26 / 04 / 2024

çukurova turizm potansiyeli

çukurova turizm potansiyeli

Bölgenin turizm potansiyelini değerlendiren Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir, Çukurova'nın potansiyelinin çok az kısmını kullandığını söyledi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı!

Temeli Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı için geri sayım başladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında 10 işçi kule vince çıktı!

Temeli 28 Mayıs 2013 tarihinde dönemin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik tarafından atılan Çukurova Bölgesel Havalimanı inşaatında işçileri başlattığı eylem devam ediyor.

Denizli Babadağ'da 100 ev restore edildi!

Denizli’nin Babadağ ilçesinde, turizm potansiyeli oluşturmak için 100 evin dış cepheleri orijinaline uygun restore edilip, çeşitli renklere boyandı. Rengarenk evler, adeta doğal stüdyo haline döndü.

Çukurova Balkon yüksek kazanç sağlıyor!

İnşaat sektöründe 24 yıldır Adana, Mersin ve İstanbul’da binlerce konut üreten SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, projelerinin yüksek prim potansiyeli ile dikkat çekiyor.

Konya kış turizm cenneti olacak!

Tahıl ambarı Konya çok kısa bir süre sonra kış turizm cenneti olacak… Derbent İlçesindeki Aladağ kış sporlarına uygunluk potansiyeli ile dikkat çekmeyi başardı. Bölgede tesisleşme çalışmaları devam ediyor.

Kırşehir Karakurt'ta imar planı hazırlanıyor!

Kırşehir'de Karakurt Termal Turizm Merkezi’nin turizme açılması ve yatırımcıların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla imar planlaması yapılırken, planlamanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyeli açısından değerlendirileceği bildirildi.

Diyarbakır'da yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var!

Arzu, Diyarbakır'ın huzura kavuşması halinde yatırıma uygun olduğunu ifade ederek, "Diyarbakır'da şu anda yapımı devam eden 4 tane 5 yıldızlı otel var ama mevcut otellerde bile turizm potansiyeli yok. " dedi.

Çukurova turizmi masaya yatırıldı!

Çukurova Uluslararası Turizm Profeş.yonelleri (SKAl) Kulübü'nün toplantısı Erkan Ozsavaş'ın başkanlığında yapıldı. Turizm profesyonelleri, bölge turizmini masaya yatırarak neler yapılmasını tartıştılar.

İzmir'deki turizm yatırımlarının ön çalışmaları başlayacak!

Karşıyaka'nın turizm potansiyeli ve yeni turistik noktaları belirlenecek, gerekli fiziki yatırımlar için ön çalışmalar başlatılacak.

2001 yılında Şile'ye yat limanı inşa edilecekmiş!

2001 yılında önemli bir turizm potansiyeli barındıran Şile'ye yat limanı yapılacakmış. Dönemin Şile Belediye Başkanı İhsan Çayıroğlu, Şile'ye yılın 12 ayı hizmet verecek bir yat limanı kazandırmak için harekete geçmiş.

Ahmet Haluk Dursun: İznik'in potansiyeli turizmle kısıtlanmamalı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Haluk Dursun, "Başkanlarımız ile Ankara'da ilk görüşmeyi yapmıştık. Bursa İznik'e neler yapabileceğimizi ve yapılan çalışmaları görmek amacıyla geldik, iznik'teki potansiyeli turizmle kısıtlamamak gerek" dedi.

Karadeniz Yeşil Yol hattına teleferik geliyor!

Karadeniz yaylalarını birbirine bağlayan, 40 yeni turizm noktası oluşturan 'Yeşil Yol'a teleferik yapılacak ve yeni bir turizm potansiyeli oluşturulacak.

Çanakkale'nin turizm potansiyeli artıyor!

Çanakkale, dünya tarihine geçen Çanakkale Savaşı nedeniyle küresel düzeyde ünlü bir kent. Bu yıl Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı olması dolayısıyla kent ayrıca gündem oldu.

çukurova turizm potansiyeli Haberi

çukurova turizm potansiyeli

Bölgenin turizm alanında en güçlü yapılarından birisi olan Çukurova Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Demir ile Çukurova'nın turizmini ve geleceğini konuştuk. 


Çukurova'nın turizm potansiyeli nedir? 

Bölgede yaşayan her medeniyet, her din, her kültür çok önemli eserler bırakmış. Bu da bölgenin kültür ve inanç turizmi açısından potansiyelini gösteriyor. Elbette bölgenin tarih boyunca cazibe merkezi olmasının coğrafî, doğal nedenleri var. Yani tarih, kültürel ve inançsal miras, doğal güzellikler bir arada Çukurova'da. 


ÇEŞİTLİLİK VAR 


Çukurova yöresinin önemini anlamak için bütününü tanımak, bilmek, gezmek gerekiyor şu halde... 

Günümüzde, mesela inanç ve kültür turizmi açısından bakarsak, Hatay'ın, Antakya'nın Hıristiyan alemi için önemini biliyoruz. Tarsus ona keza. Antakya ve Tarsus'tan söz edip Silifke'yi, Mut'u atlayabilir misiniz? Hayır. Aynı şekilde îslam alemi açısından önemli olan merkezler de...