19 / 04 / 2024

Çöp vergisi ödeme koşulları

Çöp vergisi ödeme koşulları

Konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi geliyor. Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün bulunuyor.

Boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Tüm konut ve işyeri sahiplerinin, gayrimenkullerinin bulunduğu ilçenin belediyesine ödemek zorunda olduğu vergiye çöp vergisi deniyor. Peki, boş binalarda çöp vergisi ödenir mi?

Çöp vergisi ödeme koşulları!

Çöp vergisi; dolu veya boş olmasına bakılmaksızın tüm konut ve işyerlerinden alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi ödemelerinin bazı koşulları bulunuyor. İşte, çöp vergisi ödeme koşulları!

10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi!

2018 yılı emlak ve çöp vergisi 2. taksit dönemi dün başladı. Peki, kimler, nereye ve nasıl ödeme yapacak? İşte 10 soruda 2018 Kasım emlak ve çöp vergisi...

Çöp vergisi hesaplama 2016!

1 Mart'ta başlayan çöp vergisi ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Buna göre son 21 gün içerisinde hala ödeme yapmamış mükelleflerin ödemelerini yapmaları şart.

Çöp vergisi son ödeme tarihi 2016!

Çöp vergisi, belediyelerin sunduğu temizlik hizmeti için ödeniyor. Bu vergiyi mesken ve işyeri kullanıcıları ödüyor. Peki, senede iki eşit taksit halinde ödenebilen çöp vergisi son ödeme tarihi 2016 ne zaman?

Çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi, belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için ödeniyor. Peki, çöp vergisi hangi fatura üzerinden tahsil edilir?

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gayrimenkullerden ev ve işyerleri için ödenmesi gereken çöp vergisi, arsa ve araziler için ödenmiyor. Her sene, senede iki eşit taksit halinde ödeme yapılıyor. Peki, çöp vergisi ne zaman ödenir 2016?

Gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alan kira gelir vergisi ile değer artış kazancı vergisi için ilk taksit ödemesi 1 Mart'ta başlamıştı. Peki, gelir vergisi ödeme dönemi bitti mi?

Çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında çöp vergisi de yer alıyor. Çöp vergisinin 1. taksit dönemi 1 Mart itibariyle başlamıştı. Peki, çöp vergisi 1. taksiti ne zamana kadar ödenir?

Çöp vergisi tutarları 2016!

Halk arasında çöp vergisi olarak bilinen çevre temizlik vergisi dönemi 1 Mart itibariyle başladı. Verginin ilk taksit ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam edecek. İşte çöp vergisi tutarları 2016..

3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul gelir vergisi, taşınmaz malların belli bir süre içerisinde satılması halinde senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte 3 adımda gayrimenkul gelir vergisi ödeme işlemleri..

3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri!

Taşınmaz malını 2015 yılı içerisinde kiraya veren kimseler 2016 yılında vergilendiriliyor. Peki, kira gelir vergisi ne zaman, nereye ve nasıl ödenecek? İşte 3 adımda kira vergisi ödeme işlemleri..

Çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri 2016!

Mart ayında konut ve işyerleri için ödenmesi gereken vergiler arasında çevre temizlik vergisi de yer alıyor.Peki, çevre temizlik vergisi nasıl ödenir? İşte çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri 2016..

Emlak vergisi ödeme zamanı 2016!

Emlak vergisi dönemi, 1 Mart tarihi itibariyle başladı. Emlak vergisi mükellefleri, ödemelerini 1. taksit döneminde belediyeye giderek yapabiliyor. İşte emlak vergisi ödeme zamanı 2016..

Çöp vergisi ödeme koşulları Haberi

Çöp vergisi ödeme koşulları

Çöp vergisi ödemeleri için son 10 gün!

Belediyelerin çevre ve temizlik hizmetinden faydalanan konut, işyeri ve diğer şekillerde kullanılan taşınmazlar için ödenmesi gereken vergilerin başında çöp vergisi ve emlak vergisi yer alıyor. 


Çöp vergisini binanın sahibi değil, bina kullanıcısı ödemekle yükümlü sayılıyor. Yani çöp vergisinin mükellefi gayrimenkul sahibi değilde kiracısı oluyor. 


Çevre temizlik vergisi olarak da karşımıza çıkan çöp vergisi işyeri ve konutlarda farklı  şekilde hesaplanıyor ve tahsil ediliyor. 


2015 yılında konutlara ait Çöp Vergisi; su tüketim miktarı esas alınmak suretiyle metreküp başına büyükşehir belediyelerinde 26 Kuruş, diğer belediyelerde 20 Kuruş olarak hesaplanıyor ve su faturalarına yansıtılıyor. 


İşyerleri sahip veya kiracılarının çöp vergilerini ödeyebilmeleri için belediyeye gitmeleri gerekiyor. İşyerleri için belirlenen çöp vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Çöp 1. taksiti; Mart, Nisan ve Mayıs...