20 / 04 / 2024

Cudi-2 tüneli

Cudi-2 tüneli

Yapımına 2009 yılında başlanan Şırnak-Cizre karayolunun Cudi Dağı bölgesindeki tünel ve viyadük inşası çalışmalarının sonuna gelindi. 1.5 kilometre olan Cudi-2 tünelinde betonlamaya geçildi.

Honaz Tüneli inşaatında bulundu! Güzergah değiştirildi!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde inşaatına devam edilen Honaz Tüneli'nin bağlantı yolu güzergahında 2 bin yıllık yerleşim yeri bulundu. Projenin güzergahı değiştirildi.

Eğribel Tüneli ikmal ihalesi Eylül sonunda yapılacak!

İç Anadolu'yu Karadeniz Bölgesi'ne bağlayan Sivas-Giresun güzergahındaki 2 bin 200 rakımlı Eğribel Geçidi'ne inşa edilen Eğribel Tüneli'nin ikmal ihalesi, eylül ayı sonunda gerçekleştirilecek...

Salarha Tüneli'nde sona yaklaşıldı!

Rize'nin 68 yıllık hayali olan ve tamamlandığında kentin kuzeyle güneyini en kısa güzergahtan birbirine bağlayacak olan 2.9 kilometrelik çift tüplü Salarha Tüneli'nde sona gelindi.

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Topçam Tüneli ulaşıma açıldı!

2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen 600 kilometrelik Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun Ordu etabında yer alan 3 kilometre uzunluğundaki Topçam Tüneli trafiğe açıldı. 

İstanbul'un 2 önemli karayolu tüneli 2019'da açılacak!

İBB’nin 23 milyar 800 milyon liralık 2019 Yılı Bütçesini Meclise sunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “2019'da 2 önemli karayolu tüneli hizmete açılacak" dedi.

Ovit Tüneli açıldı!

14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 2'nci uzun çift tüplü kara yolu tüneli olan Ovit Tüneli ulaşıma açıldı. Açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptı.

Ovit Tüneli'nin yüzde 97'si tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid döneminde başlanan ve 2018'in "en uzun" çılgın projesi olan Ovit Tüneli’nin yüzde 97’si tamamlandı.

Yeni Zigana Tüneli 29 Ekim 2019'da açılacak!

Bittiğinde Türkiye ve Avrupa’nın en uzun, dünyanın ise 2. en uzun tüneli olacak olan Yeni Zigana Tüneli 2019'da hizmete açılacak.

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı!

Rize'de 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren taşıyan Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı. Tünelin, hizmete açılmasının ardından tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanması bekleniyor.

Avrasya Tüneli için son 2 gün!

Avrasya tüneli 2 gün sonra, 20 Aralık'ta törenle açılıyor. Tünel inşaatının daha önce tamamlandığı projede, bugüne kadar bağlantı yolları ile alt ve üst geçitlerin büyük bölümü tamamlanarak kullanıma açıldı.

Avrasya Tüneli'nin ismi Sultan 2. Abdülhamid olmalı!

Yıldız Sarayı Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Uslu, İstanbul Boğazı altında inşa edilen ve kamuoyunda "Avrasya Tüneli" olarak bilinen İstanbul Boğazı Karayolu Tüp Geçişi Projesine, Sultan 2. Abdülhamid'in adının verilmesinin milli vefanın bir simgesi olacağını ifade etti.

Avrasya Tüneli'ni sürücüler nasıl kullanacak?

Avrupa ile Asya’yı Marmaray’dan sonra Boğaz’ın altından 2. kez birleştiren Avrasya Tüneli, 20 Aralık’ta açılacak. Günde 130 bin araç Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki 100 dakikalık yolu 15 dakikada alacak.

Cudi-2 tüneli Haberi

Cudi-2 tüneli

Yapımına 2009 yılında başlanan Şırnak-Cizre karayolunun Cudi Dağı bölgesindeki tünel ve viyadük inşası çalışmalarının sonuna gelindi. Terör örgütü PKK'nın geçiş güzergâhı üzerinde bulunan Cudi Dağı'nda yol yapım çalışmaları için kurulan şantiye, teröristler tarafından daha önce 5 kez basılmış ve iş makineleri ateşe verilmişti. Ulaştırma Bakanlığı ise büyük bir kararlılıkla sürdürdüğü tünel ve viyadük inşasında sona yaklaştı. Bu yıl sonunda yeni güzergâhı vatandaşın hizmetine sunmayı planlayan bakanlık, tünelleri ağustos ayında tamamlamayı planlıyor. Bu kapsamda 1.5 kilometre olan Cudi-2 tünelinde betonlamaya...