27 / 04 / 2024

çorum su problemi

çorum su problemi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı: "DSİ Şube Müdürü, haberlere konu olan açıklamayı, vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yapmış olup, Çorum'un susuz bırakılması söz konusu değildir" şeklinde açıklama yaptı.

Çorum'un 50 günlük suyu kaldı!

Devlet Su İşleri 54. Şube Müdürü İlker Aslan, yağış almadığı takdirde Çorum’un 50 günlük suyunun kaldığını açıkladı. DSİ Müdürü İlker Aslan, içme suyu ile ilgili açıklamalarda bulundu..

Çorum Alaca ve Merkez ilçeleri için acele kamulaştırma kararı!

Çorum Alaca ve Merkez ilçeleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Çorum’da 71 milyon liralık 7 tesisin temeli atılacak!

Çorum’da 71 milyon lira yatırım bedelli 7 adet tesisin temeli atılacak. Temel atma törenine, Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, katılacak.

Bursa Yenişehir'de su problemi çözülecek!

Bursa Yenişehir ilçesinde 20 yıldır su sıkıntısı yaşanan Karaköy, Kirazlıyayma, Yıldırım, Kavaklı, Reşadiye, Dereköy ve Süleymaniye mahallelerinde su problemi çözülecek.

Çorum Dodurga'ya modern su deposu inşa edildi!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı. Depo Alpagut Köyünün yaklaşık 240 hanesine su verecek

Dodurga'nın Alpagut Köyüne modern su deposu yapıldı!

Çorum’un Dodurga ilçesine bağlı Alpagut köyüne polietilen kaplamalı modern su deposu yapıldı.

Şanlıurfa Birecik’te 26 mahallenin su problemi gideriliyor!

ŞANLIURFA’nın Birecik ilçesinde 26 mahallenin su problemini gidermek amacıyla başlatılan alt yapı çalışmaları devam ediyor. Çalışmaları Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kızılelma yerinde denetleyerek, görevlilerden bilgi aldı.

Çorum'a Kentpark ile 27 dönümlük yapay göl!

Çorum Belediyesi’nin büyük “Kentpark” projesi, 27 dönümlük yapay gölü sayesinde, Çorumluları bir anlamda su ile buluşturacak. Çorum’un en büyük parkının 4 katı büyüklüğünde olacak.

Çorum'a 50 milyon TL'lik 7 tesis!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Çorum'a yaptırılan ve 50 milyon liraya mal olan 7 tesis için toplu açılış ve temel atma töreni düzenlendi.

Kocaeli Acısu’yun altyapı problemi çözüldü!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıl içerisinde Kartepe bölgesinde etkili olan sağanak yağışlarda su baskınları ile etkilenen Acısu bölgesinde yağmursuyu ve atık su kolektör hatları, terfi merkezi ve dere ıslahları gerçekleşti

Çorum Hitit Barajı cazibe merkezi olacak!

Hititler tarafından yaklaşık 4 bin yıl önce inşa edildiği tahmin edilen ve Anadolu'nun en eski barajı olarak değerlendirilen Çorum'daki Hitit Barajı, Devlet ve Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün hazırladığı projeyle bölgenin cazibe merkezi olacak.

1946 yılında Bakırköy'ün imar planı hazırlanmış!

1946 yılında Prost tarafından hazırlanan Bakırköy'ün imar planı Belediye İmar Müdürlüğü'nce tanzim edilerek yürürlüğe girecekmiş. O yıllarda Bakırköy'ün en büyük problemi olarak görülen su problemi de halledilecekmiş.

Çorum Bayat Belediyesi’nden dere Islahı!

Çorum Bayat Belediyesi tarafından dere ıslah ve çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Başkan Ünlü, meydana gelebilecek su taşkınların önlenmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Çorum'daki barajların doluluk oranları arttı!

Çorum’da son aylarda etkili olan yağışlarla birlikte içme suyu ihtiyacının karşılandığı barajlardaki doluluk oranlarında artış meydana geldi. Yapılan değerlendirmelerde 2014 yılına göre barajlarda 3 milyon metreküp su fazlalığının olduğu görüldü.

çorum su problemi Haberi

çorum su problemi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Çorum'un 50-55 günlük içme suyunun kaldığı yönündeki iddialarla ilgili, DSİ şube müdürünün, haberlere konu olan açıklamayı vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yaptığını, Çorum'un susuz bırakılmasının söz konusu olmadığını bildirdi. 


Orman ve Su İşleri Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, bazı basın-yayın organlarında DSİ Çorum Şube Müdürünün açıklamaları üzerine Çorum’un 50 günlük içme suyunun kaldığına dair haberlerin yer aldığı anımsatıldı.


DSİ Şube Müdürünün, haberlere konu olan açıklamayı, vatandaşları su tasarrufuna yönlendirmek maksadıyla yaptığı ve Çorum'un susuz bırakılmasının söz konusu olmadığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:


"Çorum ve civarı için şubat, mart ve nisan ayları yağışlı dönem olup, barajlar en fazla suyu bu dönemde toplamaktadır. Nitekim 2012-2014 yılları arasında Yenihayat, Çorum ve Hatap Barajları rezervlerinin özellikle...