19 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi

İhalede en uygun teklif, 297,1 milyon avro ile Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişiminden geldi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı üstyapı ihalesi 4 Şubat'ta!

Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesislerinin Yap-İşlet-Devlet Modeli Çerçevesinde Yaptırılması, İç ve Dış Hatlar Terminali ile Mütemmimlerinin İşletilmesi ve Devri işi ihalesi 4 Şubat 2020 tarihinde gerçekleştirilecek.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için teklifler alındı!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapım İşi ihalesi yapıldı. İhale Komisyonu Başkanı Yılmaz: "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı tesisleri yapımı işinin yaklaşık maliyeti 350 milyon lira" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için 16 Mayıs'ta teklif alınacak!

DHMİ Genel Müdürlüğünce, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta teklifler alınacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi 16 Mayıs'ta!

DHMİ, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta yapılacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale tarihi 7 Nisan'da açıklanacak!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapılmasıyla ilgili süreç hakkında konuştu. Elvan, tüm hazırlıkların tamamlandığını, 7 Nisan Perşembe günü ihale tarihinin açıklanacağını bildirdi.

Çukurova Havalimanı ihalesi iptal edildi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi için düzenleyeceği ihaleyi iptal etti. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünce yapılacak Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi ileri bir tarihe ertelendi. Söz konusu ihale, daha önce 15 Ocak 2016'dan 29 Ocak 2016'ya ertelenmişti.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi ne zaman?

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın, Yap-İşlet-Devret modeli kapsamındaki ihalesi, 15 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi ne zaman yapılacak?

Çukurova Bölgesel Havalimanının, yap-işlet-devret modeli kapsamındaki ihalesi, 15 Ocak 2016'da gerçekleştirilecek.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihalesi ne zaman?

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: "Söz verdiğimiz gibi Çukurova Bölgesel Havalimanımızın ihalesine bugün itibarıyla çıkılmıştır" şeklinde açıklamalarda bulundu.

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Zafer Bölgesel Havalimanı'nın garanti ödemeleri mecliste!

Zafer Bölgesel Havalimanı için yapılan garanti ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi Haberi

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın üstyapı ihalesinde en uygun teklifi, 297 milyon 100 bin avro artı KDV karşılığında Favori İşletmecilik AŞ/YAKO Tekstil Sanayi ve Dış Ticaret AŞ ortak girişimi verdi.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğünde gerçekleştirilen ihale öncesi, komisyon başkanı DHMİ Satın Alma ve İkmal Dairesi Başkanı Ömer Gönül, kısa açıklamada bulundu.

Gönül, Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı inşaatına DHMİ'nin devam ettiğini ve gerçekleşme oranın yüzde 85 olduğu belirterek, "Çukurova Havalimanı üstyapı tesislerinin yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi ile birlikte bölgenin özellikle turizm, lojistik, tarım, sanayi ve gıda gibi sektörlerindeki potansiyelinin artacağı öngörülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu ihaleye ilişkin 7 firmanın dosya satın aldığını ve bunların yer görme belgelerinin onaylandığını ifade eden Gönül, şunları belirtti:

"Taya Liman İşletmesi AŞ tarafından teşekkür mektubu sunuldu. Favori İşletmecilik AŞ/YAKO...