25 / 04 / 2024

çırağan sarayı nerede

çırağan sarayı nerede

Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve Meclis Başkanvekili Ömer Şatır ailesi ve kendisine dair bilinmeyenleri Gazetem İstanbul'a anlattı. Şatır, Çırağan Sarayı ile birlikte birçok önemli yerin tapusunun kendilerinde olduğunu söyledi.

1960 yılında Çırağan Tesisleri'nin inşaatı başlayacakmış!

1960 yılında Çırağan Sarayı, Türkiye'nin Monte Carlo'su haline getirilmesi kararlaştırılmış. Amerikan şirketinden 100 milyon lira kredi çekilmiş. 150 milyona mal olacağı hesaplanan gazino-kumarhane ve otel tesisleri inşaatı başlayacakmış.

Çırağan Sarayı tarihçesi!

Çırağan Sarayı. Boğaz’ın kıyısında bir inci. Siyasi açıdan çalkantılı bir dönemde hizmet verdiğinden ötürü birçok olaya sahne olmuş, büyük bir yangın geçirmiş ve bu yüzden hep mahzun, hep kederli kalmış…

1946 yılında Çiftehavuzlar'da metrekaresi 20 liraya arsa satılacakmış!

Reşat Altın'ın 30 lira olduğu 1946 yılında Kadıköy Çiftehavuzlar'da bin 787 metrekare arsa metrekaresi 20 liradan 191 adet altın parasına, 35 bin 740 liraya satılacakmış.

5 yıldızlı oteller Çırağan Sarayı'nda buluşacak!

Yiyecek İçecek Bölümleri Temizlik ve Malzeme Tedarikçiler Derneği'nin bu yıl 1 Nisan'da üçüncüsünü düzenleyeceği "Yiyecek İçecek Alanlarında Yeni Eğilimler Çalıştayı" başlıklı buluşma, sektörün üst düzey yöneticilerini ve firmaları biraraya getirecek.

Çırağan Sarayı yandı, bitti, küllerinden doğdu!

104 yıl önce 18 Ocak'ta makus talihine ve üzerindeki uğursuzluğa son kez yenik düşüp, yanarak kül olan Çırağan Sarayı bugün artık dünyanın en önemli sanatçı ve devlet adamlarını ağırlıyor. İşte 17. yüzyıldan bugüne Çırağan Sarayı...

Çırağan Sarayı'nın küllerinden doğuşunun yıl dönümü!

19. yüzyılda Osmanlı sultanlarını ağırlayan Çırağan Sarayı, 104 yıl önce geçirdiği yangının ardından bugün de görkemiyle dünyanın her yerinden sanatın, siyasetin, sporun, iş hayatının kral ve kraliçelerince tercih ediliyor

Çırağan Villaları Turizm Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Villaları Turizm Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Zahide Çırak tarafından kuruldu.

Çırağan 57 Residences'ta yaşam başladı! 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla!

Data Expert tarafından İstanbul'un en güzel manzarasına sahip Beşiktaş'ta hayata geçirilen Çırağan 57 Residences'ta Haziran ayı itibariyle oturumlar başladı. Çırağan 57 Residences'ta 1+1'ler 1 milyon dolardan başlayan fiyatlarla satılıyor. 

Çırağan Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Otel Ve Konaklama Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Ayşe Güneş tarafından kuruldu.

Doğan Tower nerede?

Doğan Tower nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. İşte Doğan Tower nerede sorusunun yanıtı ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Çırağan Sarayı bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu!

Yıldırım Demirören'in kızı Yelda Demirören, ile merhum iş adamı Hasan Kalyoncu'nun oğlu Haluk Kalyoncu hafta sonu Çırağan Sarayı'nda dünya evine girecek. Çiftin düğününün olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için Saray'ın bahçesine geçici süreyle özel bir yapı konduruldu.

Çimento kralının oğlu Çırağan'da evlendi!

Hintli çimento kralının oğlu, Çırağan Sarayı'nda evlendi. 5 milyon dolara yapılan düğüne 300'ü aşkın davetli katıldı.

Çırağan Ekstra Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Ekstra Gayrimenkul Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beşiktaş’ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Özlem Sakacı ve Onur Sertkaya ortaklığında kuruldu.

Self İstanbul fiyat ve ödeme planı 2017!

Self İstanbul projesi 609 konut ve 60 ticari üniteden oluşuyor. Projenin lansmanı 26 Eylül Salı günü Çırağan Sarayı’nda gerçekleşecek. İşte Self İstanbul fiyat ve ödeme planı 2017...

İkitelli Şehir Hastanesi'nin finansmanı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda İkitelli İstanbul Şehir Hastanesi kredi anlaşması imza törenine katıldı.

Tülin Şahin Çırağan Palace Kempinski'de 1 aylık oda tuttu!

12 yıllık evliliklerini bitireceği konuşulan ünlü top model Tülin Şahin, Çırağan’da 1 aylık oda tuttu.

Çırağan Proje Danışmanlık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çırağan Proje Danışmanlık İnşaat Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Mehmet Berat Kentkur, Cevat Şar, Faris Ertekin, Ünsal Erdaş ve Semagül Sezen ortaklığında 10 bin TL sermaye ile bugün Sarıyer'de kuruldu

Ali Ağaoğlu, kızı Sena için bir düğün daha yapacak!

Ali Ağaoğlu, önceki ay Çırağan Sarayı'nda günlerce konuşulan bir törenle evlenen kızı Sena ile damadı Koray Kırcal'ın düğününe davet edemediği akrabaları için bir düğün yapacak.

Sena Ağaoğlu'nun gelinliği ile üç daire alınır!

Ali Ağaoğlu kızı Sena'yı evlendirdi. Sena Ağaoğlu, önceki akşam Çırağan Sarayı’nda düzenlenen düğün töreninde işadamı Mustafa Kırcal’ın oğlu Koray Kırcal’la nikâh masasına oturdu. Ali Ağaoğlu, damadına 28 milyon liralık yalı hediye etti. İşte Ağaoğlu'nun kızının düğünden ilginç detaylar.

çırağan sarayı nerede Haberi

çırağan sarayı nerede

Osmanlı padişahlarından 3. Ahmet’in Sadrazamı Nevşehirli Damat İbrahim Paşa’nın 9. kuşaktan torunu olan Beylikdüzü Belediyesi Meclis Başkanvekili Ömer Şatır, devletin karşılıksız olarak kendilerine ait olan birçok yere el koyduğunu belirtti. Nevşehirli Damat İbrahim Paşa Vakfı’nın mirası için hukuki mücadele başlattıklarını belirten Şatır, Çırağan Sarayı ile birlikte birçok önemli yerin tapusunun kendilerinde olduğunu söyledi.


Beylikdüzü Belediye Meclisi'nin CHP'li Üyesi ve Meclis Başkanvekili Ömer Şatır ailesi ve kendisine dair bilinmeyenleri Gazetem İstanbul'a anlattı. Sadrazam Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın torunu olan Şatır, ilginç siyasi anekdotlar da paylaşarak Beylikdüzü için farklı bir tablo ortaya koydu.


Beylikdüzü'ne gelmeniz nasıl oldu?


Beylikdüzü'nde 1994 yılında Mega Kent denilen bölgeyi yaptık bitirdik. Çok şükür hiçbir sorun olmadan dairelerimizi teslim ettik. Bu vatandaşın memnuniyeti siyasetime de yansıdı. Rahmetli Ecevit'in 1995 yılında...