19 / 04 / 2024

çin yüzen şehir projesi

çin yüzen şehir projesi

Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

İzmir Büyükşehir ve Fransız Kalkınma Ajansı'ndan kentsel dönüşüm için yeni adım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) kentsel dönüşüm için bir araya geldi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, konu ile ilgili sunumun ardından açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Melih Gökçek'in Dikmen’deki konutları Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor!

Melih Gökçek’in 2018 yılında Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden eşi ile avukatları adına aldığı ve halen kullandığı Dikmen'deki dubleks konutlar, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne teslim ediliyor.

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, 1,5 milyar TL’lik Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 2’nci etabı için harekete geçti!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ödüllü projesi Oruçreis Kentsel Dönüşümde 2’nci etap uzlaşma görüşmeleri için harekete geçti.

Sakarya Büyükşehir'in 240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi başlıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin  240 dairelik toplu konut projesi için ön talep dönemi 15 Kasım tarihi itibarıyla başlıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığı açıklayan Şenol Gökner kimdir? Asıl mesleği ne?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylığını duyuran Şenol Gökner, kimdir? İşte detaylar...

THY Emlak Konut GYO Arnavutköy Yenişehir Evleri kuraları ne zaman? 1+1, 2+1, 3+1 evler için kaç TL ara ödeme yapılacak?

Yenişehir Evleri projesi için başvurular 2 Haziran 2023 tarihinde sona ermişti. Peki THY Emlak Konut GYO Arnavutköy Yenişehir Evleri kuraları ne zaman? İşte ayrıntılar...

Samsun Büyükşehir, Atakum'da arsa satacak! Konut ve ticaret imarlı arsa için bu tarihe dikkat!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'daki ticaret ve konut imarlı arsa için satış ihalesi düzenliyor. Arsanın yüz ölçümü 1.567 metrekare olarak belirtildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi riskli yapılar için düğmeye bastı! Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi riskli yapılar için düğmeye bastı. Kira düzenlemesi ve sıfır faizli kredi meclis tarafından onaylandı. İşte ayrıntılar...

Tekirdağ Büyükşehir kentsel dönüşüm konutlarının yapımı için ihaleye çıkıyor! 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Dairesi Başkanlığı kentsel dönüşüm konutları kapsamında 4 normal katlı 2 adet binanın yapımı için ihaleye çıkıyor.

çin yüzen şehir projesi Haberi

çin yüzen şehir projesi


Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.


Su üzerine inşa edilmiş yüzen şehirler ihtimalini ilk değerlendiren ise AT Mimarlık Ofisi ve Çinli inşaat firması CCCC oldu. İki firma, tarafından hazırlanan yüzen şehir projesinin önümüzdeki yıl pilot ölçekte denenmesi planlanıyor.


Hong Kong ile Macau arasında inşa edilmesi planlanan 10 kilometrekarelik ada şehir, anakaraya ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmış. Teoride burada yaşayan halkın, her türlü ihtiyacını burada karşılaması hedefleniyor.


Projenin mimarlarından Anthony Phan "İnsanların iş veya başka sebeplerle anakara ulaşmasına gerek kalmayacak. Her şey ada üzerinde olacak" diyor.


Sadece halkın sosyal ihtiyaçları değil temel ihtiyaçları bakımından da anakaraya ihtiyaç duymaması hedefleniyor....