23 / 04 / 2024

çocuklar mirastan men edilebilir mi

çocuklar mirastan men edilebilir mi

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyarlarca insanı ilgilendiren bir karar imza attı. Yargıtay, çocukların mirastan men edilmesine ilişkin emsal bir karar aldı. Buna göre; anne babasıyla ilgilenmeyen evlatlar mirastan men edilebilecek...

Çocuklar mirastan çıkarılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde, çocukların mirastan çıkarılıp çıkarılamayacağı sorusunun yanıtını kaleme aldı. 

Çocukların mirastaki saklı payı neye göre belirlenir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocukların mirastaki saklı payının nasıl belirlendiğini ve hangi şartlarda mirastan faydalanabileceklerini kaleme aldı. 

Yargıtay'dan çocukların mirastan men edilmesi için emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, milyarlarca insanı ilgilendiren bir karar imza attı. Yargıtay, çocukların mirastan men edilmesine ilişkin emsal bir karar aldı. Buna göre; anne babasıyla ilgilenmeyen evlatlar mirastan men edilebilecek...

Mirastan feragat sözleşmesi neleri kapsar?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda, altı kardeş olduklarını belirten okuyucu babasının kız çocuklarına birer saire verdiğini ve mirastan feragat ettiklerine ilişkin belge imzalattığını belirtti. Babasının vefat ettiğini aktaran okuyucu, annelerine ait mallardaki haklarını sordu.

ABD Sağlık Bakanlığı, göçmen çocuklar için Pentagon'dan arazi talep etti! 

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, ülkeye Meksika sınırından kaçak olarak gelen göçmen çocukları yerleştirmek için, Savunma Bakanlığından (Pentagon), Teksas'ta iki askeri üste yer tahsis talebinde bulundu. 

Çocuklar mirastan mahrum bırakılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Bir tanıdığımız bayan, eşi vefat eden bir beyle evlendi. Birikimleri ile daire satın aldılar. Eşinin vefatından sonra dairenin eşinin tarafına kalmasını istememektedir. Eşi de onay vermektedir. Bu durum nasıl güvence altına alınabilir?' sorusunu cevapladı.

Babasından miras kalanlar dikkat!

Posta yazarı Tamer Heper '4 kız ve 2 erkekli bir ailede sağlararası tasarrufta ve miras paylaşımında saklı pay ve normal hakedişler minimum ve maksimum ne? Baba bir çocuğunu sağken isterse mirastan men edebilir mi? Çocuğun buna karşı savunma defi var mı?' sorusunu yanıtladı.

Eşin vefatında çocuklar mirastan hak alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Hanımı trafik kazasında kaybettim. Yeni bir evlilik yaptım. 2002’den önce aldığım bir dükkan ve evim var. 2019’da bir ev daha aldım. Çocuklarım beni mahkemeye verip, annelerinin hakkını istiyorlar. Benim hangi malımdan hak alabilirler?' sorusunu yanıtladı.

Üvey kardeşin çocukları mirastan men edilebilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Babamın ilk evliliğinden dört, ikinci evliliğinden bir çocuğu var, dört çocuk vefat etti. Ben evlenmedim. Birikimimi ölen kardeşlerin çocuklarını mirastan men edip okuyan çocuklara bağışlamayı düşünüyorum. Nasıl işlem yapmam gerekir?' sorusunu yanıtladı.

Bütün çocuklar mirasta eşit paya mı sahip olur?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Dedemin amcası Almanya’da vefat etti. Ölen kişinin babası iki evli. İki evlilikten 6 çocuğu var. 2 tanesi hayatta. Hayatta olmayan kardeşlerinin çocuklarına mirastan pay düşer mi?' sorusunu yanıtladı.

Kardeşi mirastan men etmek için ne yapılması gerekir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Halam kardeşini mirasından men etmek istiyor. Ne yapması gerekiyor? Akli dengesi yerinde ama 83 yaşında.' sorusunu yanıtladı.

Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?

Takvim Gazetesi köşe yazarı Feride Hilal İmal, bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Mirastan men edilen kişi pay alabilir mi?'' sorusunu yanıtladı...

Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında flaş gelişme!

İzmir'in gayrimenkul zengini Mehmet Ertuğrul Leblebicioğlu'nun miras davasında dün flaş bir gelişme yaşandı. 100 milyonluk mirastan men edilen Ayşe Gülden Ünal, hukuk mücadelesinin sonunda mirasın yarısını almaya hak kazandı.

çocuklar mirastan men edilebilir mi Haberi

çocuklar mirastan men edilebilir mi

Zengin bir ailenin tek çocuğu olan genç kız, eğitimini yurt dışında bitirdikten sonra geri geldiği Türkiye'de pek çok şirkette üst düzey yöneticilik görevi üstlendi. Genç kız çalıştığı birçok şirkette mesai arkadaşlarıyla yaşadığı geçimsizlik yüzünden sıkça iş değiştirdi. İş hayatında sorunlar yaşayan genç kadının, anne ve babasını uzun süre ziyarete gitmediği belirtildi.

Çocuklarının hayırsız olduğunu düşünen milyonlarca TL'lik servet sahibi anne baba da genç kızı vasiyatnameyle mirastan menetti. Genç kız bu olayın ardından mahkeme başvurdu ve yurt dışında eğitimini bitirdiğini, annesiyle beraber şirket kurduklarını ve şirket müdürü olarak görev yaptığını; hiçbir zaman anne ve babasını ihmal etmediğini, sık sık ve imkanları çerçevesinde ilgilendiğini, bir çocuğun ailesine göstermesi gereken saygıyı, sevgiyi ve özeni her zaman için gösterdiğini ifade etti. Babası tarafından...