26 / 04 / 2024

çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir

çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

Mersin'de turizm 12 ay canlı olacak!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Mersin'in kış turizminde ön plana çıkması için Karboğazı'nın biran önce turizme kazandırılması gerektiğini söyledi.

Karboğazı turizme kazandırılmalı!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Turizm Bakanlığı tarafından turizm alanı ilan edilen Karboğazı'nın kış turizmi açısından Mersin için bir şans olduğunu söyledi.

Murat Demir: Günlük kiralık evler büyük tehlike!

Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, Türkiye genelinde sayıları her geçen gün artan günlük kiralık evlerin devleti büyük bir ekonomik kayba uğrattığını belirtti.

Turizm sektöründe bayramda talep yoğunluğu bekleniyor!

Çukurova Turistik Otelciler Birliği (ÇUKTOB) Başkanı Murat Demir, tatil planlarını Ramazan ayı sonrasına erteleyenlere ve bayram tatiliyle yıllık iznini birleştirmeyi planlayanlara uyarılarda bulundu.

Turizmciler Orta Doğu'da yatırıma yöneldi!

Avrupa'daki ekonomik durgunluk ve Rusya'daki daralma turizmcileri Orta Doğu'ya yöneltti. Bu doğrultuda Turistik Otelciler, işletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) üyesi işletmeler. geleneksel mayıs ayı toplantısında konuyu gündemine aldı.

Otel maliyetleri Mayıs'ta arttı!

Akdeniz Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği ( AKTOB ) tarafından yapılan araştırma açıklandı.Maliyet artışında ilk sırayı yüzde 14.7 ile yiyecek grubu aldı.

Yıllık enflasyon yüzde 8,46 oldu!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKT08) Araştırma Geliştirme (AR-GE) Birimi nin analizlerine göre, enflasyonun yüzde 8,46 olduğu dönemde otellerde maliyetler yüzde 13 arttı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Rus pazarındaki daralma Antalya turizmini etkileyecek!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya pazarındaki daralma devam ederse yılın tamamında 1 milyona yakın Rus turistin eksileceğini bildirdi.

Konaklama sektörüne 1.32 milyar TL’lik yatırım teşviği!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Araştırma Geliştirme Birimi’nin (AR-GE) derlediği verilere göre, 1,32 milyar TL’lik yatırım bütçesinin yüzde 36’sı Antalya’da harcanacak.

Murat Demir: Çukurova turizm potansiyelinin çok az kısmını kullanıyor!

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

Antalya'ya gelen turist sayısı yüzde 12,6 düştü!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) verilerine göre, Antalya'ya ocak-nisan döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 12,6 geriledi.

Rus turist sayısındaki gerileme azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir Haberi

çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir

Bölgenin turizm alanında en güçlü yapılarından birisi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ile Çukurova'nın turizmini ve geleceğini konuştuk. 


Çukurova'nın turizm potansiyeli nedir? 

Bölgede yaşayan her medeniyet, her din, her kültür çok önemli eserler bırakmış. Bu da bölgenin kültür ve inanç turizmi açısından potansiyelini gösteriyor. Elbette bölgenin tarih boyunca cazibe merkezi olmasının coğrafî, doğal nedenleri var. Yani tarih, kültürel ve inançsal miras, doğal güzellikler bir arada Çukurova'da. 


ÇEŞİTLİLİK VAR 


Çukurova yöresinin önemini anlamak için bütününü tanımak, bilmek, gezmek gerekiyor şu halde... 

Günümüzde, mesela inanç ve kültür turizmi açısından bakarsak, Hatay'ın, Antakya'nın Hıristiyan alemi için önemini biliyoruz. Tarsus ona keza. Antakya ve Tarsus'tan söz edip Silifke'yi, Mut'u atlayabilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde îslam alemi açısından önemli olan merkezler de...