28 / 03 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gökçel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi iptal mi edildi?

Çukurova Bölgesel Havalimanı Üst Yapı İhalesi'nin iptal edilme nedeni meclis gündemine taşındı. CHP'li  Şevkin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı için teklifler alındı!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapım İşi ihalesi yapıldı. İhale Komisyonu Başkanı Yılmaz: "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı tesisleri yapımı işinin yaklaşık maliyeti 350 milyon lira" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın ihale tarihi 7 Nisan'da açıklanacak!

Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın yapılmasıyla ilgili süreç hakkında konuştu. Elvan, tüm hazırlıkların tamamlandığını, 7 Nisan Perşembe günü ihale tarihinin açıklanacağını bildirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı devlet bütçesiyle yapılacak!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "Müteahhit firmanın içine düştüğü mali kriz sebebiyle geçen yıl ağustosta sözleşmesi feshedilen Çukurova Bölgesel Havalimanı, devlet bütçesiyle yapılacak" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi bölgemiz için önemli!

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak; "Tarımdan dış ticarete, eğitimden sanayiye kadar bölgemizin gelişimine katkı koyacak her alanda yeni projelere öncülük ediyoruz. " dedi..

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın temeli atıldı!

İstanbul'dan sonra Türkiye'nin ikinci büyük havalimanı Çukurova Havalimanı'nın temeli atıldı..

Malatya, bölgesel tren seferleriyle Ankara-Sivas YHT'ye bağlanacak! 20 Haziran'dan itibaren yüzde 50 indirimli! 

TCDD Taşımacılık Genel Müdürü Ufuk Yalçın, "20 Haziran tarihi itibarıyla hizmet vermeye başlayacak bölgesel tren seferleriyle Malatya'yı Ankara-Sivas Hızlı Tren Hattı'na bağlayacağız" dedi ve hızlı tren ile Malatya-Sivas parkurunu birlikte kullananlara yüzde 50 indirim yapılacağını belirtti. 

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

THY bölgesel uçak projesini rafa kaldırdı

THY'nin pandemi sonrasında artan uçuş talebini karşılamak için 30 uçak alarak bölgesel uçuş filosu kurma planını rafa kaldırdı. İlk 9 ayda karını yüzde 500 artıran şirket yeni yatırım projesinden maliyet hesapları nedeniyle vazgeçtiği kaydedildi.

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Zafer Bölgesel Havalimanı'nın garanti ödemeleri mecliste!

Zafer Bölgesel Havalimanı için yapılan garanti ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi Haberi

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesi

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Gökçel, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gökçel, ''Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi 2009 yılında duyurulduğunda başta Mersinliler olmak üzere Çukurova halkı tarafından heyecanla karşılanmıştır. Bölgenin tarım, sanayi, ticaret ve turizm potansiyelini artırması beklenen projenin ilk ihalesi 357 milyon Euro yatırım maliyeti ve yap-işlet-devret modeli ile 2011 yılında yapılmıştır. İhaleyi alan firmanın verilen garantilere rağmen kredi bulamaması nedeniyle ihale 2015 yılında iptal edilmiş ve proje altyapı ve üstyapı olarak ikiye ayrılmıştır. Bu tarihten sonra her yıl "gelecek yıl uçak inecek” vaatleriyle yapımı ve açılışı her yıl ertelenen Havalimanı için en son 16 Mart 2020 tarihinde ihale açılmış ve 100 milyon Euro yatırım maliyetiyle...