19 / 04 / 2024

Çorum Velipaşa Hanı butik otel mi olacak

Çorum Velipaşa Hanı butik otel mi olacak

Çorum'da Osmanlı döneminde inşa edilen ve uzun yıllardır market ve depo olarak kullanılan 150 yıllık Velipaşa Hanı, belediye tarafından restore edilerek butik otel ve restorana dönüştürülecek.

Burçağ Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Burçağ Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kadıköy'de  milyon TL sermaye bedeli ile Atilla Burak Karataş ve Çağhan Oğuz Karataş ortaklığında kuruldu.

Özderici GYO Sürdürülebilirlik Komitesi kuracak!

Özderici GYO'nun Sürdürülebilirlik Komitesi kurmasına, komite başkanı olarak Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ali Güneysu'nun, komite üyeleri olarak Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Selim Taylan ve Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi Melike Fettahoğlu Ağaçhan'ın seçilmesine karar verildi.

Çorum’daki Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Çorum'da, Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Tokat'taki tarihi Paşa Han 6.5 milyon TL'ye satılıyor!

Tokat'ta, Sultan 1'inci Mahmut döneminde 1752'de inşa ettirlen Paşa Han, sahibi Hamdullah Suphi Efeli (40) tarafından internetten 6,5 milyon liraya satılığa çıkarıldı.

Melike Fettahoğlu Ağaçhan Özderici GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi oldu!

Melike Fettahoğlu Ağaçhan'ın, Özderici Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın  Yatırımcı İlişkileri Bölümü (YİB) yöneticisi oldu...

Çengelköy'de 23 milyon TL'ye satılık köşk!

Ağa Han Mimarlık Ödülü almış Türk mimarı tarafından 1993 yılında restore edilen Çengelköy'deki özel köşk satışa çıkarıldı....

154 yıllık Veli Paşa Hanı restore ediliyor!

Osmanlı İmparatorluğu döneminde inşa edilen ve günümüzde çok az örneğinin bulunduğu 154 yıllık Veli Paşa Hanı'nda restorasyon çalışmaları sürüyor.

TOKİ Çorum'da 6 bin 286 konut inşa etti!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Her yıl Çorum'un nüfusu artıyor. Bu ne demektir; artık Çorum, dışa insan vermiyor, tam aksine geri alıyor. TOKİ eliyle 6 bin 286 konut projesini hayata geçirerek, Çorum'un konut ihtiyacını hafiflettik.

Çorum'daki 153 yıllık Osmanlı hanı yeniden inşa ediliyor!

Çorum'da Osmanlı döneminde yapılan 153 yıllık Velipaşa Han, turizme kazandırılacak. Günümüzde çok az örneği bulunan tarihi han, Çorum Belediyesi tarafından restore ediliyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Hmc Otel İşletme Ve Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Hmc Otel İşletme Ve Yatırım Anonim Şirketi dün Fatih’te 100 bin TL sermaye bedeli ile Ayhan Ağaçhan ve Yaser Uzun ortaklığında kuruldu.

Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek!

Dünyada üç kez "Ağa Han Mimarlık Ödülü"nü alan ve "Bilge Mimar" olarak tanınan merhum Turgut Cansever'in hayali, Sivas Kalesi Projesi ile gerçekleştirilecek.

Adana Karataş Belediyesi Atapark projesinde sona gelindi!

Adana Karataş Belediyesi tarafından projelendirilen Atapark'ın yenilenme çalışmalarına aralıksız devam ediliyor. Boğaçhan Ünal, Atapark'a gelerek şantiyede incelemelerde bulundu.

Çorum Velipaşa Hanı butik otel mi olacak Haberi

Çorum Velipaşa Hanı butik otel mi olacak

Çorum'da Osmanlı döneminde inşa edilen ve uzun yıllardır market ve depo olarak kullanılan 150 yıllık Velipaşa Hanı, belediye  tarafından restore edilerek butik otel ve restorana dönüştürülecek.


Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve bazı belediye meclis üyeleriyle kent merkezindeki Velipaşa Hanı'nda düzenlediği basın toplantısında, 1865 yılında Yozgat Beylerbeyi Veli Paşa tarafından yaptırılan 150 yıllık hanın, turizme kazandırılması için iki yıldır çalışma yürüttükleri söyledi.


Market ve depo olarak kullanılan binanın, hak sahipleri ve kiracısıyla yaptıkları görüşmeler sonucunda tarihi binayı 35 yıllığına kiraladıklarını ifade eden Külcü, kısa süre önce boşaltılan hanın restore edilmesi için proje hazırladıklarını belirtti.


Hanın, yapılış amacına uygun kullanılması amacıyla butik otel ve restoran olarak restore edileceğini dile getiren Külcü, hazırladıkları projenin Kültür ve Turizm Bakanlığı...