19 / 04 / 2024

Çukurova Bölgesel Havalimanını kim yapacak

Çukurova Bölgesel Havalimanını kim yapacak

Çukurova Bölgesel Havalimanı Altyapı Tesisleri Yapım İşi ihalesi yapıldı. İhale Komisyonu Başkanı Yılmaz: "Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapı tesisleri yapımı işinin yaklaşık maliyeti 350 milyon lira" dedi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için 16 Mayıs'ta teklif alınacak!

DHMİ Genel Müdürlüğünce, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın altyapısı için 16 Mayıs'ta teklifler alınacak.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihale tarihi ne zaman açıklanacak?

Başbakan Yardımcısı Elvan Çukurova Havalimanı için şöyle konuştu. "Önümüzdeki hafta perşembe günü, Kamu İhale Kurumundan ihale tarihi açıklanıyor. Kısa sürede bakanlığımız bu havalimanının yapımına başlayacak"

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havaalanı inşaatında son durum ne?

CHP Tarsus ilçe örgütü 9 ihale, 3 temel atma töreni gerçekleştirilen, 7 bakan değiştiren ve 6 farklı bitiş tarihi açıklanmasına rağmen bir türlü bitirilemeyen Çukurova Bölgesel Havaalanı bölgesinde yazılı uçurtma uçurdu.

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı ile inşaat ve fabrikalar hareketlenecek!

Çukurova Bölgesel Yatırım ve Kalkınma Planı hazırladıklarını dile getiren Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, "Yeni üretim bölgeleri belirleyip bu alanlarda yapılacak yatırımın şekline kadar bir plan hazırladık" dedi.

Zafer Bölgesel Havalimanı'nın garanti ödemeleri mecliste!

Zafer Bölgesel Havalimanı için yapılan garanti ödemeleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi TBMM gündeminde!

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Barut, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti mecliste!    

Çukurova Bölgesel Havalimanı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesinde son durum ne?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun "İki yıl içerisinde Çukurova bölgesinde havalimanını hizmete alacağız" açıklamasında bulunduğu Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi yılan hikayesine döndü.

Çukurova Bölgesel Havalimanını kim yapacak Haberi

Çukurova Bölgesel Havalimanını kim yapacak

Çukurova Bölgesel Havalimanı altyapı tesislerinin yapımı işi ihalesinde firmaların teklifleri belli oldu.


İhale Komisyonu Başkanı ve Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Satın Alma ve İkmal Daire Başkanı Cevat Yılmaz, işin yaklaşık maliyetinin 350 milyon lira olduğunu söyledi. 


Yılmaz, teklif dosyası sunan firmalardan Doğuş İnşaat AŞ'nin teşekkür mektubu verdiğini açıkladı.



AA



Bu haber Sabah'ta şöyle yer aldı:


Çukurova Havalimanı için 19 teklif

Çukurova Havalimanı altyapı tesislerinin yapımı işi ihalesinde firmaların teklifleri belli oldu.

Mersin'deki Çukurova Bölgesel Havalimanı için mayıs 2013'te temel atma töreni yapıldı. Ancak, 357 milyon Euro yatırımla 3 yılda tamamlanması beklenen projenin üstlenicisi Koçoğlu İnşaat malisıkıntıya girdi. İflas erteleme istedi. Firmanın projeyi tamamlayamaması nedeni ile, yeni bir ihale süreci başlatıldı.


Havalimanı altyapı tesislerinin yapımı işi ihalesinde firmaların teklifleri belli oldu. 325 milyon TL'lik en yüksek...