaştırılan 350 milyon Euroluk yatırım dışında 250 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı.


2-6 Temmuz arasında Çin’e resmi ziyarette bulunan Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, mevkidaşı Li Keqiang, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinring, hükümet yetkilileri, ziyaret ettiği şehirlerin belediye başkanları ve birçok işadamı ile görüştü. Çin’in Yunanistan’a daha fazla yatırım yapmasını hedefleyen Çipras’ın Atina’ya memnun dönmek üzere olduğu belirtiliyor.


Çipras’ı Shanghai’da karşılayan Cosco’nun başkanı Hu Lirong, şimdiye kadar Pire Limanı’nın işletilmesi için kararlaştırılan 350 milyon Euroluk yatırım dışında 250 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı. 


Pire Limanı’nın büyütülmesini planladığını ve dünyanın en büyük turist gemilerini kabul edebilecek kapasiteye getirmek niyetinde olduğunu ekleyen Hu Lirong, ticaret gemileri için de rıhtımda 7 milyon konteynır depolayacak tesisatların...