25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı nerede

Cumhurbaşkanlığı Sarayı nerede

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullandığı Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisindeki Cumhurbaşkanlığı Sarayı, tahmin edilenden iki kat daha pahalıya mal olduğu söyleniyor. 650 milyon liraya yaptırılacağı hesaplanan ‘ek hizmet binaları’ maliyeti artırdı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı sanal tura açıldı!

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan "sanal tur" bölümünün kapsamı genişletilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın görüntülerine de yer verildi.Sanal tur bölümüne "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" başlığı altında yeni panoramik görüntüler eklendi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın peyzaj maliyeti ne kadar?

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Saray'ın peyzaj maliyetinin 2.5 milyar lirayı bulduğunu söyledi. Mimarlar Odası, yurtdışından getirilen bitkilerin karantina belgelerinin ve bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın camları ithal mi edildi?

ŞİŞECAM Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Prof. Ahmet Kırman, Gebze Çayırova'da 40 milyon liralık yatırımla hizmete giren Şişecam Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde şirketin araştırma-geliştirme geçmişine uzandı:

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki cami inşaatında sona gelindi!

Yüksek maliyetiyle gündeme oturan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na ek olarak inşa edilen cami ve kongre salonunun son fotoğrafları yayınlandı.Tamer Arda Erşin'in haberinde yer alan fotoğraflarda camii ve kongre salonunun inşaatının son aşaması gözüküyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cami inşaatı hız kazandı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapımı devam eden cami inşaatında çalışmalara hız verildi. Cami tamamlandığında 5 bin kişi aynı anda ibadet edebilecek. Cami inşaatı 2015 sonunda tamamlanacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Türk İslam tarzı yansıtılıyor!

Külliye kapsamında yer alacak cami ve kongre merkezinin inşaatlarına başlandı. Türk - İslam mimarisi tarzında inşa edilmesi planlanan Külliye'nin iç dizaynında Türk el sanatları kullanılacak.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın maliyeti ekonomiye zarar vermez!

TOKİ Başkanı Ergün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın tamamen yerli malzemelerle inşa edildiğini belirterek “Maliyeti ekonomiye falan zarar vermez” dedi...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın faturalarına ATO onayı!

Tüm Kamu Kurumlarının olduğu gibi Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın faturaları da ATO'nun onayına sunuldu.Cumhurbaşkanlığı Hizmet Binası'nın inşaat, mekanik, elektrik gruplarındaki ürün ve imalatlarının faturaları ve rayiç fiyatları ATO tarafından onaylandı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Atatürk'ün vasiyeti açılacak!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Atatürk Orman Çiftliği'ne (AOÇ) ilişkin vasiyetinin ihlal edildiği iddiasıyla açılan davada, mahkemenin vasiyetin istenmesine karar verdiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvurulara ret!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvurulara ret geldi. Anayasa Mahkemesi, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili bireysel başvuruları, kişi yönünden yetkisizlik nedeniyle kabul edilemez buldu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Meclis araştırması istendi!

Türkiye Cumhurbaşkanlığı Sarayı için Meclis araştırması istendi. CHP Genel Başkan yardımcıları Veli Ağbaba, Sezgin Tanrıkulu ve de arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığına araştırma önergesi de verildi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı yasal süreci tamamlandı!

Metin Kıratlı, Beştepe'de yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili "Gerek yapılmış ve bitmiş olan inşaat gerekse devam etmekte olan inşaatımızla ilgili tüm yasal süreç tamamlanmıştır. Usulüne uygun olarak yapılmıştır" dedi.

Metin Kıratlı: Cumhurbaşkanlığı Sarayı usulüne uygun yapılmıştır!

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili " Gerek bitmiş gerekse de devam etmekte olan inşaatımız usulüne uygun olarak yapılmıştır " dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı değerlendirildi!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı değerlendirildi. Siyasette gündem 1.4 milyar TL’ye mal olan cumhurbaşkanlığı sarayı. Milletvekilleri, Topkapı ve Dolmabahçe saraylarının Osmanlı dönemindeki tarihi rollerini bugün Çankaya-Beştepe kıyaslamasıyla yorumladılar.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'na ODE Yalıtım imzası!

ODE Yalıtım, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nun tesisat yalıtımını üstlendi.

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasının açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı nerede Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı nerede

Yeni binalara tam 820 milyon lira ek masraf çıkınca proje büyüklüğü 1 milyar 470 milyon liraya çıkarıldı. Yapılan hesaplamalara göre, halen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kullandığı Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içerisindeki saray tahmin edilenden iki kat daha pahalıya mal oldu.


 1.4 MİLYAR YUTTU

Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde, 2012 yılında başlanıp 2014 yılında tamamlanması planlanan “hizmet binası” için en fazla 650 milyon liralık harcama öngörüldü. Kamuoyuna ‘Ak Saray' ismiyle duyurulan bu dev yatırım için 2012 yılında 100 milyon lira harcandı, 2013 için de bütçeye 150 milyon lira ödenek kondu.


2013 sonuna kadar sarayın yapımına 242 milyon 500 bin lira para harcandı. 2014 yılı başında projenin bitiş süresi 2015'e uzatıldı, o yılki ödeneği de 347 milyon 500 bin liraya çıkarıldı. Ancak, 2014'te sarayın daha lüks...