25 / 04 / 2024

Daire numaralandırma

Daire numaralandırma

Bir sokağın başından sonuna bakan bir kimsenin sağı, sokağın sağı, solu sokağın solu oluyor. Peki, bir apartmanda yer alan daireler nasıl numaralandırılır? Daire numaraları soldan mı başlar?

TOKİ'den yeni kampanya: 43 ilde 116 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkıyor! İhale tarihi ve ödeme planına hemen bakın

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) açık artırma tarihi açıklandı. Açık artırma yöntemiyle 43 ilde 216 daire, 17 ilde 393 iş yeri satışa çıkacak. 

O ilimizde çok sayıda dükkan ve dubleks daire satılıyor! Dizlerinizi dövmemek için acele davranın!

Çok sayıda dükkan ve dubleks dairenin satışa çıkarıldığı belirtildi. Muş'ta daire, dubleks daire ve dükkanlar (47 adet) açık artırma ile satışa çıkıyor.

TOKİ Balıkesir Bandırma’da 2+1 daireye aylık 2 bin 280 TL ile sahip olun! TOKİ 2+1 ve 3+1 daire fiyatları..

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde yapılacak sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Peki, TOKİ Balıkesir Bandırma projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Balıkesir’in 2022 hangi ilçelerinde yapılacak? Konut taksitleri ne kadar olacak?

TOKİ Şanlıurfa Haliliye'de 54 daire ve 32 iş yerini satışa sunuyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Şanlıurfa Haliliye'de 54 daire ve 32 iş yerini açık artırma usulüyle satışa sunuyor...

Park Mavera 3 projesindeki 59 daire 53.9 milyon TL'ye satıldı!

TOKİ’nin Makro İnşaat işbirliğiyle inşa ettiği Park Marvera 3 projesinde açık artırma usulüyle satışa sunulan 61 daireden 59'u satıldı. 59 daire 53 milyon 970 bin TL’ye satılarak yüzde 7,6’lık bir artış oranına ulaşıldı...

Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod sistemi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) deprem tedbirleri kapsamında Kağıthane'deki toplanma alanlarına karekod ve numaralandırma sistemi getirildi...

Melikgazi Belediyesi 60 daire ve 5 iş yerini satışa çıkarıyor!

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu yaptığı açıklamada mülkiyeti Melikgazi Belediyesi'ne ait olan 60 daire ve 5 iş yerinin açık artırma ile satışının yapılacağını söyledi.

Avanos TOKİ’de 1 daire açık artırma usulü satışa sunulacak!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Avanos projesinde yer alan 1 adet konut açık artırma usulü satışa sunuldu.

Özbostan İnşaat Manzara 7/24 daire fiyatları!

11 ay sonra konut teslimlerin gerçekleşeceği Özbostan İnşaat Manzara 7/24 daire fiyatları 600 bin TL'den başlıyor. Proje Marmara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin hemen karşısında yükseliyor.

Kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

Vatandaşların gayrimenkulünün yasalarda belirtilen şekillere uyularak kamu idaresine geçmesina kamulaştırma deniyor. Peki, kamulaştırma yapılan alanda daire satışı nasıl yapılır?

TOKİ Kayaşehir tripleks daire açık artırma ihalesi!

Başvuruların 27 Eylül-12 Ekim tarihleri arasında gerçekleşeceği TOKİ Kayaşehir tripleks daire açık artırma ihalesi 12 Ekim Perşembe günü gerçekleşecek.

Emlak Konut Başakşehir Evleri'ndeki 201 daire yarın satışta!

Emlak Konut Başakşehir Evleri'ndeki hemen teslim ve oturuma hazır 201 adet daire yarın açık artırma ihalesiyle satışa sunuluyor.

Körfezkent 3 Emlak Konutları'nda hemen teslim 196 daire satışta!

Körfezkent 3 Emlak Konutları'ndaki 196 dairenin açık artırma ihalesi bugün gerçekleştirilecek. Fiyatların 84 bin TL'den başladığı projede 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 daire tipleri bulunuyor.

Daire numaralandırma Haberi

Daire numaralandırma

Daire numaraları soldan mı başlar?

Sokakların yönlerinin tespiti için, önce şehrin önemli bir yeri yön merkezi olarak kabul ediliyor. Büyük yerleşim yerlerinde, başlıca önemli bölgeler için birden fazla yön merkezleri tespit edilebiliyor.

Bir sokağın yön merkezine yakın olan ucu sokağın başı, uzak olan ucu sokağın sonudur. Bir ucu bulvar veya caddede bulunan bir sokağın başı, o sokağın bulvar veya cadde ile birleşen kısmıdır. Ucu birden fazla bulvar veya caddeye açılan sokakların başı, yön merkezine yakın olan bulvar veya cadde ile birleşen kısmıdır. 


Bir sokağın başından sonuna bakan bir kimsenin sağı, sokağın sağı, solu sokağın soludur. Peki, bir apartmanda yer alan daireler nasıl numaralandırılır? Daire numaraları soldan mı başlar?


Numaralar soldan tek numara sağdan çift numara ile numaralandırılıyor. Bu kuraş, sokak ve daire için...