26 / 04 / 2024

çorum restorasyon

çorum restorasyon

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Çorum’da tarihi yapıların restorasyonu başladı!

Çorum'da Osmanlı döneminden miras kalan tarihi yapılarda restorasyon çalışmaları başladı. 

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum'da restore edilen tarihi karakol binası aile eğitim merkezi oldu!

Çorum'da 1890 yılında karakol binası olarak inşa edilen bina gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarıyla aile eğitim merkezi oldu...

Çorum Kalesi’ndeki, ‘kale kondu’lar yıkılıyor!

Çorum, 15'inci yüzyılda hayata geçirilen Çorum Kalesi'nin yapı işgalinden kurtarılıp turizme kazandırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Çorum Kalesi 'kalekondu'lara teslim!

Tarihi Çorum Kalesi içerisine yıllar önce yapılan konutların işgaline teslim oldu. Halk arasında 'kale kondu' olarak bilinen ve kamulaştırılan yapılar kale için restorasyon onayı çıkmayınca yıkılamadı.

Çorum Kellegöz Cami restorasyonu tam gaz! 

Çorum’daki vakıf eserleri arasında yer alan Kellegöz Cami’ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor. 

Çorum Koyunbaba Köprüsü restore edildi!

Osmanlı Padişahı Sultan 2. Bayezit tarafından Çorum'un Osmancık ilçesine inşa ettirilen Koyunbaba Köprüsü, 5 yıl süren restorasyon çalışmasından sonra orijinal haline döndürüldü.

Çorum İskilip'teki Kadıasker Caminin restorasyonu tamamlandı!

Çorum İskilip ilçesinde 1550 yılında Kadı Asker Ali Efendi tarafından yaptırılan tarihi camideki restorasyon çalışmaları tamamlandı..

Çorum Kandiber Kalesi'ndeki tarihi surlar restore edilecek!

Çorum'daki Kandiber Kalesinin ikinci etap restorasyon çalışmaları kapsamında tarihi surlar restore edilecek. Osmancık Belediye Başkanı Karataş, kalenin günümüze kalan surlarının aslına uygun olarak restore edileceğini söyledi.

Çorum'daki Tarihi Velipaşa Cami açıldı!

Çorum’daki tarihi Velipaşa Cami restorasyon çalışmalarının ardından bugün tekrar ibadete açıldı. 17. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen tarihi caminin iç, dış, çatı ve minaresi, aslına uygun bir şekilde yenilendi.

Çorum Koyunbaba Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları başladı!

Çorum’un Osmancık ilçesinde bulunan ve Osmanlı Devleti tarafından Anadolu’da inşa edilen en uzun köprü özelliğini taşıyan ve Sultan ikinci Beyazıt tarafından yaptırılan Koyunbaba Köprüsü’nde restorasyon çalışmaları başlatıldı.

Çorum İskilip'teki Çivisiz Cami yeniden tasarlandı!

Çorum' un İskilip ilçesinde atıl vaziyetteki 50 kişi kapasiteli 80 yıllık çatma cami, yerinden sökülüp getirildiği restorasyon atölyesinde 100 kişinin ibadet edebileceği şekilde yeniden tasarlandı.

Çorum'da satılık gayrimenkul: 17 milyon liraya!

Çorum Belediye Başkanlığı'ndan: Çorum merkezde bulunan 8 bin 398 metrekare alana sahip gayrimenkul 13 şubat 2013 tarihinde gerçekleştirilecek ihalede satışa çıkacak

çorum restorasyon Haberi

çorum restorasyon

Çorum'da Osmanlı dönemi eserlerinden olan 153 yıllık Veli Paşa Hanı ve 1,5 metre genişliği ile 'dünyanın en dar sokağı' olarak tanıtılan 'Dikiciler Sokağında restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. 

Milliyet'te yer alan habere göre; Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, tarihi dikiciler arastası ve  Veli Paşa Hanı’nda başlatılan restorasyon çalışmalarını inceleyerek yetkililerden çalışmalarda gelinen son durum hakkında bilgi aldı. 

Dikiciler arastasında hayata geçen restorasyon çalışmasını teknik heyetle birlikte inceleyen Başkan Aşgın, yapılan işler hakkında yüklenici firma yetkileri ile Etüd ve Proje Müdürü Said Toraman'dan brif aldı. 300 günlük çalışma süresi sonucunda Dikiciler arastasının restore edilerek yeniden şehrin kültür ve turizmine kazandırılacağını belirten Etüd ve Proje Müdürü Said Toraman, "Restorasyon süreci 19 Şubat’ta yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasıyla başladı. Hava şartlarının düzelmesiyle birlikte...