16 / 04 / 2024

Çorum depreme dayanıksız bina yıkımı

Çorum depreme dayanıksız bina yıkımı

Çorum'da, Milli Eğitim Bakanlığının yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 17 derslikli okul için yıkım kararı verildi. 

Türkiye'de her 10 binadan 8'i depreme dayanıksız, riskli grupta!

2018'de yürürlüğe giren Bakanlık yönetmeliğince zorunluluk halini alan su yalıtımı, kentsel dönüşüm hamlesinde depreme karşı dayanıklı ve uzun ömürlü binalar inşa edebilmek için hayati önem taşıyor. Bu yasal düzenleme sonrasında inşa edilen yapılar, toplam yapı stokunun yaklaşık yüzde 6’sını oluştur

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

Ekrem İmamoğlu’ndan evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, evleri depreme dayanıksız olan vatandaşlara çağrı yaparak, bina sahiplerini cesur olmaya ve pratik hamleler yapmaya davet etti.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın binası tahliye ediliyor: ODTÜ ve Bakanlık 'depreme dayanmaz' dedi!

Hazine ve Maliye Bakanlığının binasını inceleyen ODTÜ ve Çevre Şehircilik Bakanlığından depreme dayanıksız raporu çıktı. Binada tahliye çalışmaları başladı. İşte detaylar...

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’una 11 yıl önce depreme dayanıksız raporu verilmiş!

İskenderun Devlet Hastanesi’nin A Blok’unda 80’den fazla kişi yaşamını yitirdi. Böylece 2012'de ‘depreme dayanıksız raporu’ verilen blok için aradan geçen 11 yılda hiçbir önlem alınmadığı da ortaya çıktı. 

Erdoğan Bayraktar: Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar!

Bir dönem TOKİ Başkanlığı görevini de yürüten Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar '' Deprem neden olsa da asıl yıkıcı olan dayanıksız yapılar'' diyerek kaçak yapılarda oturulmamasının önemini vurguladı.

Depreme dayanıksız raporu alınmadan bina yıkılabilir mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde depreme dayanıksız olduğu belirlenmeyen binalarda yıkım yapılıp yapılmayacağını kaleme aldı.

Depreme dayanıksız binaların dönüşümü hızlandırılmalı!

Orman ve Su İşleri eski Bakanı Veysel Eroğlu, dere yataklarında inşa edilen evlerin satın alınmaması gerektiğini vurgulayarak "Depreme dayanıklı olmayan binaların kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "İstanbul’da her 3 binadan 1'i depreme dayanıksız. Çok ağır ve ağır hasar alacağı öngörülen bina sayısı 83 bine çıktı" dedi. Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un yapı stokunu değerlendirdi.

İzmit'te depreme dayanıksız binalar yıkılıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde depreme dayanıksız binaları ortadan kaldırmaya devam ediyor. Belediye ekipleri son olarak İzmit'e bağlı Zabıtan Mahallesi’nde yer alan depreme dayanıksız binaların yıkımını gerçekleştirdi. 

Depreme dayanıksız Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi tahliye edilmedi!

Iğdır Tuzluca Devlet Hastanesi'nin depreme dayanıklı olmadığı ortaya çıktı. Ancak bina henüz tahliye edilmedi.

Çorum depreme dayanıksız bina yıkımı Haberi

Çorum depreme dayanıksız bina yıkımı

Vali Mustafa Çiftçi, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve bazı idarecilerle Bahçelievler Mahallesi'ndeki Karşıyaka Ortaokulu'nda inceleme yaptı. Duvarlarında çatlaklar bulunan 17 derslikli okulu inceleyen Vali Çiftçi, yöneticilerle ve bazı velilerle görüştü.

Milliyet'te yer alan habere göre okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılması yönünde karar alındığı söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından "Eğitim Kurumu Binaları ve Eklentilerinin Deprem Tahkiklerinin Yapılması" kapsamında Karşıyaka Ortaokulu binasının incelemesinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hazırlanan raporda okul binasının deprem yönetmeliğindeki sınır koşullarını sağlamadığı ve risk teşkil ettiği düşünülerek yıkılması tavsiye edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca rapor 29.11.2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir. 03.12.2018 tarihinde Karşıyaka Ortaokulunda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilerek bina boşaltılmış ve öğrencilerin mağduriyet...