27 / 04 / 2024

çürüyen binalar

çürüyen binalar

Konutlarımızda su yalıtımının yetersiz olduğunu ortaya çıkarken, TÜİK verilerine göre, konutlarm yüzde 41.6’sında ‘sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi’ gibi sorunlar dikkat çekiyor

Adana’da yıkılmayı bekleyen ağır hasarlı binalar tehlike saçıyor!

Adana’da 6 Şubat deprem felaketinde ağır hasar alan binaların yıkımı halen yapılmadı. Uzmanlar ağır hasarlı bu binalardan bazılarının her an yıkılabileceğini ifade ediyor.

84 dairelik sitede korkutan tablo: Çatlak kolonlar, dökülen beton parçaları ve çürüyen demirler tedirgin ediyor!

İstanbul Kartal’da 84 dairenin bulunduğu 3 bloklu sitenin kolonlarında oluşan çatlaklar, çürüyen demirler ve dökülen beton parçaları sitede yaşayanları tedirgin ediyor.

Elazığ'da ağır hasarlı yapıların yüzde 65'i yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen 6 Şubat tarihindeki depremlerden etkilenen Elazığ ilinde ağır hasarlı binaların yaklaşık olarak yüzde 65'inin yıkımı yapıldı.

Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı!

Son dakika aktarılan detaylara göre, depremden etkilenen Gaziantep'te ağır hasarlı binaların yüzde 55'i yıkıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yüzde 46'sı yıkıldı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Elazığ'daki ağır hasarlı binaların yüzde 46'lık kısmı yıkıldı. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Ağır hasarlı bina tedirginliği eğitime engel oldu: Çocuklarımı okula göndermeyeceğim!

Adana’da bazı okul çevrelerinde hala yıkılmayan ağır hasarlı binalar, öğrenciler ve velileri tedirgin ediyor. Veli Barlan, okullar açılana kadar hasarlı binaların yıkılması gerektiğini savunarak çocuklarını yıkım yapılana kadar okula göndermeyeceğini söyledi.

Depremzedeler ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı!

Deprem bölgesinin yeniden ayağa kaldırılması için hükümetin çalışmaları devam ederken, depremzedeler, ağır hasarlı binaları için 'evim yıkılmasın' davası açtı.

Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Hatay ve Adıyaman'da ağır hasarlı konutların yıkımı devam ediyor.

Malatya'da 36 bin ağır hasarlı konut yıkılacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerin büyük yıkıma neden olduğu Malatya ilinde ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor. Bu kapsamda Malatya'da 36 bin ağır hasarlı bina yıkılacak.

İnşaat sektörü, üretim ve ihracata odaklandı!

Türkiye ekonomisinde önemli yere sahip olan inşaat ve sanayi sektörünün temsilcileri, sürdürülebilir binalar ve inşaat malzemesi imalatının yanında üretim ve ihracatın önemine de dikkati çekti.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım işlemleri devam ediyor.

Hatay'da ağır hasarlı binaların yıkımı sürüyor!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta yaşanan depremlerden etkilenen Hatay'da, ağır hasarlı binaların yıkım çalışmaları sürüyor.

İskenderun'da ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları 4 ayda tamamlanacak!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Hatay'ın İskenderun ilçesinde ağır hasarlı binaların yıkım ve enkaz kaldırma çalışmaları hızlandırıldı.

çürüyen binalar Haberi

çürüyen binalar



TÜRKİYE İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması, acı bir gerçeği ortaya koyuyor. Konutlarımızda su yalıtımının yetersiz olduğunu ortaya çıkarken, TÜİK verilerine göre, konutlarm yüzde 41.6’sında ‘sızdıran çatı, nemli duvarlar, çürümüş pencere çerçevesi’ gibi sorunlar dikkat çekiyor. Bitümlü Su Yalıtımı Üreticileri Derneği (BİTÜDER) Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karahan’a göre araştırma gösteriyor ki binalarımızda su yalıtımı yetersiz.


Binalarının çürümesinden şikâyetçi olan halk ise çözümün su yalıtımında olduğunu bilmiyor. Asıl büyük tehlike ise deprem. Çünkü su yalıtımı, binanın taşıyıcı sistemini korozyondan yani paslanmadan koruyor. Su yalıtımı olmayan binalar ise deprem riskiyle karşı karşıya bulunuyor. Küçük önlemler Yaşadığımız binalar, aslında hayat standartlarımızı belirliyor. Binalarımızda alacağımız küçük önlemlerle daha sağlıklı, konforlu ve güvenli binalar oluşturabiliriz.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yaptığı Gelir ve Yaşam...