27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç odalı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç odalı

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray'ın peyzaj maliyetinin 2.5 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Mimarlar Odası, yurtdışından getirilen bitkilerin karantina belgelerinin ve bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türk İslam tarzı yansıtılıyor!

Külliye kapsamında yer alacak cami ve kongre merkezinin inşaatlarına başlandı. Türk - İslam mimarisi tarzında inşa edilmesi planlanan Külliye'nin iç dizaynında Türk el sanatları kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın faturalarına ATO onayı!

Tüm Kamu Kurumlarının olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın faturaları da ATO'nun onayına sunuldu.Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası'nın inşaat, mekanik, elektrik gruplarındaki ürün ve imalatlarının faturaları ve rayiç fiyatları ATO tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç odalı? Erdoğan açıkladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Beştepe'deki Atatürk Orman Çiftliği arazisi üzerine inşa edilen ve 1000 odalı olduğu iddia edilen Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın oda sayısını açıkladı... İşte Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki oda sayısı...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan saray açıklaması!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın Tayyip Erdoğan'ın değil, Türk milletinin olduğunu belirterek, " Sadece Türk milletinin kendi imkanlarıyla inşa edilmiş olan bir saraydır " dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Türkiye'ye yakışan bir proje!

CUMHURBAŞKANLIĞI Sarayı'nın müteahhidi Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak, inşaatla ilgili yaşanan tartışmalar hakkında ilk kez konuştu. Ilıcak, sarayın 1000 odalı olmadığım savundu...

Erman Ilıcak: Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 1000 oda yok!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın müteahhidi Erman Ilıcak, "Tamamını 2015'te bitirmeyi planlıyoruz... İnanın 1000 odalı değil... Anıtkabir gibi Meclis gibi çocuklarımıza bir mirastır" dedi. Ilıcak, sarayın 450 bin metrekarelik büyüklüğü olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda 2 bin oda mı var?

Mimarlar Odası, daha önce 1.000 odası olduğu açıklanan Ak Saray'da 'en az' 2 bin oda bulunduğunu belirtti. 40 uzmanın yaptığı incelemeye dayandırılan bilgilere göre, Ak Saray’ın maliyeti de açıklananın çok üzerinde.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı yasal süreci tamamlandı!

Metin Kıratlı, Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili "Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır. Usulüne uygun olarak yapılmıştır" dedi.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'na ODE Yalıtım imzası!

ODE Yalıtım, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nun tesisat yalıtımını üstlendi.

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasının açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar!

2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programının Onaylanması Hakkında Karar yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığınca hazırlanan ekli "2021 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı"nın onaylanmasına karar verildi...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç odalı Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı kaç odalı

TMMOB Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peyzaj maliyetlerinin 2,5 milyar lirayı bulduğunu ve peyzaj bitkilerinin yüzde 80’inin yurtdışından ithal edildiğini açıkladı. Mimarlar Odası, yurtdışından getirilen bitkilerin karantina belgelerinin ve bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Yurtdışından kaçak saray için getirilen bitkilerin, bitki sağlık sertifikaları ve karantina belgeleri kamuoyuna açıklansın. Üç kez kuruduklarına ve sürekli alım yapılıp yenileri ile değiştirildiğine göre, bitkilerle taşınan çeşitli hastalıkların olması muhtemel. Tarım Bakanlığı sertifikaları ve bunların kontrollerinin nerede yapıldığını açıklasın” dedi.


HASTALIK TAŞIYORLAR

Yabancı menşeli bitkilerle taşınan çeşitli hastalıkların toprağı kirlettiğini, daha önce yurtdışından ithal edilen ağaçlarda nematodların ve parazitlerin çıktığını, bunların da toprağı verimsizleştirdiğini belirten Candan, saray için yurtdışından getirilen ithal ağaçların 3 kez kuruduğunu ve tekrar dikildiğini belirterek, “Hem...