26 / 04 / 2024

COSCO COSCO Yunanistan Pire Limanı

COSCO COSCO Yunanistan Pire Limanı

Yunanistan`da parlamento Pire limanının Çinli COSCO`ya satılmasını onayladı. COSCO, Pire Limanı'nın yüzde 51 hissesi için 280,5 milyon euro ödeyecek.

Cosco İnşaat Otomotiv İletişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cosco İnşaat Otomotiv İletişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi buıgün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Coşkun Şengür tarafından kuruldu.

Çin'den Yunanistan'ın Pire Limanı için master plan!

Cosco’nun başkanı Hu Lirong, şimdiye kadar Pire Limanı’nın işletilmesi için kararlaştırılan 350 milyon Euroluk yatırım dışında 250 milyon Euro daha yatırım yapacağını açıkladı.

Yunanistan'daki Pire Limanı Çinli COSCO'ya satılacak!

Yunanistan`da parlamento Pire limanının Çinli COSCO`ya satılmasını onayladı. COSCO, Pire Limanı'nın yüzde 51 hissesi için 280,5 milyon euro ödeyecek.

Yunanistan Pire Limanı Çinliler'e satıldı!

Yunanistan'ın en büyük limanı özelleştirilerek resmen Çin'in Cosco Group Limited şirketine satıldı. Cosco, zorunlu yatırımları yapmasının ardından 5 yıl sonra 88 milyon avro ödemede bulunarak yüzde 16'lık hisseyi de satın alacak.

Yunanistan Pire Limanı Çinliler'e satılacak!

Özelleştirmelerden sorumlu, Yunanistan Varlık Kalkınma Fonu (TAIPED) ülkenin en büyük limanı olan Pire Liman İşletmesinin yüzde 67 hissesinin Çin'in Cosco Group Limited şirketine satılacağını açıkladı.

Avcılar Kumport Limanı 940 milyon dolara satıldı!

İstanbul'un Avcılar mevkiinde yer alan büyük liman Kumport Limanı 940 milyon dolar bedelle satıldı.Cosco Pacific'in iştirakleri CMHI ve CIC Capital bir ortak girişim grubu oluşturarak, Fina liman ve Kumport'u satın aldı.

Cosco Pacific, Kumport'u 940 milyon dolara satın aldı!

Cosco Pacific, Kumport'u 940 milyon dolara satın aldı. Satın alma işlemi bugüne kadar Çin’den Türkiye’ye gelen en büyük doğrudan yabancı yatırım olma özelliği taşıyor.

Avcılar'daki Kumport Limanı, Cosco Pacific'e satıldı!

Cosco Pacific'in iştirakleri CMHI ve CIC Capital bir ortak girişim grubu oluşturarak, Fina liman ve Kumport'u satın aldı.

Avcılar Kumport Limanı satıldı!

İstanbul'un Avcılar mevkiinde yer alan büyük liman Kumport Limanı satıldı.Cosco Pacific Fina Liman ve Kumport limanını satın aldı.

Kumport Limanı'nın satışı için 3 talip var!

Fiba Holding’in iştiraki Kumport Limanı’nın satışında son aşamaya gelindi. Çinli China Merchants ve COSCO ile ülkenin en büyük devlet fonu CIC’nin Fiba Holdingle anlaştığı belirtiliyor.

Pire limanının bazı bölümleri COSCO'ya kiralandı

Pire limanının bazı bölümleri 35 yıllığına Çin'in en büyük ticaret firması COSCO'ya kiralandı

COSCO COSCO Yunanistan Pire Limanı Haberi

COSCO COSCO Yunanistan Pire Limanı

Yunanistan`da parlamento Pire limanının Çinli COSCO`ya satılmasını onayladı.


Yunanistan'da parlamento, Pire Liman Otoritesi'nin çoğunluk hisselerinin Çinli COSCO'ya satılmasını onayladı.


COSCO, Nisan ayında Yunanistan'ın özelleştirme ajansı ile yaptığı anlaşma çerçevesinde Pire Limanı'nın yüzde 51 hissesi için 280,5 milyon euro ödeyecek. 5 yıllık süreçte yüzde 16 oranında hisse daha alacak olan COSCO bu hisseler için de 88 milyon euro ödeyecek.


Milliyet/Uzmanpara




Bu haber Günboyu Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;




Yunanistan meclisi ülkenin en büyük limanı Pire'nin çoğunluk hissesinin Çinli Cosco Group Limited firmasına satılarak özelleştirilmesini içeren anlaşmayı onayladı. Yunan Meclisi Pire Limanı'nın Çinli Cosco'ya satışını onayladı. Özellikle liman işçilerinin büyük tepkisini çeken, haftalar süren grev ve gösterilere neden olan anlaşma, 300 koltuklu Yunan meclisinden 223 oyla onay aldı. Oylamada, hükümet ortakları SYRIZA ve Bağımsız Yunanlar (ANEL)...