26 / 04 / 2024

çinde yüzen şehir mi inşa edilecek

çinde yüzen şehir mi inşa edilecek

Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Antalya Büyükşehir Hal'in 23 Mart 2022 fiyat listesi belli oldu! İşte fiyat listesi...

Sebze ve meyveler Antalya Büyükşehir Hali'nde uygun fiyata satışa çıkıyor. Fiyatları günlük olarak belirlenen ürünler Antalya Büyükşehir Hali'nin resmi internet sitesinden yayımlanıyor. Peki 23 Mart 2022 Antalya Büyükşehir Belediyesi Hal'inde fiyatlar kaç TL'? İşte 23 Mart 2022 fiyat listesi...

Antalya Büyükşehir Hal'inde soğanın kilogram fiyatı arttı! İşte 22 Mart 2022 hal fiyatları listesi...

Türkiye'nin en büyük sebze meyve halleri arasında yer alan Antalya Büyükşehir Toptancı halinin 22 Mart 2022 fiyat listesi belli oldu. Peki halde hangi ürünlerin fiyatı düştü? İşte 22 Mart 2022 Antalya Büyükşehir Hal fiyatları listesi...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Paris'te konut üretecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)’nin ev sahipliğinde İstanbul’a gelen PYA yetkilileri kentsel dönüşüm tecrübelerini İYA ile paylaştı. PYA, ‘Büyük Paris Dönüşüm Projesi’ni anlattı. İYA da İBB’nin yeşil kent vizyonu ve toplu ulaşımdaki hedeflerini anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliği Danıştay'a taşınıyor!

CHP, "Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği"ne tepki gösterdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, "Amaçları büyükşehir belediye başkanlarımızı çalışamaz hale getirmek, başarısız kılmaktır" dedi...

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Büyükşehir Belediyeleri Koordinasyon Merkezleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31044 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Meclisinde 'gökdelen' tartışması!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, "Yatırımcının karşısında değiliz ama kentin silüetini bozacak olağan dışı ve çarpıcı yapılaşma tarzı olamaz. Büyükşehir belediye başkanımızın da bu konuda aynı hassasiyet içinde olduğunu geçmişteki beyanlarından biliyoruz" dedi...

Kayseri Büyükşehir'den inşaatların ruhsat sorunu için önemli karar!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, inşaatların ruhsat sorunu ve bu sorun nedeniyle elektrik ve su aboneliğinde yaşanan problemlerin çözümü için önemli bir karar aldıklarını açıkladı.

çinde yüzen şehir mi inşa edilecek Haberi

çinde yüzen şehir mi inşa edilecek


Artan nüfusuyla baş etmekte zorlanan Çin, tam 5 metrekarelik yeni yol ve yerleşim yeri inşa etmeye hazırlanıyor. Ancak bu da yeterli değil. Bir sonraki proje ise su üzerinde şehirler inşa etmek olabilir.


Su üzerine inşa edilmiş yüzen şehirler ihtimalini ilk değerlendiren ise AT Mimarlık Ofisi ve Çinli inşaat firması CCCC oldu. İki firma, tarafından hazırlanan yüzen şehir projesinin önümüzdeki yıl pilot ölçekte denenmesi planlanıyor.


Hong Kong ile Macau arasında inşa edilmesi planlanan 10 kilometrekarelik ada şehir, anakaraya ihtiyaç duymayacak şekilde tasarlanmış. Teoride burada yaşayan halkın, her türlü ihtiyacını burada karşılaması hedefleniyor.


Projenin mimarlarından Anthony Phan "İnsanların iş veya başka sebeplerle anakara ulaşmasına gerek kalmayacak. Her şey ada üzerinde olacak" diyor.


Sadece halkın sosyal ihtiyaçları değil temel ihtiyaçları bakımından da anakaraya ihtiyaç duymaması hedefleniyor....