19 / 04 / 2024

Çorum okul yıkımı

Çorum okul yıkımı

Çorum'da, Milli Eğitim Bakanlığının yaptırdığı deprem incelemesi sonucu 17 derslikli okul için yıkım kararı verildi. 

İstanbul'da yıkım kararı verilen okulda eğitime devam edilmesi meclis gündeminde!

İstanbul'da bir okul hakkında yıkım kararı verilmesine rağmen eğitime devam edildiği iddiası ve hakkında yıkım kararı verilen okul sayısı meclis gündemine taşındı. Saadet Partili'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Çorum Aşağı Sanayi’de 17 iş yerinin yıkımına başlandı!

Çorum'da şehir içinde yer alan sanayi olma vasfını uzun zamandır kaybeden Aşağı Sanayi’de değişime başlandı. 17 iş yerinden oluşan alanda ilk etabın yıkımı bugün gerçekleşti.

Artvin'de yıkım kararı verilen okul geçici binasına taşındı!

Artvin'de olası bir depremde risk taşıdığı gerekçesiyle yıkım kararı alınarak boşaltılan Gazi Ortaokulu, geçici binasına taşındı...

Manisa’daki depreme dayanıksız 29 okul yıkılıyor!

Manisa’da 12 ilçede bulunan depreme dayanıksız olduğu tespit edilen 29 okul binası için yıkım kararı verildi.

Konya Akşehir’deki 14 okul için yıkım kararı!

Konya Akşehir’de deprem güvenliği çalışması kapsamında okul binalarının beton kesit kolonlarından numune alınıp, inceleme yapıldı. İncelemelerin ardından bölgedeki 14 okul için yıkım kararı alındı.

Konya Akşehir'deki 12 okul hakkında yıkım kararı!

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan 12 okulla ilgili yıkım kararı verildi. Akşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce okul müdürleriyle düzenlenen toplantının ardından veliler de konu hakkında bilgilendirildi.

Çorum'daki 3 katlı davalık evin yıkımına başlandı!

Çorum'da yapım çalışmaları tamamlanan bağlantı yolunda, sahiplerinin itirazı sebebiyle davalık olan ve büyük bölümü yol ortasında kalan, sürücülere zor anlar yaşatan 3 katlı bina kamulaştırıldı ve yıkım çalışmalarına başlandı.

Bursa’daki yıkım kararı verilen 24 okula velilerden isyan!

Bursa’da deprem riski taşıyan 24 okul için yıkım kararı alınmasından sonra öğrencilerin başka okullara nakil verilmesine veliler tepki gösterdi. Yıkım kararının geç alındığını söyleyen veliler, servis ücretlerinin devlet tarafından karşılanmasını talep etti.

Balıkesir'deki riskli 51 okul için yıkım kararı!

Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan kontroller ve değerlendirmelerin ardından Balıkesir'de deprem riski taşıyan 51 eğitim binası için yıkım kararı verildi.

Akyazı’daki hasarlı okul için yıkım kararı!

Sakarya Akyazı’daki hasarlı okul Alaağaç İlk ve Ortaokulu binası için yıkım kararı alındı. Öğrenciler yeni okulları yapılana kadar komşu okullara taşınacak.

Eyüpsultan'da özel okul inşaatı için evlere yıkım!

Eyüpsultan'da evlerin arkasına Revna Yapı İnşaat tarafından yapılacak olan Özel Kavram Okulu'nun inşaatı için evlerin yıkılması gerekiyordu. Ev sahipleri, yıkımın gerçekleşmemesi için mahkemeye başvurdu...

Havza'da depreme dayanıksız okul binalarına yıkım kararı!

Samsun'un Havza ilçesinde depreme dayanıklılık testleri sonucunda yıkım kararı alınan okulların yıkım çalışmaları başladı.

Çorum okul yıkımı Haberi

Çorum okul yıkımı

Vali Mustafa Çiftçi, beraberinde İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve bazı idarecilerle Bahçelievler Mahallesi'ndeki Karşıyaka Ortaokulu'nda inceleme yaptı. Duvarlarında çatlaklar bulunan 17 derslikli okulu inceleyen Vali Çiftçi, yöneticilerle ve bazı velilerle görüştü.

Milliyet'te yer alan habere göre okulun depreme dayanıksız olduğu için yıkılması yönünde karar alındığı söyledi.  Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığı tarafından "Eğitim Kurumu Binaları ve Eklentilerinin Deprem Tahkiklerinin Yapılması" kapsamında Karşıyaka Ortaokulu binasının incelemesinin tamamlandığı belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Hazırlanan raporda okul binasının deprem yönetmeliğindeki sınır koşullarını sağlamadığı ve risk teşkil ettiği düşünülerek yıkılması tavsiye edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığınca rapor 29.11.2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmiştir. 03.12.2018 tarihinde Karşıyaka Ortaokulunda eğitim-öğretime bir gün süre ile ara verilerek bina boşaltılmış ve öğrencilerin mağduriyet...