25 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Bu rakamın gelecek 5 yılda Türkiye genelinde 5 milyon metrekareye ulaşacağını tahmin ettiklerini belirten Moment Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Uyar, İstanbul gibi Ankara'da da ofis ihtiyacının artacağını düşünüyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı vatandaşların ziyaretine açılacak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı, internet üzerinden bireysel olarak yapılacak başvurular yoluyla vatandaşların ziyaretine açılıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı konumuyla Urankent'e değer kattı!

Başkent Ankara’da kaliteli ve konforlu yaşamı kent merkezine yakın konuma getiren Urankent, özel lokasyonuyla da konut alıcısının tercih listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı halka açılacak!

Basın mensuplarına tanıtılan Cumhurbaşkanılığı Sarayı, yakında tüm vatandaşların beğenisine sunulacak. Talep eden vatandaşların gruplar halinde yerleşkeyi gezebilmeleri için tur organizasyonları düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı sanal tura açıldı!

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinde yer alan "sanal tur" bölümünün kapsamı genişletilerek Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın görüntülerine de yer verildi.Sanal tur bölümüne "Cumhurbaşkanlığı Sarayı" başlığı altında yeni panoramik görüntüler eklendi.

Danıştay'dan Cumhurbaşkanlığı Sarayı kararı!

Danıştay, Cumhurbaşkanlığı hizmet binalarının bulunduğu alanın tarihi sit özellikleri taşımadığına karar verdi. Danıştay 14. Dairesi kararıyla, yerel mahkemenin verdiği iptal kararının yürütmesini durdurdu. İşte ayrıntılar...

Büyükşehir Belediyesi'nden 'Saray'a arazi!

Olağanüstü toplanan Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, Atatürk Orman Çiftliği'nin, Başbakanlık'a ayrılan 8 dönümlük belediye hissesinin, Cumhurbaşkanlığı adına tahsis edilmesini oy çokluğuyla kararlaştırıldı. İşte toplantının ayrıntıları...

‘Saray, Cumhurbaşkanlığı’na devrediliyor’

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisi içinde Başbakanlık Hizmet Binası olarak yapılan tartışmalı binanın Cumhurbaşkanlığı’na devri için çalışma başlatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peyzaj maliyeti 2.5 milyarı buldu!

TMMOB Mimarlar Odası, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın peyzaj maliyetlerinin 2,5 milyar lirayı bulduğunu ve peyzaj bitkilerinin yüzde 80’inin yurtdışından ithal edildiğini açıkladı. Mimarlar Odası, bitki sağlık sertifikalarının bilgisini istedi.

İşte Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki konutu!

Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yerleşkesi içinde inşaatı devam eden Cumhurbaşkanlığı Konutu’nda sona yaklaşıldı. Dış cephesi tamamlanan konut da Saray gibi akşamları aydınlatılmaya başlandı. İşte fotoğraflar...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na analiz laboratuvarı kurulacak!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda 5 kişilik ‘Acil Tıp Ekibi’ kuruldu. Erdoğan’ın yiyeceği tüm gıdalar analizden geçirilerek gıda suikastine karşı önlem alınıyor. Bu kapsamda Saray’da da bir analiz laboratuvarı kurulması planlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın çevresindeki cadde isimleri değişti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından önce isimleri belirlenen ve Ankara Valiliği tarafından onaylanan Beştepe Mahallesi'ndeki Yeni Cumhurbaşkanlığı Binası'nın etrafındaki bulvar ve caddelerin isimlendirme levhaları takıldı.

Atatürk Orman Çiftliği'nde ruhsat bilmecesi!

Mimarlar Odası, cami, kongre merkezi ve özel konutun ruhsatını sordu Başbakanlık ve Ankara Büyükşehir Belediyesi, topu birbirine attı. Mimarlar Odası, 'AOÇ'de mücadeleden vazgeçmeyeceğiz' mesajını verdi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ‘hasta bina sendromu’ riski!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda çalışanların ‘Hasta bina sendromu’na yakalanma riskiyle karşı karşıya olduğunu iddia etti. İşte açıklama...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyeti 50 milyon lira!

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, kalem kalem Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın güvenlik maliyetini açıkladı. Sarayın sadece kamera, aktif cihazlar ve izleme üniteleri maliyeti 50 milyon lirayı buluyor.

Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın fotoğrafları paylaşıldı!

Marmaris'te 2019'ta inşaatı sona eren ve 'Yazlık Saray' olarak adlandırılan Cumhurbaşkanlığı Devlet Konuk Evi'nin fotoğrafları mimar Şefik Birkiye'nin sitesinde paylaşıldı.

Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binasının ikinci ihalesini REC Uluslararası İnşaat aldı!

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da müteahhidi olan Rönesans Holding, Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası inşaatı ihalesini 600 milyon TL bedelle kazandı. Böylece Yargıtay Başkanlığı yeni hizmet binası için Rönesans Holding’e ödenen para 1.6 milyar TL oldu. 

Cumhurbaşkanlığı sarayları ne kadara mal olacak?

Resmi Gazete'de yayımlanan 2021 Yatırım Programı’na göre bu yıl Cumhurbaşkanlığı’nın yazlık-kışlık iki yeni sarayına, Ankara’daki sarayın bakımına ve yeni taşıtlara toplam olarak 448 milyon 688 lira harcanacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni binası TBMM gündeminde!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın yeni konser binası ve logosu meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu'na ODE Yalıtım imzası!

ODE Yalıtım, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Konser Salonu’nun tesisat yalıtımını üstlendi.

Ünlü isimler Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binasını değerlendirdi!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın (CSO) açılışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Açılış konserine katılan ünlü isimler yeni CSO binasını yorumladı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestra binası açıldı!

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasının (CSO) yeni binasının açılışı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla önceki gün gerçekleşti. 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası bugün açılıyor!

4 Aralık 1995'te inşasına başlanan Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) binası bugün hizmete açılıyor. Milliyet Gazetesi köşe yazarlarından Didem Özel Tümer, bugünkü köşe yazısında yeni CSO binasını kaleme aldı. 

Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı'nın maliyeti ne oldu?

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Yazlık Sarayı ile ilgili, “12 milyon 125 bin lira harcadık. İnşaatla ilgili bütün işlemler TOKİ tarafından yapılacaktır. Projeler bittikten sonra ana ihale yapılacak" demişti.

Mürsel Alban Marmaris'teki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için başvuruda bulundu!

CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, "Yazlık Saray" olarak isimlendirilen Marmaris Okluk Koyu’ndaki Cumhurbaşkanlığı Yerleşkesi için; hiç bir bilgi alınmadığını öne sürerek Cumhurbaşkanlığı'na başvuruda bulundu.

Kandilli Rasathanesi yapı laboratuvarı Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa ediliyor!

Boğaziçi Üniversitesi, Kandilli Rasathanesi Kampüsü'ne yapılacak olan yapı laboratuvarının Cumhurbaşkanlığı bütçesiyle inşa edileceğini açıkladı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Tatar'a yeni cumhurbaşkanlığı makamı önerisi!

Lefkoşa Acil Durum Hastanesi açılış töreninde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  KKTC Cumhurbaşkanlığı makam inşaatı için açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'nın hizmet binaları TBMM'de!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının hizmet binaları ve personeline dair çeşitli veriler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Aydın, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Cumhurbaşkanlığı Sarayı Haberi

Cumhurbaşkanlığı Sarayı

Ankara Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın ve Atatürk Orman Çiftliği'nin karşısında inşa etmeye başladıkları ofis projesi Moment Beştepe'nin tanıtımını İstanbul'da gerçekleştirdi. Burada gazetecilere açıklama yapan Uyar, arsasını 15 yıl önce satın aldıkları projenin bölgedeki son yatırım olduğunu belirterek, projelerine talebin yüzde 15'inin Ankara içinden gelmesini beklediklerini kaydetti. Moment Beştepe'deki ofisleri tamamen dayalı döşeli şekilde teslim edeceklerini açıklayan Uyar, metrekare fiyatının 7 bin lira ile 10 bin lira arasında değiştiğini söyledi. 85 bin metrekare kapalı alanı bulunacak projede 330 ofis, 22 ticari birim, 600 kapasiteli de otopark bulunacak. Ticari üniteleri satmayacaklarını belirtti. Kamu ya da özel sektöre toplu kiralama da yapabileceklerini kaydetti. Aralık 2017'de teslimi planlanan projenin 80 milyon dolar yatırım bedeli bulunuyor. Projeye şu ana kadar avukatlar, mali müşavirler, serbest meslek...