29 / 03 / 2024

çinde özel mülkiyet

çinde özel mülkiyet

Çin'de yer alan lüks konutların metrekare fiyatları 10 bin dolara yükseldi. 70 yıl sonra evlerin kullanım hakkı devlete geçen ülkede bu sürenin uzaması için çalışmalar başladı.

Çorum'da bir vatandaş arazisinden geçen yolu 'Dur, özel mülkiyet' afişi ile ulaşıma kapattı!

Çorum'un Osmancık ilçesinde yaşayan bir vatandaş, arazisinden geçen yolu ''Dur, özel mülkiyet' afişi asarak tel örgüyle ulaşıma kapattı.

Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet değişikleri!

Kanal İstanbul güzergahında yaşanan mülkiyet değişikliklerinin araştırılması konusunda CHP yeni bir adım attı. Grup Başkanvekili Özel, mülkiyet değişikliklerinin tespit edilerek rantın ortaya çıkarılması, projenin yaratacağı tahribatın belirlenmesi için Meclis araştırma önergesi verdi...

Vatandaşla mülkiyet sorunları çözülecek!

Hazine ile olan mülkiyet sorunlarını çözmek isteyen vatandaşlara 16 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru hakkı tanındı. 2B arazileri ile Hazine’ye ait tarım arazilerini almak için süreyi kaçıran hak sahipleri başvuru yapabilecek....

4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası!

Avukat Kadir Kurtuluş ile Avukat Figen Şimşek, "mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası" konusunu kaleme aldı. İşte 4 maddede mülkiyet hakkına dayalı elatmanın önlenmesi davası...

Mülkiyet sorunu imar barışıyla aşıldı!

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, 17 Ağustos 1999 depreminin 20’nci yıldönümü nedeniyle açıklamalarda bulundu. Mülkiyet sorununun imar barışıyla aşıldığını söyleyen Nasır, depreme karşı da kentsel dönüşümün önemine dikkat çekti.

2019'da mülkiyet sorunları çözülen kişi sayısı TBMM'de!

2019 yılında mülkiyet sorunlarının çözülmesine yönelik işlemlerin hızlandırılması kapsamında yapılan çalışmalardan yararlanan kişi sayısı meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

AYM'den mülkiyet hakkını ihlal kararı! 

Anayasa Mahkemesi, kamulaştırma davasında taşınmaz sahibinden vekalet ücreti alınmasına hükmedilmesi nedeniyle mülkiyet hakkının ihlal edildiğine karar verdi.

Sultanbeyli'nin mülkiyet sorunu imar barışı ile çözüldü!

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Sultanbeyli Adil Mahallesi'nin en büyük sorununun mülkiyet olduğunu söyledi.

Türkiye'de yabancı mülkiyet sayısı 300 bini geçti!

Yabancılara yapılan konut satışı 2019'un ilk çeyreğinde arttı. Nisan ayında satışlar sonrası toplam yabancı mülkiyet sayısı 301 bin 148 oldu...

Mülkiyet hakkı nedir?

Vatandaşlar mülkiyet hakkının ne demek olduğu yakından takip ediyor. Peki mülkiyet hakkı nedir? Eşya üzerinde en geniş yetki sağlayan ayni hak olarak olarak bilinen mülkiyet hakkının kapsamı ve ne olduğu araştırılıyor. Merak edilen mülkiyet hakkının ne olduğu sorusunun yanıtı nedir?

AYM'den mülkiyet hakkı kararı

Anayasa Mahkemesi, taşınmazın tapuya tesciline ilişkin kesinleşmiş yargı kararının uygulanmamasının mülkiyet ve adil yargılanma hakkını ihlal ettiğine karar verdi...

Beykoz'un mülkiyet sorunu yüzde 90 çözülecek!

Beykozlular'la bir araya gelen AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, “Mülkiyet melesi, yüzde 90 çözülecek. İmar sorunu er ya da geç çözülecek” dedi.

Murat Kurum: Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İmar Barışı Yasası ile ilgili bilgilendirme için İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sarıyer Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya geldi. Kurum “Sarıyer'in mülkiyet ve tapu sorunlarını çözeceğiz" dedi.

çinde özel mülkiyet Haberi

çinde özel mülkiyet

Milliyet Gazetesi'nde  yer alan habere göre Çin’de evler 70 yıllık kullanım hakkıyla satılıyor. Metrekaresi 10 bin dolara yükselen ev fiyatları cep yakıyor.  Üstelik, 70 yıl sonra ev yine devlete geçiyor. Ancak bu sürenin uzatılması için çalışmalar başladı.

Son yıllarda sanayileşme ve ihracat hamlesiyle dünya ekonomisinde dikkat çeken bir ülke haline gelen Çin'dekatı devletçi anlayış hakim. Bu sebeple özel mülkiyet çok sınırlı seviyede kalıyor. 
 

Çin’de mülkiyet


Hatta, Çin’e ziyaretimiz öncesinde, “Orada bakkal, market, mağaza, dükkan, berber var mı, varsa devletin mi, özel şahısların mı” diye soranlar bile oldu. Gidip gödük ki, Türkiye’de özel mülkiyette ne varsa aynısı ve belki daha da fazlası orada da var. Özel mülkiyetin bu kadar yaygın olması, ülkenin kapitalizme çok yakınlaştığı yorumlarına yol açabilir.

Çin Dışişleri Bakanlığı Batı...