26 / 04 / 2024

Cyberpark

Cyberpark

Bilkentli mühendislerin geliştirdiği, koltuk üzerindeki kumaşları birkaç saniye içinde görsel illüzyonla değiştirebilen "Vizi" isimli teknoloji, Paris'te ünlü bir mobilya firmasınca kullanılacak...

Cyberpark Haberi

Cyberpark

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından teknogirişim desteğini alan ve geçen yıl Silikon Vadisi'ne giden Bilkentli bilgisar mühendislerinin geliştirdiği "Vizi" isimli teknolojik cihaza, Avrupa'nın moda başkenti Paris'ten talep geldi. 


     Koltuk üzerindeki kumaşları birkaç saniye içinde görsel bir illüzyonla değiştirebilen teknoloji, Paris'te ünlü bir mobilya firmasınca kullanılmaya başlayacak. 


     Bilkent Üniversitesi Teknoparkı Cyberpark'ta çalışmalarını sürdüren bilgisayar mühendislerinden Ali Çevik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2011 yılında Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun olduktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının teknogirişim desteğiyle çalışmalarına başladıklarını anlattı. 

     Her türlü yüzeyin görüntüsünü ışık yoluyla değiştirebilen bir cihaz geliştirdiklerini anlatan Çevik, uygulamanın ilkini mobilya sektörü üzerinde yaptıklarını söyledi. 

     Mobilya mağazalarında, müşterilerin seçtiği koltukların kumaşlarının değişimi için kartelalar, kataloglar veya üç boyutlu çizim programları ile...