19 / 04 / 2024

Çubuk-2 Barajı

Çubuk-2 Barajı

Mevsim normallerinin altında gerçekleşen yağışlar ve kuraklık sebebiyle su seviyesi yüzde 5’e düşen Çubuk-2 Barajı’na takviye geliyor. Su taşıyacak olan hattın yapım çalışmaları devam ediyor.

2 milyon memura kötü haber! Maaşlar bir anda düşebilir! 

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) 18 Ocak 2024'te almış olduğu bir kararla, kamu görevlilerinin toplu sözleşme ikramiyesinden yararlanabilmesi için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartı iptal edildi. Peki bu durum maaşları nasıl etkileyecek? 

TOKİ açıkladı! 2+1 daireler 619 bin lira

TOKİ uygun fiyatlı konutları ile orta gelirli ve alt gelirli vatandaşları ev sahibi yapmayı sürdürüyor. TOKİ Ankara’da Çubuk Aşağıçavundur 484 konut projesi için hamle yaptı. Bu proje kapsamında alt gelirlilere, 2+1 daireler 619 bin TL’den başlayan fiyatlarla satışa çıkarılacak.

O ilde 18 adet arsa ile 2 adet iş yeri satılıyor! Ev ve iş yeri alacaklar bu tarihi kaçırmayın!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara ili, Bala, Çankaya, Çubuk, Etimesgut, Gölbaşı ve Yenimahalle ilçelerinde yer alan 18 adet arsa ile 2 adet iş yerini satıyor. İşte ayrıntılar...

Ankara Büyükşehir, Çubuk'ta arsa satıyor! 1.2 milyon TL'den başlayan fiyatlarla...

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara Çubuk'ta yer alan 5 arsayı satışa sundu. Arsalar için en düşük muhammen bedeli 1 milyon 228 bin 130 TL olarak belirlendi...

Türkiye'nin en uzun köprülerinden Hasankeyf-2 bugün açılıyor!

Bugün hizmete açılacak olan Hasankeyf-2 Köprüsü, hem yeni yerine taşınan Hasankeyf'e ulaşımı sağlayacak hem de Batman-Midyat yolunda baraj geçiş sorununa çözüm sunacak.

Çubuk Belediyesi'nden emlak vergisi uyarısı!

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, 2020 yılının emlak ve çevre temizlik vergisi 2. taksit son ödeme tarihinin 30 Kasım tarihinde sona ereceğini açıkladı.

Çubuk 1 Barajı 29 Ekim'de açılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesi uzun süredir kullanılmayan Çubuk 1 Barajı'ndaki yenileme çalışmalarını tamamladı. Barajın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılacak.

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

TOKİ Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi yarın!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi (E-İHALE) ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Çubuk Barajı’nın ihalesi tamam!

Çalışmalarına devam eden Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 1936 yılında Atatürk’ün talimatıyla yapılan ve 26 yıldır kaderine terk edilerek harabeye dönen Çubuk 1 Barajı için start verdi.

Muğla Yatağan 2. Merhale Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran'da!

Muğla Yatağan 2. Merhale (Girme Barajı ve Sulaması) Projesi İnşaatı İşi ihalesi 1 Haziran 2020 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek.

TOKİ Ankara Çubuk 100 bin yeni konut detayları 2020!

TOKİ Ankara Çubuk 100 bin yeni konut detayları 2020 haberimizde yer alıyor. 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutların yer aldığı projeler bugün itibariyle satışa çıktı.

Hasankeyf-2 Köprüsü gelecek ay açılacak!

Ilısu Barajı ve HES projesi kapsamında inşaatına başlanan Hasankeyf-2 Köprüsü'nde sona gelindi. Projenin gelecek ay hizmete açılacak.

Çubuk-2 Barajı Haberi

Çubuk-2 Barajı

Kavşakkaya Barajı’ndan Çubuk-2 Barajı’na su takviyesi yapılacak boru hattı, ASKİ ekipleri tarafından döşeniyor. Toplam 14 kilometre uzunluğundaki hat, 6 ay içinde bitirilecek. ASKİ yetkililerinden edinilen bilgiye göre Kavşakkaya, Çubuk-2’nin alternatif su kaynağı olacak ve olumsuz iklim koşullarında bile Çubuk-2’deki su kaynağını garantileyecek. Hat üstünde 5 bin tonluk su deposu ve pompa istasyonu bulunacak. Kavşakkaya’dan gelen su, yaklaşık 210 metrelik bir tepeyi aşarak Çubuk-2’ye ulaşacak.


DOLULUK ORANI YÜZDE 30


Ankara’daki barajlarda ortalama doluluk ise yüzde 30 olarak tespit edildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre Ankara’daki barajlardan Kavşakkaya’da yüzde 40, Akyar’da yüzde 27, Eğrekkaya’da yüzde 24, Çubuk-2’de yüzde 5, Çamlıdere’de yüzde 28 ve Kurtboğazı’nda ise yüzde 49 oranında doluluk tespit edildi.


Oğuz Demir /...