27 / 04 / 2024

Çukurova havalimanı

Çukurova havalimanı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata geçirilen Çukurova Havalimanı’nın inşaatı hız kesmeden devam ediyor.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başlıyor!

Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni, Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımıyla başladı.

Çukurova Havalimanı'nın inşaatı başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,"Çukurova Havalimanı İnşaatını Başlatma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Çukurova Havalimanı'nın 29 Ekim 2018'de açılacağını belirtti.

Çukurova Havalimanı Adana ve Mersin'i kalkındıracak!

Adana Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atila Menevşe, inşaatı devam eden Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın Adana ve Mersin'i birçok alanda geliştirip, kalkınma sürecini hızlandıracağını belirtiyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı ihalesi 16 Mayıs'ta!

DHMİ, YİD kapsamından çıkartılarak öz kaynaklarla yapılmasına karar verilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için yeni ihale sürecini belirledi. İlk ihale, altyapı tesislerinin yapımı için 16 Mayıs'ta yapılacak.

Çukurova Havalimanı'na İcon Grup talip oldu!

300 milyon Euro’luk Çukurova Havalimanı projesine İcon Grup talip oldu. 29 Aralık’ta ihaleye çıkacak olan proje için hazır olduklarını belirten İcon Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alkış “10’uncu ayda tekeri indiririz” dedi.

Çukurova Havalimanı'nın ihalesinde teklif verme süresi ertelendi!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), daha önce 15 Ocak 2016 tarihinde sona ereceği belirtilen Çukurova Bölgesel Havalimanı yap-işlet-devret ihalesinde teklif verme süresini 29 Ocak 2016'ya erteledi.

Çukurova Havalimanı yeni ihale tarihi: 15 Ocak!

MAYIS 2013’te temel atma töreni yapılan Çukurova Havalimanı için yeni bir ihale yapılacak. İhalenin daha önce üstlenicisi olan Koçoğlu İnşaat’ın yaşadığı mali sıkıntılar nedeni ile projeye devam edemeyince ihalenin yenilenmesi gündeme geldi.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Geçen yıl temeli atılan ancak yüklenici firmanın ekonomik sıkıntıları neticesinde iflas erteleme talep etmesiyle yatırımı durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı projesi için 20 Ekim'de ihaleye çıkılacak.

Çukurova Havalimanı 20 Ekim'de yeniden ihale edilecek!

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı ve Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, Çukurova Havalimanı’nda yüklenici firmada problem yaşandığını ancak 20 Ekim 2015 günü yeniden ihaleye çıkacağını ve en kısa sürede bitirileceğini söyledi.

Rus Stroy İnvest Çukurova Havalimanı'na ortak oldu!

30 milyon yolcu kapasiteli Çukurova Bölgesel Havaalimanı inşaatı için kredi arayışına giren yüklenici firma Çukurova Havalimanı Yatırım Yapım ve işletme A.Ş., Rus Stroy invest ile anlaştı.

Çukurova Havalimanı ne zaman tamamlanacak?

İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan sonra ikinci büyük havalimanı olacak Çukurova projesinin 36 ayda bitirilmesi planlanıyordu, Temmuz 2014'te yarım bırakıldı. Altyapı için bugüne kadar 60 milyon Euro harcandı ancak yüzde 20'si tamamlanabildi.

Çukurova Havalimanı Mart 2016'da tamamlanacak!

' Kredi teminindeki ' çıkmaz nedeniyle inşaatı bir yıl önce durdurulan Uluslararası Çukurova Havalimanı 'nın yapımındaki belirsizlik sürüyor.

Çukurova Havalimanı’nın inşaatı devam edecek!

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda önceki günkü sunumunda, Çukurova Havalimanı’nın yapımının hisselerinin yeni bir şirkete devredildiğini açıkladı...

Çukurova Havalimanı'nın yüzde 17'si tamamlandı!

Çukurova Havalimanı'nın yüzde 17' si tamamlandı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakam Lütfî Elvan. Çukurova Belgesel Havalimanı' nın 911 ana kadar yüzde 17' sinin tamamlandığını bildirdi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Çukurova Havalimanı yıl sonunda açılacak! Bakan Uraloğlu'ndan son dakika açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Havalimanı ile ilgili açıklamalarda bulundu ve hizmete alınmasının planlandığı tarihi açıkladı. İşte Bakan Uraloğlu'nun o açıklamaları...

Türkiye’nin en büyük dördüncü havalimanı geliyor! 2023 Şubat’ta bitecek

Mersin'de yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı'nın 2023 yılının şubat ayında tamamlanması bekleniyor. İşte detaylar…

Çukurova Havalimanı inşaatının akıbeti meclis gündeminde!

Zafer Partisi Adana Milletvekili İsmail Koncuk, Çukurova Havalimanı inşaatının akıbetiyle ilgili soru önergesi verdi. 

Adana Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda uçuşlar 2022'de başlıyor!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı. Havalimanının 2022 senesinin son çeyreğinde açılması bekleniyor.

Çukurova Bölgesel Havalimanı 2022'de açılacak!

Adana'da inşa edilen Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda çalışmalar hızlandı. Havalimanın açılışı 2022'nin son çeyreğinde gerçekleşecek. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapının yüzde 20'si tamam!

Mersin'de 2022 yılının üçüncü çeyreğinde ilk iki etabının hizmete açılması planlanan Çukurova Bölgesel Havalimanı'nda üstyapı çalışmalarının yüzde 20'si bitirildi.

Çukurova Havalimanı için 2.3 milyar TL'lik yatırım teşvik belgesi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Nisan 2021'e ait yatırım teşvik belgelerinin olduğu liste Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında açıklandı. Nisan 2021'in en yüksek bedelli teşvik belgesi Mersin ilinde hayata geçirilecek olan Çukurova Havalimanı için verildi. 

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında son durum ne?

Mersin'de devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Havalimanında ilk etap çalışmalarının 2022'de bitirilmesi planlanıyor.  

Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ü tamamlandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yaptığı açıklamada, Çukurova Havalimanı altyapı inşaatının yüzde 92,3'ünün tamamlandığını söyledi.

Burhanettin Bulut'tan Çukurova Havalimanı açıklaması!

Yap - işlet - devret projesiyle yapılan Çukurova Havalimanı ile ilgili sorduğu sorulara cevap alamayan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut bu kez de CİMER’e başvuruda bulundu. Ancak soruları gizlilik gerekçesiyle yanıtlanmadı.

Çukurova Havalimanı inşaatında son durum ne?

Çukurova Havalimanı, yarım kalan inşaatı ile hayal kırıklığı yarattı. İlk projenin sahibi Emre Arolat Mimarlık, proje üzerinde değişiklik yapılması konusunda bilgileri olmadığını, ortaya çıkabilecek yapısal güvenlik zafiyetlerinden dolayı sorumluluk kabul etmeyeceklerini açıkladı.

Çukurova Havalimanı Mart 2022'de açılacak!

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, yaptığı açıklamada "Altyapı yatırımları bitti, üstyapıya yönelik ihalesi yapıldı. 2022 yılı mart ayında Allah'ın izniyle Çukurova Havalimanı'nın açılışını hep birlikte gerçekleştireceğiz." şeklinde konuştu.

Çukurova havalimanı Haberi

Çukurova havalimanı

Mersin’in Tarsus ilçesinde hayata geçirilen ve Türkiye‘nin ilk bölgesel, büyüklük bakımından da ikinci havalimanı unvanına sahip olacak Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda inşaat çalışmaları devam ediyor.

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İlçe Başkanı İbrahim Gül, bazı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte gittiği havalimanı inşaat çalışmaları hakkında yüklenici firmanın Proje Koordinatörü Ferhat Güney’den bilgiler aldı.

Güney, Çukurova Havalimanı’nın 60 ve 45 metre genişliğinde, her biri 3 bin 500 metre uzunluğunda iki pisti olacağını söyleyerek, “Proje kapsamında karayolu ve demiryolu bağlantısıyla yolcuların havalimanına kolay ulaşımları sağlanacak. Mersin ile Adana arasındaki D-400 karayoluna havalimanından direkt bağlantı olacak. 40 metre genişliğinde 16 kilometrelik yol yapım çalışması hızla sürüyor. Yine karayolu ile birlikte gelecek demiryolu hattı da projenin kapsamı...